Ο Τατάρ προτρέπει τον Πρόεδρο να μην «κυνηγήσει όνειρα» [ΒΙΝΤΕΟ]

Σε μια στιγμή που η Κύπρος αναμένει την άφιξη της Κύπρου και το Hall Lut στην Κύπρο τις επόμενες μέρες, αναφορές δείχνουν ότι ο Ειδικός Απεσταλμένος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ θα ζητήσει τη συγκατάθεση και των δύο μερών για περαιτέρω διαδικασίες. μέσω γραπτών δεσμεύσεων, δεδομένου του ανεπίσημου πενταγώνου που ο Antonio Guterres θέλει να καλέσει.

Όπως έχει ήδη γίνει γνωστό, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης θα στείλει μια επιστολή στον Αντόνιο Γκουτέρες κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, στην οποία θα εκφράσει την προθυμία του να συμμετάσχει στα άτυπα πενταμερή μέρη, θα προσφέρει μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης που θα δημιουργήσουν καλύτερα. κλίμα.

Ωστόσο, ο Ersin Tatar φρόντισε να εξαλείψει οποιοδήποτε κενό αισιοδοξίας σήμερα, καθώς επέμεινε στη λύση των δύο κυρίαρχων κρατών, προτρέποντας τον Πρόεδρο να μην συνεχίσει τα όνειρά του.

“Η έκκλησή μου προς τον Πρόεδρο της ηλεκτρονικής ομάδας Αναστασιάδης δεν είναι να επιδιώξω όνειρα που δεν πρόκειται να γίνουν πραγματικότητα, να ανταποκριθώ θετικά στην πρόσκληση για διάλογο μας. “Θέλω, θέλω, να επιτύχω μια λύση δύο κρατών το 2021”, δήλωσε ο Έρσιν Τατάρ.

Στη γραπτή του δήλωση, σύμφωνα με τον τουρκοκυπριακό τύπο, ο Έρσιν Τατάρ έκανε μια ιστορική επισκόπηση του Κυπριακού υπό τις τουρκικές παραποιήσεις γνωστών γεγονότων. Ισχυρίζεται ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ήθελε να επιλύσει τα δύο κράτη, αλλά, σύμφωνα με αυτόν, έπρεπε να επιστρέψει στην παλιά του πολιτική θέση στην Ομοσπονδία λόγω της μεγάλης πίεσης από την εκκλησία, το ΑΚΕΛ, το ΕΛΑΜ και άλλα. Σύμφωνα με τον αρχηγό των Τουρκοκυπρίων, η λύση της ομοσπονδίας κατέρρευσε στην πόλη Crans Montana.

“Για όλους αυτούς τους λόγους, με την υποστήριξη της Τουρκίας, έχουμε φέρει στο προσκήνιο μια λύση που βασίζεται σε δύο κυρίαρχα κράτη”, δήλωσε ο Τατάρ.

Ταυτόχρονα, αύριο θα συναντηθούν στη Λευκωσία οι Υπουργοί Εξωτερικών της Κύπρου και της Κίνας, κατά τη διάρκεια των οποίων θα ανταλλάξουν απόψεις για τις διμερείς σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών, καθώς και για τις σχέσεις μεταξύ Κίνας και Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σύμφωνα με τη δήλωση του Υπουργείου Εξωτερικών, ο Νίκος Χριστοδουλίδης նույնպես Wang Yin θα ανταλλάξει επίσης απόψεις για το Κυπριακό, συμπεριλαμβανομένης της τρέχουσας πρωτοβουλίας του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για την επανάληψη των συνομιλιών. Ο Κινέζος υπουργός θα σταθμεύσει στη Λάρνακα στο δρόμο της για την Αφρική.

Source