“Ο συνολικός αριθμός των τρομοκρατών που έχουν εξουδετερωθεί από το 2015 έφτασε τις 30 χιλιάδες 416”

Υπουργός Εθνικής Άμυνας Χουλούσι ΑκάρΧθες, με τη συμμετοχή του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου, Στρατηγού Yaşar Güler, Διοικητών Δύναμης και Αναπληρωτών Υπουργών. συνάντηση αξιολόγησης στο τέλος του έτους συνειδητοποίησα.

Στη συνάντηση, ο Διοικητής της Ομάδας Εργασίας της Λιβύης με το Αφγανιστάν, το Κατάρ, τη Σομαλία, τη Βοσνία και Ερζεγοβίνη και το Κοσσυφοπέδιο, ο επικεφαλής της τουρκικής στρατιωτικής αντιπροσωπείας στα κεντρικά γραφεία του ΝΑΤΟ, ο διοικητής των τουρκοκυπριακών ειρηνευτικών δυνάμεων στην ΤΔΒΚ, καθώς και οι διοικητές της Πολεμικής Αεροπορίας και του Ναυτικού. και έδωσε πληροφορίες σχετικά με την τελευταία κατάσταση στον τομέα, αξιολόγησε τις δραστηριότητες που πραγματοποιήθηκαν για ένα χρόνο.

Ο υπουργός Akar, ο οποίος πραγματοποίησε αξιολογήσεις σε θέματα άμυνας και ασφάλειας στη συνάντηση, πάληανακοίνωσε επίσης την επιτυχία που επιτεύχθηκε καθ ‘όλη τη διάρκεια του έτους.

Δηλώνοντας ότι η τρομοκρατική οργάνωση αποτελεί απειλή για 83 εκατομμύρια πολίτες και τα σύνορα της χώρας, ο Akar είπε: “Είμαστε αποφασισμένοι να τερματίσουμε την τρομοκρατική οργάνωση PKK ξεκινώντας από το βόρειο τμήμα του Ιράκ. Θα σώσουμε το έθνος μας από αυτήν τη μάστιγα της τρομοκρατίας συνεχίζοντας το έργο μας με την ίδια αποφασιστικότητα και αποφασιστικότητα”. μίλησε. Ο Akar, που θυμήθηκε τους μάρτυρες και τους βετεράνους με ευγνωμοσύνη, είπε:

“Καθ ‘όλη τη διάρκεια του έτους, πραγματοποιήσαμε περισσότερες από 200 επιχειρήσεις στο εσωτερικό και πέρα ​​από τα σύνορα. Ως αποτέλεσμα των επιτυχημένων επιχειρήσεων, συνολικά 3.000 646 στη χώρα και πέρα ​​από τα σύνορα. τρομοκράτης Έχει αφαιρεθεί. Μεταξύ των τρομοκρατών που έχουν εξουδετερωθεί, υπάρχουν αρχηγοί του λεγόμενου ηγετικού προσωπικού της οργάνωσης. Έτσι, στη νέα διαδικασία που ξεκίνησε στον αγώνα κατά των τρομοκρατών στις 24 Ιουλίου 2015, ο συνολικός αριθμός των τρομοκρατών που έχουν εξουδετερωθεί μέχρι σήμερα έφτασε τις 30 χιλιάδες 416. “

Δηλώνοντας ότι οι θέσεις, τα καταφύγια και τα καταφύγια που χρησιμοποίησε η τρομοκρατική οργάνωση στις εν λόγω επιχειρήσεις καταστράφηκαν, Akar, “Πόσα πυκνά και σπήλαια τρομοκρατών στη χώρα και πέρα ​​από τα σύνορα καταστράφηκαν, συνεχίζουν να είναι.” μίλησε.

Ο υπουργός Akar επεσήμανε ότι οι επιχειρήσεις συνεχίζονται αποτελεσματικά και χωρίς διακοπή. “Οι τρομοκράτες αντιμετωπίστηκαν με σοβαρά χτυπήματα, συνεχίζουν να χτυπιούνται. Είμαστε αποφασισμένοι για αυτό το ζήτημα. Ο αγώνας μας ενάντια στην τρομοκρατία θα συνεχιστεί με ένα αυξανόμενο ρυθμό και ένα συνεχές πνεύμα επίθεσης. Το σημείο που φτάσαμε είναι πολύ κρίσιμο. Το βλέπουμε στις εκθέσεις πληροφοριών. Το βλέπουμε στις αναφορές πληροφοριών. «Βλέπουμε ότι δεν μπορούν να ξαπλώσουν στο έδαφος, ο φόβος περιβάλλει τα βουνά, νιώθουν την ανάσα του TSK στην πλάτη τους και ακολουθούμε. Αυτός ο αγώνας θα συνεχιστεί μέχρι να εξουδετερωθεί ο τελευταίος τρομοκράτης». χρησιμοποίησε τις εκφράσεις.

