Ο Τζορτζ Ομπιόζορ αναδύεται ο Γενικός Πρόεδρος της Οχανέζε Νντίμπο

Ένας πρώην πρέσβης της Νιγηρίας στις Ηνωμένες Πολιτείες, το Ισραήλ και την Κύπρο, Τζορτζ Ομπιόζορ, αναδείχθηκε γενικός πρόεδρος της κοινωνικοπολιτισμικής ομάδας Igbo, Ohanaeze Ndigbo.

Ο κ. Obiozor εμφανίστηκε σε εκλογές που πραγματοποιήθηκαν στο γήπεδο Dan Anyim στο Owerri, την πρωτεύουσα του Imo, την Κυριακή.

Ένας από τους κορυφαίους διαγωνιζόμενους για τη θέση του Γενικού Γραμματέα της Ohanaeze Ndigbo, ο αρχηγός Chuks Ibegbu, ανακοίνωσε την αποχώρησή του από τις εκλογές.

Ο κ. Ibegbu, ο οποίος είναι ο απερχόμενος Υφυπουργός Εθνικής Δημοσιότητας του σώματος, δήλωσε ότι η εκλογική διαδικασία ήταν ελαττωματική και δεν διέθετε κατάλληλους δημοκρατικούς κανόνες εμπλοκής.

Είπε, «Μετά από προφανή παραμόρφωση των κατάλληλων δημοκρατικών κανόνων δέσμευσης και αισθάνομαι τον παλμό του Έθνους Igbo, αποχωρίζω τον εαυτό μου από τις εκλογές της Οχάναεζ υπό την ηγεσία του Nwodo.

«Αν και αγόρασα τη φόρμα υποψηφιότητας με απαράδεκτο ποσό N300,000, δυστυχώς η διαδικασία ήταν γεμάτη χειραγώγηση και το αποτέλεσμα δεν θα ήταν αποδεκτό από τον Ndigbo.»

Source