Ο συνταξιούχος ναύαρχος Kıyat, ο οποίος φοράει ηλεκτρονικές μανσέτες για την υπογραφή της δήλωσης Montreux: Ο εγκέφαλός μου είναι ελεύθερος μέχρι να πεθάνω.

Ο συνταξιούχος ναύαρχος Atilla Kıyat, του οποίου η μαρτυρία ελήφθη για υπογραφή της δήλωσης Montreux, τέθηκε σε ηλεκτρονικό σφιγκτήρα την προηγούμενη ημέρα. Σύμφωνα με την έκθεση του Sözcü, ο Kıyat, ο οποίος ανακοίνωσε την ανάπτυξη στον λογαριασμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, εξέφρασε τα συναισθήματά του με τις ακόλουθες λέξεις:

«Έφερα τη στολή μου για 12 χρόνια ως ναύαρχος και 43 χρόνια με τιμή. Είμαι βετεράνος της Κύπρου. Σήμερα, η ντροπή του ποδιού μου με ηλεκτρονικές χειροπέδες δεν είναι δική μου. Η τιμή του εγκεφάλου μου, η οποία δεν μπορεί να χειροπέδες μέχρι ηλικίας 80 και καμία δύναμη δεν μπορεί να φορέσει χειροπέδες μέχρι να πεθάνω, ανήκει σε μένα.

Ακολουθούν τα κυριότερα σημεία της συνέντευξης του Kıyat

  • Οι χειροπέδες φορέθηκαν την προηγούμενη μέρα;

“Ναι, ήρθαν το απόγευμα. Δύο ευγενικοί φίλοι φορούσαν τις ηλεκτρονικές μου χειροπέδες. Περιέγραψαν τη χρήση των χειροπέδων. Είπαν ότι θα μπορούσα να φύγω μόνο από την Κωνσταντινούπολη για λόγους υγείας, νοσοκομείου και δικαστηρίου.”

43 χρόνια φορούν στολές, ο πρόεδρος της Τουρκίας ως τουρκικός στρατιωτικός εκπρόσωπος στην αντιπροσωπεία του Αρχηγείου του ΝΑΤΟ εκπροσωπήθηκε στο υψηλότερο επίπεδο. Η Κύπρος είναι βετεράνος, ο Sledgehammer και ο Ergenekon υπερασπίζονται το κανάλι του καναλιού που περιπλανιέται και φίλοι στην υπόθεση, είπε ότι ήταν αντίθετος σε κάθε είδους αντίκτυπο, “δεν μπορεί να δικαιολογηθεί Pulse” και στην Τουρκία, αλλά ειδικά να πει στην TSK μεγάλη ζημιά, το γιοτ του Ataturk Savarona την εντολή και μετά χειροπέδες στο πόδι σας για όλη την υπηρεσία σας!

“ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΙΜΑΣΤΕ”

Φυσικά, οι άνθρωποι είναι λυπημένοι. Αλλά όπως είπα, η ντροπή δεν είναι δική μου. Δεν μιλώ για την ηλικία. Μπορώ να είμαι 80 ετών. Εντάξει, λοιπόν τι θα συμβεί; Οι παλαιότεροι διοικητές μας έχουν επίσης υπογραφές. Το γνωρίζουν αυτό: Τους έκανα ως ανθρώπινο ον, “Νομίζουμε ότι αυτός ο άνθρωπος, έφυγε από την Τουρκία, τους φρικιασμένους, έτρεξε” Μπορεί είτε να κτυπηθεί! Δεν θα σε αφήσω να πεις ότι θα πεθάνω. Πονάει τους ανθρώπους να σκεφτούν την πιθανότητα διαφυγής μας. Φυσικά, ακόμα κι αν προσπαθούν να σας παρηγορήσουν, βλέπετε τη θλίψη των παιδιών γύρω σας. Βλάπτει επίσης τους ανθρώπους. Όπως είπα, δεδομένου ότι ο εγκέφαλός μας δεν είναι χειροπέδες, θα υπερασπιστούμε την περίπτωση που έχουμε δίκιο, αφού δεν μπορούμε να πυροβολήσουμε μέχρι να πεθάνουμε.

“ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΙΩ ΠΟΥ ΘΑ ΠΕΡΙΕΧΕΙ;”

  • Με ποια σκέψη υπογράψατε την ανακοίνωση;

Δεν θα πω, ποιος θα πει; Η τελευταία μου ανάθεση ήταν η Διοίκηση της Βόρειας Θάλασσας Η περιοχή ευθύνης μου ήταν το Βόρειο Αιγαίο, το Μαρμαρά και η Μαύρη Θάλασσα. Ως εκ τούτου, μια κρίσιμη κατάσταση πρέπει να ληφθεί ως έγγραφο για την ενίσχυση του χεριού της Τουρκικής πολιτικής ουδετερότητας. Πράγματι, ένα βράδυ αργότερα, ο Πρόεδρος είπε ότι το Montreux είναι ευαίσθητο και σε αυτούς και ότι δεν σκοπεύουν να το αλλάξουν.

Πονάει πολύ τους ανθρώπους. Και να είστε τόσο ενάντια στο πραξικόπημα. Έχετε τα λόγια σας στα αρχεία, τότε σηκώνονται και εξακολουθούν να λένε για εμάς… “Ο συνταξιούχος στρατιώτης δεν θα είναι πολίτης”, αλλά συγνώμη, καθυστερούμε; Πρέπει να έχουμε τη δύναμη να κάνουμε κάτι τέτοιο.

“ΑΝΟΙΓΜΑ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΤΕ”

Τότε αφήστε τους πεινασμένους, διαβάστε, πώς το έκανε. Αν το είχε κάνει ή δεν μπορούσε … Όταν έκανε το πρώτο, απελευθερώθηκε με διαπραγματεύσεις. Αν και οι μαθητές αποκόπηκαν από το σχολείο, κανένας από αυτούς δεν φυλακίστηκε. Όταν δεν πετύχουν όταν προσπαθούν να κάνουν το δεύτερο, ο Fethi Gürcan πρέπει να διαβάσει στα αρχεία ότι είπε, “Αφήστε όλους σε αυτήν την αίθουσα, ο μόνος υπεύθυνος είναι ο Talat Aydemir στην πρώτη θέση, είμαι ο δεύτερος, κρεμάστε μας , αφήστε τους υφισταμένους “.

Ο συνταξιούχος ναύαρχος Kıyat, ο οποίος φοράει ηλεκτρονικές μανσέτες για την υπογραφή της δήλωσης Montreux: Ο εγκέφαλός μου είναι ελεύθερος μέχρι να πεθάνω.

Source