Αναφέροντας ότι έχει γίνει σημαντική δουλειά για τη διασφάλιση της ασφάλειας των συνόρων, ο Akar είπε, “82 χιλιάδες 229 άτομα συνελήφθησαν προσπαθώντας να διασχίσουν τα σύνορα παράνομα καθ ‘όλη τη διάρκεια του έτους.” είπε.

“Αν δεν είχε αφήσει τον ενθουσιασμό κάποιων στη σοδειά του …”
Ο Akar δήλωσε ότι αφού οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις εκκαθάρισαν τις περιοχές της βόρειας Συρίας από τρομοκράτες, η ειρήνη, η ασφάλεια και η τάξη ήρθαν στην περιοχή και πληροφόρησαν ότι περισσότεροι από 1 εκατομμύριο Σύριοι, 450 χιλιάδες εκ των οποίων ήταν στο Idlib, επέστρεψαν στη χώρα τους εθελοντικά, με ασφάλεια και αξιοπρέπεια.

Τονίζοντας ότι οι προσπάθειες εξομάλυνσης συνεχίζονται έντονα σε περιοχές που ελέγχονται από τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις στη βόρεια Συρία, Akar, “Δείχνουμε το απαραίτητο ενδιαφέρον και προσοχή στο περιβάλλον, τους αθώους ανθρώπους και τους καταπιεσμένους. Οι φίλοι μας δείχνουν υποδειγματική συμπεριφορά σε αυτό το θέμα. Η ανακούφιση εκεί εκτιμάται επίσης από όλους τους διεθνείς και εθνικούς οργανισμούς με το έργο μας. Αλλά θέλω να γνωρίζετε ότι δεν κοινοποιούνται στο κοινό για τον έναν ή τον άλλο λόγο”. μίλησε.

Ο Akar υπενθύμισε ότι ο τρομοκρατικός διάδρομος που ήθελε να δημιουργηθεί στην περιοχή καταστράφηκε από τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις και έκανε την ακόλουθη εκτίμηση:

“Εάν δεν ήταν για αυτές τις επιχειρήσεις, το TSK δεν είχε παρέμβει εδώ, πιστεύοντας ότι το μέρος του ενθουσιασμού δεν σταμάτησε τώρα πολύ πιο δύσκολο, θα ήταν αναπόφευκτο να συναντηθούμε με διαφορετικούς αριθμούς σχηματισμών και καταστάσεων. Αυτό ισχύει μόνο για τα σύνορα της Τουρκίας, για τους πολίτες πέρα ​​από τη δημιουργία απειλών και κινδύνων επίσης μια σημαντική απειλή για τη Συρία Οι ενέργειές μας σε αυτά τα θέματα πρέπει να είναι γνωστές σε όλους. Σεβόμαστε την εδαφική ακεραιότητα όλων των γειτόνων μας, ιδίως του Ιράκ και της Συρίας, δεν έχουμε κανένα μάτι στη γη κανενός. Το μόνο μέλημά μας είναι να διασφαλίσουμε την ασφάλεια των συνόρων και των πολιτών μας. Ο μόνος μας στόχος είναι οι τρομοκράτες. “

Καταπολέμηση του FETO
Ο Akar επεσήμανε ότι ο αγώνας ενάντια στο FETO συνεχίζεται και δήλωσε ότι ο αγώνας συνεχίζεται υπό το φως νέων πληροφοριών, εγγράφων και δεδομένων.

“Από την απόπειρα πραξικοπήματος στις 15 Ιουλίου, 20.833 άτομα έχουν απολυθεί από το TSK μέχρι στιγμής” Ο Akar είπε, προσθέτοντας ότι δεν θα επιτρέψει σε κανέναν προδότη να φέρει τη στολή TSK.

.Source