Ο ταχέως διαδεδομένος τύπος Covid-19, που εμφανίστηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο, παρατηρήθηκε επίσης στην Κίνα.

Το Κινέζικο Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων ανέφερε ότι ο νέος τύπος κοροναϊού βρέθηκε στη Σαγκάη, ο οποίος μεταλλάχθηκε και εξαπλώθηκε γρηγορότερα στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η 23χρονη γυναίκα ασθενής στη Σαγκάη, η οποία έπιασε το μεταλλαγμένο στέλεχος Covid-19, ήταν η πρώτη περίπτωση που εμφανίστηκε στην Κίνα.

Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι η γυναίκα που είχε μολυνθεί από τον ιό επέστρεψε από την Αγγλία στις 14 Δεκεμβρίου και ότι πραγματοποιήθηκε έρευνα για τον εντοπισμό των ατόμων με τα οποία είχε επικοινωνήσει αυτό το άτομο.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, ο ταχύτερα διαδεδομένος τύπος Covid-19 έχει βρεθεί σε τουλάχιστον 18 άλλες χώρες μέχρι στιγμής.

Πολλές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Κίνας και της Τουρκίας, είχαν λάβει την απόφαση να απαγορεύσουν τα ταξίδια στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Στην Κίνα, από όπου προήλθε το Covid-19, έχουν εντοπιστεί 87 χιλιάδες 52 περιπτώσεις μέχρι στιγμής, ενώ 4.000 634 άνθρωποι πέθαναν λόγω του ιού.

Η υπόθεση ότι η νέα παραλλαγή, η οποία εμφανίστηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο και εξαπλώθηκε σε περισσότερες από 17 χώρες, είναι πιο μεταδοτική, υποστηρίχθηκε από μια νέα μελέτη που αποκάλυψε ότι όσοι μολύνθηκαν με τον ιό είχαν υψηλότερες ποσότητες ιού στο αίμα τους. Η παραλλαγή με το όνομα B117 ανακοινώθηκε ότι είναι 56% πιο μεταδοτική.

.Source