Ο τομέας της εξόρυξης της Ινδίας θα παρακολουθήσει μεταρρυθμίσεις, έντονες δραστηριότητες το 2021, Energy News, ET EnergyWorld

Ο μεταλλευτικός τομέας της Ινδίας θα παρακολουθήσει μεταρρυθμίσεις, έντονες δραστηριότητες το 2021Νέο Δελχί: Ο τομέας της εξόρυξης της χώρας θα δει «ταραχώδεις δραστηριότητες» το νέο έτος, ενώ αναμένεται η έγκριση της κεντρικής κυβέρνησης για εκκρεμείς μεταρρυθμίσεις τον Ιανουάριο και οι προσπάθειες να συνεχίσουν να ενισχύουν τη συνολική παραγωγή ορυκτών.

Οι μεταρρυθμίσεις θα ανοίξουν το δρόμο για τον πλειστηριασμό τουλάχιστον 500 ορυκτών τεμαχίων, δήλωσε ο υπουργός Μεταλλείων Ανιλ Κάμαρ Τζέιν και τόνισε ότι το ημερολογιακό έτος 2021 θα είναι «έτος γέφυρας μεταξύ του παρελθόντος και του μέλλοντος».

Λόγω των δυνάμεων της αγοράς, υπάρχει διακύμανση στις τιμές του χάλυβα, αλλά η πανδημία COVID-19 δεν επηρέασε την παραγωγή ορυκτών της χώρας φέτος, σημείωσε.

Ενώ πολλοί τομείς έπρεπε να φέρουν το βάρος του αποκλεισμού από την πανδημία, ο Jain είπε ότι η Ινδία έχει «καταχωρήσει στο σιδηρομετάλλευμα μερικούς από τους καλύτερους αριθμούς εξαγωγών τους τελευταίους επτά-οκτώ μήνες σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια».

“Το έτος 2021 θα παρατηρηθεί έντονη δραστηριότητα από την πλευρά των μεταλλείων, επειδή οι μεταρρυθμίσεις που περιμένουν για κάποιο χρονικό διάστημα, ενδέχεται (μεταρρυθμίσεις) να εγκριθούν τον μήνα Ιανουάριο, οι οποίες θα συνεπάγονται ορισμένες αλλαγές στον νόμο MMDR (Ορυχεία και Ορυκτά (Ανάπτυξη και κανονισμός) Νόμος, 1957) και ορισμένες αλλαγές στους κανόνες που είχαν ως στόχο την απελευθέρωση του τομέα.

“Πρόκειται να θέσει σε εφαρμογή έναν μεγάλο αριθμό μεταλλευτικών μπλοκ, έτσι ώστε η παραγωγή στους περισσότερους ορυκτούς πόρους θα δει κβαντικό άλμα εξαιτίας αυτών των ορυχείων που θα είναι διαθέσιμα για τα ενδιαφερόμενα μέρη το ημερολογιακό έτος 2021”, δήλωσε ο Jain.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, οι εξαγωγές σιδηρομεταλλεύματος της Ινδίας αυξήθηκαν κατά 70,26% σε 29,261 MT κατά την περίοδο Απριλίου-Σεπτεμβρίου της τρέχουσας φορολογικής περιόδου σε σχέση με 17,186 MT την προηγούμενη περίοδο.

“Στην αρχή όταν (κυβέρνηση) προσδιόρισε βασικούς τομείς, για τους οποίους δεν επιβλήθηκε το κλείδωμα, περιλάμβανε τον τομέα της εξόρυξης σε αυτούς τους (βασικούς τομείς). Έτσι βοήθησε και κράτησε τους εργαζόμενους και συνέχισε το μετάλλευμα να έρχεται.

“Η Ινδία έχει καταχωριστεί σε σιδηρομετάλλευμα μερικούς από τους καλύτερους αριθμούς εξαγωγών τους τελευταίους επτά-οκτώ μήνες σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια. Υπό αυτήν την έννοια, η κυβέρνηση της Ινδίας γνώριζε πολύ τη σημασία αυτού του τομέα και έχει υπηρετήσει καλά το έθνος. είπε ο γραμματέας.

