Ο τελευταίος παγετώνας στη Βενεζουέλα λιώνει επίσης

Ζεσταίνουμε τον κόσμο: ο τελευταίος παγετώνας στη Βενεζουέλα λιώνει επίσης

Γνωστή ως η δεύτερη υψηλότερη κορυφή στη Βενεζουέλα, τη χώρα της Νοτίου Αμερικής, η τελευταία παγόμορφη μάζα στην κορυφή Humboldt λιώνει γρήγορα λόγω της υπερθέρμανσης του πλανήτη.

Ζεσταίνουμε τον κόσμο: ο τελευταίος παγετώνας στη Βενεζουέλα λιώνει επίσης

ΕΝΑ-
ΕΝΑ
Α +

Γνωστή ως η δεύτερη υψηλότερη κορυφή στη Βενεζουέλα, τη χώρα της Νότιας Αμερικής, η τελευταία παγόμορφη μάζα στο Humboldt Peak λιώνει γρήγορα λόγω της υπερθέρμανσης του πλανήτη.

Οι ερευνητές της Βενεζουέλας ανέφεραν ότι ο τελευταίος παγετώνας στην κορυφή Humboldt, που βρίσκεται στην κορυφή του βουνού Sierra Nevada de Merida στα βορειοδυτικά της χώρας, πρόκειται να λιώσει, σύμφωνα με τον ιστότοπο του El Nacional.

Έχει απομείνει λίγος χρόνος για την τελευταία μάζα πάγου στη Σύνοδο Κορυφής του Humboldt για να ξεπαγώσει εντελώς, σύμφωνα με τα αρχεία που οι ερευνητές συνέλεξαν από τον Μάιο του 2019 έως τον Οκτώβριο του 2020 για να τεκμηριώσουν τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, το αρχικό μέγεθος του παγετώνα ήταν 300 γήπεδα ποδοσφαίρου.

Ενώ οι αυξανόμενες ατμοσφαιρικές θερμοκρασίες κατά τη διάρκεια του 20ου αιώνα προκάλεσαν τη γρήγορη συστολή των παγετώνων παγκοσμίως, οι Τροπικές Άνδεις συγκαταλέγονται στις περιοχές που επηρεάζονται περισσότερο από αυτές τις αλλαγές.

Άλλες ειδήσεις ΦΥΣΗΣ και ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

.Source