Ο Τατάρ παρευρίσκεται στο αυτόγραφο του νέου βιβλίου του Karakartal

Ο Πρόεδρος Ersin Tatar, μαζί με τη σύζυγό του Sibel Tatar, “Καθ. Δρ. Το δώρο του Oğuz Karakartal – Μια καρδιά που εκτείνεται από τα δροσερά νερά του Βοσπόρου στην Κύπρο »συμμετείχε στην ημέρα προώθησης και υπογραφής του βιβλίου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που παρείχε η Προεδρία, ο Πρόεδρος Τατάρ είπε στην ομιλία του στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στη Λευκωσία Yunus Emre Enstitüsü, «Καθ. Ο Καρακάρταλ είναι λογοτεχνικός άνθρωπος », καθηγητής Δρ. Δήλωσε ότι ο Oğuz Karakartal πιστεύει ότι θα κάνει μεγάλες συνεισφορές στον πολιτισμό, τη λογοτεχνία και την τέχνη της χώρας.

έμβλημα69

Ο Τατάρ είπε, “Το έργο σας και τα έργα σας θα συμβάλουν σημαντικά στον εμπλουτισμό των λογοτεχνικών έργων.”

Αναφερόμενος στο Κυπριακό, ο Τατάρ δήλωσε ότι οι Τουρκοκύπριοι, οι οποίοι είναι κυρίαρχοι λαοί στο νησί και έχουν ξεχωριστή θρησκεία και γλώσσα, θα πρέπει να μπορούν να ζουν με ελευθερία και ασφάλεια στο δικό τους κράτος και εξέφρασαν την ανάγκη να αγκαλιάσουν την ιστορία , κατανόηση του παρελθόντος καλά και κατασκευή του μέλλοντος με αυτήν την κατανόηση.

Ο Τατάρ εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για όλες τις προσπάθειες που καταβλήθηκαν για να διατηρήσει ζωντανή και να εξηγήσει τις παραδόσεις, τα έθιμα και τον πολιτισμό του τουρκοκυπριακού λαού.

Source