Ωστόσο, το σώμα των ανθρακωρύχων FIMI είναι της άποψης ότι το 2020 ήταν πολύ δύσκολο και δύσκολο έτος λόγω της πανδημίας και του επακόλουθου κλειδώματος.

“(Για τον) Μεταλλευτικό τομέα, ο οποίος βρισκόταν ήδη σε φάση επιβράδυνσης, ο αντίκτυπος του COVID-19 αποδείχθηκε διπλός”, δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας της FIMI RK Sharma.

Η κυβέρνηση κήρυξε την εξόρυξη ως «βασική υπηρεσία» και επέτρεψε την παραγωγή και μεταφορά ορυκτών κατά τη διάρκεια του αποκλεισμού σε όλη τη χώρα, είπε.

Παρά τις δυσκολίες, οι εταιρείες εξόρυξης έδειξαν αξιοσημείωτη ανθεκτικότητα και συνέχισαν τις εξορυκτικές δραστηριότητες στο μέτρο του δυνατού, πρόσθεσε.

Η κυβέρνηση τροποποίησε τον μεταλλευτικό νόμο για να διευκολύνει την ενίσχυση της παραγωγής άνθρακα και τη μείωση των εισαγωγών.

Στοχεύει επίσης στην εξομάλυνση των μεταβάσεων των μη δεσμευμένων ορυχείων εκμετάλλευσης σε νέους πλειοδότες και θεωρείται η ισχύς των νόμιμων εκκαθαρίσεων για περίοδο δύο ετών.

Μετά την εφαρμογή του τροποποιημένου νόμου για τα ορυχεία, 28 δημοπρασίες (24 σιδηρομεταλλεύματα, σιδηρομεταλλεύματα και μεταλλεία μαγγανίου, και μεταλλεία χρωμίου στην Οδησσό και 4 μεταλλεία σιδηρομεταλλεύματος στην Καρνατάκα) που έληξαν στις 31 Μαρτίου 2020 δημοπρατήθηκαν με επιτυχία.

Η προσπάθεια της κυβέρνησης είναι να ενισχύσει τη συμβολή του μεταλλευτικού τομέα στο ΑΕγχΠ της χώρας, δήλωσε ο Sharma.

Σχετικά με τις προοπτικές για το 2021, είπε ότι η κυβέρνηση βρίσκεται στη διαδικασία περαιτέρω μεταρρύθμισης του μεταλλευτικού τομέα με την τροποποίηση του νόμου MMDR με στόχο την εξερεύνηση βαθέων ορυκτών όπως χρυσός, διαμάντι, πλατίνα, χαλκός, ψευδάργυρος και μόλυβδος, με μεγαλύτερη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα.

“Αναλαμβάνονται πρωτοβουλίες για την εξασφάλιση της έγκαιρης λειτουργίας των πλειστηριασμένων ορυκτών οικολογικών πεδίων (52)”, είπε.

Εξετάζεται επίσης ο εξορθολογισμός των φόρων στον εξορυκτικό τομέα.

Στο πλαίσιο του προγράμματος Aatmanirbhar Bharat, το Κέντρο, τον Μάιο, ανακοίνωσε την ενίσχυση των ιδιωτικών επενδύσεων στον τομέα των ορυκτών και την πραγματοποίηση άλλων μεταρρυθμίσεων.

Το υπουργείο ορυχείων πρότεινε νομοθετικές τροποποιήσεις του νόμου MMDR, 1957 για την πραγματοποίηση διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων με στόχο την επιτάχυνση της ανάπτυξης και της δημιουργίας απασχόλησης.

Στόχος τους είναι επίσης να επιλύσουν ζητήματα παλαιού τύπου για να προχωρήσουν σε ένα καθεστώς δημοπρασίας μόνο για την κατανομή ορυκτών πόρων, την εξάλειψη της διάκρισης μεταξύ αιχμαλωτικών και μη δεσμευμένων ορυχείων, την ανάπτυξη ενός διαφανούς Εθνικού Δείκτη Ορυκτών και την αποσαφήνιση του ορισμού της παράνομης εξόρυξης, μεταξύ άλλων.

.Source