Ο ταχύτατα διαδεδομένος τύπος Kovid-19 που καθορίστηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο εντοπίστηκε επίσης στην Ισπανία.

Μαδρίτη Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας Αυτόνομης ΔιοίκησηςΣτη δήλωση του, αναφέρθηκε ότι 4 περιπτώσεις του τύπου Kovid-19 που μεταλλάχθηκαν στην Αγγλία εντοπίστηκαν στην πρωτεύουσα Μαδρίτη.

Στη δήλωση ότι μία από τις εν λόγω περιπτώσεις προήλθε από το Λονδίνο την Τρίτη, κοινοποιήθηκε ότι οι άλλες 3 περιπτώσεις από την ίδια οικογένεια ήταν άτομα που ήρθαν σε επαφή μαζί του.

Στη δήλωση, σημειώθηκε ότι υπήρχαν 3 ύποπτες περιπτώσεις που σχετίζονται με αυτόν τον τύπο Kovid-19, οι οποίες εξαπλώθηκαν πιο γρήγορα.

Ο Πρόεδρος της Αυτόνομης Διοίκησης της Μαδρίτης Isabel Diaz Ayuso επέκρινε την απόφαση της Ισπανίας να λάβει αυτήν την απόφαση δύο ημέρες αργότερα, παρά το γεγονός ότι ορισμένες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης όπως η Γερμανία, το Βέλγιο, η Γαλλία και η Ιταλία ανέστειλαν αμέσως τις πτήσεις τους με το Ηνωμένο Βασίλειο μετά τον εντοπισμό του μεταλλαγμένου είδους Kovid-19 στην Αγγλία.

Στην έκθεση που δημοσιεύθηκε από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου, ανακοινώθηκε ότι ένας τύπος Kovid-19, που συγκλόνισε τον κόσμο, μεταλλάχθηκε στην Αγγλία και εξαπλώθηκε γρηγορότερα, ονομάστηκε “SARS-CoV-2 VUI 202012/01 (Variant Under Investigation, έτος 2020, 12 μήνας, παραλλαγή 01). .

Από την άλλη πλευρά, ανακοινώθηκε ότι προστέθηκαν νέες γειτονιές στις γειτονιές με περιορισμούς ελεύθερης κυκλοφορίας στη Μαδρίτη λόγω του αυξανόμενου αριθμού νέων περιπτώσεων τις τελευταίες ημέρες.

Εν τω μεταξύ, το πρώτο μέρος των εμβολίων Kovid-19 από την Pfizer-BioNTech έφτασε στην Ισπανία.

Αναφέρθηκε ότι το πρώτο εμβόλιο στην Ισπανία θα γίνει αύριο στους ηλικιωμένους και στους εργαζομένους σε ένα γηροκομείο στην πόλη της Γκουανταλαχάρα.

Το Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι θα φτάσουν 350 χιλιάδες δόσεις μέχρι τη Δευτέρα, το ποσό αυτό αναμένεται να είναι 4,5 εκατομμύρια τους πρώτους 3 μήνες.

1 εκατομμύριο 854 χιλιάδες 951 περιστατικά Kovid-19 έχουν εντοπιστεί στην Ισπανία μέχρι στιγμής, 49 χιλιάδες 824 άτομα πέθαναν λόγω της επιδημίας.

Source