Ο σύζυγος, που είπε «είμαι ανύπαντρος» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στην Ιταλία, βρέθηκε λανθασμένος στην απιστία στον δεσμό του γάμου

Στην υπόθεση διαζυγίου στην πόλη Palmi της νότιας περιοχής της Καλαβρίας, το δικαστήριο διαπίστωσε ότι ο σύζυγος φταίει με το επιχείρημα ότι οι δηλώσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης θα μπορούσαν να είναι «ταπεινωτικές» ακόμη και αν δεν υπήρχαν αποδεικτικά στοιχεία απιστίας.

Η υπόθεση διαζυγίου του ζευγαριού, των οποίων τα ονόματα παραμένουν μυστικά στον ιταλικό τύπο, κατατέθηκε το 2016, αλλά χρειάστηκαν περίπου πέντε χρόνια για την έκδοση της απόφασης. Σύμφωνα με αναφορές, η εισαγωγή του συζύγου ως «ανύπαντρη» στον λογαριασμό του στο Facebook και γράφοντας «του αρέσει οι γυναίκες» θεωρήθηκε επίσης ως απόδειξη στην υπόθεση διαζυγίου.

Το δικαστήριο Palmi έκρινε ότι αυτές οι δηλώσεις που χρησιμοποίησε ο σύζυγος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έδειξαν ότι δεν σέβεται τον οικογενειακό δεσμό.

Στην απόφαση του δικαστηρίου, δηλώθηκε ότι «παρόλο που οι πληροφορίες που κοινοποιεί ο άντρας στο προφίλ του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν αποτελούν σαφή στοιχεία για μια εξωσυζυγική υπόθεση, συνιστά δημόσια βλαβερή στάση απέναντι στην αξιοπρέπεια της γυναίκας του και μπροστά τρίτους”.

Ο δικαστής θεώρησε αυτή τη στάση «ασυμβίβαστη με μια πιστή συζυγική σχέση».

Το γεγονός ότι ο σύζυγος ενδιαφερόταν όλο και λιγότερο για τη σύζυγό του και ότι δεν πήγαινε σπίτι για μεγάλο χρονικό διάστημα, συμπεριλαμβανομένων των νυχτερινών ωρών, αντικατοπτρίζεται στην απόφαση του δικαστηρίου. Ωστόσο, ο ιταλικός τύπος έγραψε ότι ο βασικός παράγοντας στην απόφαση ήταν οι δημοσιεύσεις του ανθρώπου στα κοινωνικά μέσα.

Αποφασίστηκε ότι ο άντρας που βρέθηκε ότι υπέπεσε σε σφάλμα κατά τον τερματισμό του γάμου, θα έπρεπε να καταβάλει τα δικαστικά έξοδα.

Source