Ο Τζον Ον φοβόταν τους Νορβηγούς και ο Νορβηγός φοβόταν τον Τζον Ον, Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, kathimerini.com.cy

Στο αναβαλλόμενο ντέρμπι της 5ης ημέρας του αγώνα, ο Απόλλωνας και η Ομόνοια έπαιξαν ισοπαλία. Οι φιλοξενούμενοι κράτησαν περισσότερες μπάλες, αλλά το παιχνίδι θα θυμόταν για μερικές καλές στιγμές.

Ο Apollon παρέμεινε στην κορυφή του τραπεζιού με 40 πόντους, ενώ η Ομόνοια έφτασε τους 37 և είναι ένα μείον ένα από το δεύτερο AEL, αλλά το οποίο μετράει λιγότερο από έναν αγώνα.

Το πρώτο ημίχρονο

Κατά το μεγαλύτερο μέρος του πρώτου ημιχρόνου, οι παίκτες της “Ομόνοια” είχαν περισσότερα γκολ, προσπάθησαν να απειλήσουν με οργανωμένες επιθέσεις και ο Απόλλωνας βγήκε κυρίως στις αντεπιθέσεις.

Ο πρώτος τελικός σημειώθηκε στο 23ο λεπτό, όταν μετά το πέρασμα του Παναγιώτου, ο Πίττας πυροβόλησε από το σημείο πέναλτι και έστειλε την μπάλα πάνω από τη θέση.

Πέντε λεπτά αργότερα, η πρώτη καλή στιγμή για τους φιλοξενούμενους ήταν όταν ο Loizu περπατούσε μερικά μέτρα και πυροβόλησε από ένα μεγάλο ύψος. Η μπάλα κλωτσείται εκτός παιχνιδιού.

Στα τελευταία στάδια του πρώτου ημιχρόνου, οι οικοδεσπότες αύξησαν την ταχύτητά τους και απείλησαν ξανά την Πίττα. Το μπροστινό μέρος της κυπριακής ομάδας χτύπησε τον Fabiano λίγο έξω από την περιοχή και έστειλε την μπάλα έξω. Ένα λεπτό αργότερα είχαμε ένα άλλο χαμένο σουτ από τον Mate, επίσης εκτός γηπέδου.

Το 0-0 ήταν το σκορ του πρώτου ημιχρόνου, το οποίο θα θυμόμαστε με αργό ρυθμό και με πολλές ευκαιρίες να καταγράφονται κατά τη διάρκεια αυτού.

Μερικής απασχόλησης

Και στο πρώτο ημίχρονο και στο δεύτερο ημίχρονο, οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν πιο επιθετικά από τον αντίπαλό τους και ώθησαν να ανοίξουν το σκορ.

Ο πρώτος διπλός τελικός σημειώθηκε στο 53ο λεπτό, με ένα σουτ από τον Τζιώνη, έξω από τη μεγάλη περιοχή του Δημητρίου. Η μπάλα κλωτσείται εκτός παιχνιδιού.

Στη συνέχεια, ο Απόλλωνας άλλαξε τη σειρά του, 3-4-3, και ο Βασίλειος μπήκε στο παιχνίδι αντί να εισέλθει σε ανιώτες. Μετά από αυτήν την εξέλιξη, οι οικοδεσπότες έλαβαν περισσότερες απειλές, θα μπορούσαν να είχαν ανοίξει το σκορ με τον Pedro στο 65ο λεπτό. Λίγα μέτρα μακριά από τη μεγάλη περιοχή του Fabiano, οι Πορτογάλοι ανάγκασαν τον Βραζιλιάνο να υποβληθεί σε μια περίπλοκη επιχείρηση με μια υπέροχη βολή. Αυτός ήταν ο πρώτος τελικός του αγώνα.

Τότε και οι δύο ομάδες συνέχισαν να προσπαθούν να ανοίξουν το σκορ, αλλά έχασαν μια εξαιρετική ευκαιρία, παραμένοντας έτσι 0-0 μέχρι το τέλος.

Η ταυτότητα της συνάντησης

Εντεκα.

Απόλλωνας (Γ. Πετράκης): Δημητρίου, Φιλιώτης, Juste, Catellaris, Salai, Hambos, Pittas, Pedro, ian anyotas (58 ‘Βασιλείου), Matei (82’ Dabo), Dignini.

Ομόνοια (Ch. Berg) Fabiano, Sehu, Luftner, Hubochan, Lesyak, Gomet, Cusulos, Loizu (85 ‘Boteak), Zionis (85’ Duris), Thiago, Asante.

Σκορερ τερματος: – / –

Κίτρινες κάρτες: 44 ‘Hambos / 73’ Assante (3η).

Το κόκκινο. – / –

Διαιτητής: Timothy Christoph.

,Source