Ο σχεδιαστής, που ενσωματώνει μετάξι και κουκούλι με χειροτεχνίες, συναρπάζει με τα έργα του.

Παραδοσιακά, επεξεργάζεται τα κουκούλια που παράγονται στο εργαστήριό του στη Γιάλοβα και τα μετατρέπει σε μετάξι. τούρκικος Ο Meral Evcin Özdemir, κύριος της διακόσμησης και της χειροτεχνίας, κατασκευάζει κοσμήματα από μετάξι και κουκούλια, πίνακες ζωγραφικής και προίκα.

Το μεταξωτό κουκούλι που ξεκίνησε ο παππούς του το 1937, Κύπρος Συνδυάζοντας την εκπαίδευση που έλαβε από το Τμήμα Σχεδιασμού Κλωστοϋφαντουργίας του Πανεπιστημίου, ο Özdemir παράγει όμορφα έργα.

Ο Özdemir, στον οποίο δίνεται επίσης μια κάρτα άυλης μεταφορικής πολιτιστικής κληρονομιάς από το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού, προωθεί κέντημα μεταξιού κουκούλι σε εκθέσεις στην Τουρκία και στο εξωτερικό.

Ο Meral Evcin Özdemir είπε στο Anadolu Agency (AA) ότι η παραγωγή μεταξωτών κουκουλιών στην οικογένειά του ξεκίνησε όταν οι παππούδες του μπήκαν στην καλλιέργεια πριν από 84 χρόνια.

Δηλώνοντας ότι ο Ντέντε συνέχισε το επάγγελμά του και άρχισε να μεγαλώνει μεταξοσκώληκες σε μορφή αυγού, ο Özdemir είπε, “Η ekpek είναι στην πραγματικότητα μια αγάπη, ένας τρόπος ζωής, από την καλλιέργεια της μέχρι την τέχνη της. Μετράτε τις μέρες της σαν μια μητέρα, έναν γονέα που θα επανενωθεί με τα παιδιά της. Πρόσφατα τρώνε σαν στρατός. , στη χορωδία. Τρώνε συνεχώς τα φύλλα μουριάς. Αυτό σας δίνει ηρεμία. ” μίλησε.

Ο Özdemir τόνισε ότι το σχοινί που βγαίνει από ένα ενιαίο κομμάτι 1200-1300 μέτρων από το κουκούλι 4-4,5 εκατοστών είναι πολύτιμο.

Η τέχνη κάτω από το γυαλί που έβλεπε τα πανεπιστημιακά του χρόνια εμπνεύστηκε

Ο Özdemir δήλωσε ότι ενώ σπούδαζε σε πανεπιστήμιο της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου, είδε το κουκούλι από μετάξι ως τέχνη κάτω από γυαλί και άρχισε να μαθαίνει κεντήματα. ΤουρκίαΕξέφρασε ότι ήθελε να το συνδυάσει με το σχεδιασμό και τη χειροτεχνία που έλαβε μετά την επιστροφή του.

Εκφράζοντας ότι αυτός και η σύζυγός του άρχισαν έρευνες σχετικά με τη χρήση του μεταξιού σε παραδοσιακές χειροτεχνίες, ο Özdemir συνέχισε τα λόγια του ως εξής:

«Πήγαμε στην Προύσα, επισκεφθήκαμε το Μουσείο Κοσμήματος και Οθωμανικής Οθωμανικής Οθωμανικής Uluumay. Κοιτάξαμε τα κουκούλια, είναι τόσο όμορφα. Είναι μια πολύ διαφορετική εκδοχή της τέχνης που είδα στην Κύπρο. Η τέχνη στην Κύπρο είναι η τέχνη κάτω από το γυαλί. Είναι σχεδόν μηδενικό, γι ‘αυτό δεν είναι διαστατικό, αλλά κοιτάς μας, έφτιαξε ένα παγώνι, ήταν κεντημένο στρώμα από στρώμα. Έγραψε τον Λόγο της توφιντ, έφτιαξε τριαντάφυλλα.

Ο Evcin Meral Özdemir, δήλωσε ότι ένα πανεπιστήμιο αφού έφτασε στη διατριβή προσπαθεί να μάθει πώς γίνεται σε ένα κουκούλι επεξεργασίας άλλων τμημάτων της Τουρκίας.

Αναφέροντας ότι κατασκευάστηκαν έργα κεντήματος μεταξιού κουκούλι σε πολλές πόλεις, ο saidzdemir είπε:

“Η Τουρκία σε κάθε πλευρά τελείωσε. Λέτε Εντάξει, λοιπόν πρέπει επίσης να ξεκινήσουμε κάπου. Γνωρίζουμε ότι η καλλιέργεια αυτού, έχουμε τέχνη, τι μπορεί να γίνει; Τότε άρχισα να παίζω επίσημα κοζαλέ. Το έκοψα, έφερα τα λουλούδια στη μορφή. Κοσμήματα, δαχτυλίδια Κάνουμε πίνακες ζωγραφικής. Διακοσμούμε νυφικά λουλούδια, μπουκέτα γαμπρού, καραμέλες γάμου, ψάθινα καπέλα, ψάθινες παντόφλες, άχυρο τσάντα. Θέλω να πω, δεν υπάρχει τίποτα που δεν μπορείτε να κάνετε. Όλα είναι εκεί. Κάναμε ένα νυφικό για την έκθεσή μας. Ήταν ένας υπέροχος συνδυασμός. Έτσι, η υποδομή σας είναι πολύ σημαντική εδώ. Εάν έχετε αρκετή εμπειρία στην υποδομή σας, φυσικά, η εκπαίδευση και η εμπειρία συνδυάζονται με τη χειρωνακτική εργασία. “

Εξηγώντας ότι μια δουλειά που απαιτεί την απλούστερη προσπάθεια διαρκεί 10 λεπτά, διαρκεί 15 ημέρες για κάποια έργα και οι τιμές κυμαίνονται από 10 λίρες έως 4 χιλιάδες λίρες, πρόσθεσε ο trainedzdemir ότι εκπαιδεύει επίσης πολλούς ανθρώπους σε μαθήματα κεντητικής μεταξιού.

Πηγή: Anadolu Agency / Erhan Erdogan

.Source