Ο Τατάρ συμμετείχε στην ημέρα προώθησης και υπογραφής του βιβλίου με τίτλο “Μια καρδιά που εκτείνεται από τα δροσερά νερά του Βοσπόρου στην Κύπρο

Ο Πρόεδρος Ersin Tatar, μαζί με τη σύζυγό του Sibel Tatar, “Καθ. Δρ. Βραβείο Oğuz Karakartal – Μια καρδιά που εκτείνεται από τα δροσερά νερά του Βοσπόρου στην Κύπρο »συμμετείχε στην ημέρα προώθησης και υπογραφής του βιβλίου.

Στην ομιλία του στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στη Λευκωσία Yunus Emre Enstitüsü, ο Πρόεδρος Τατάρ εξέφρασε την ευτυχία του να είναι παρών στην εκδήλωση προώθησης και υπογραφής του βιβλίου με τίτλο Armağan για τα γενέθλια του συγγραφέα, στις 21 Απριλίου, και συγχαίρει ο Karakartal ολόψυχα.

Καθηγητής Σημειώνοντας ότι ο Καρακάρταλ είναι λογοτεχνικός άνθρωπος, ο Πρόεδρος Τατάρ είπε ότι ο καθηγητής Δρ. Εκφράζοντας την πεποίθησή του ότι ο Oğuz Karakartal θα συμβάλει σημαντικά στον πολιτισμό, τη λογοτεχνία και την τέχνη της χώρας, είπε ότι αυτό έχει μεγάλη σημασία.

Υπενθυμίζοντας ότι η τουρκοκυπριακή λογοτεχνία έχει σημαντική θέση στην τουρκοκυπριακή ιστορία, ο Πρόεδρος Τατάρ είπε, “Το έργο σας και τα έργα σας θα συμβάλουν σημαντικά στον εμπλουτισμό των λογοτεχνικών σπουδών.” Ο Πρόεδρος Tatar εξέφρασε την πεποίθησή του ότι ο Karakartal θα συνεχίσει να συμβάλλει σημαντικά στη λογοτεχνία και την τουρκική γλώσσα με τα έργα που θα παράγει, καθώς και με την εκπαίδευσή του.

Αναφερόμενος στο Κυπριακό στην ομιλία του, ο Πρόεδρος Τατάρ υπογράμμισε τη σημασία των Τουρκοκυπρίων, που είναι κυρίαρχοι λαοί στο νησί, που έχουν διαφορετική θρησκεία και γλώσσα, να ζουν με ελευθερία και ασφάλεια στο δικό τους κράτος. Τονίζοντας την αναγκαιότητα προστασίας του πολιτισμού και της ιστορίας, την καλύτερη κατανόηση του παρελθόντος και την οικοδόμηση του μέλλοντος με αυτήν την κατανόηση, ο Πρόεδρος Τατάρ δήλωσε ότι η σημασία του να είσαι λαός βρίσκεται εδώ.

Ο Πρόεδρος Τατάρ ευχαρίστησε τον καθηγητή Δρ. Ευχήθηκε την επιτυχία του Oğuz Karakartal στο μελλοντικό του έργο.

.Source