Ο Τουρκοκύπριος διευθυντής Ντέρβις Ζαΐμ ήταν προσκεκλημένος του προγράμματος διαδικτυακών συναντήσεων

πανό99

Το πρόγραμμα, που διοργανώθηκε διαδικτυακά λόγω του νέου τύπου επιδημίας κοραναϊού, μεταδόθηκε ζωντανά στον λογαριασμό Instagram του δήμου.

Ο Ζαΐμ, είπε ότι άρχισε να αγωνίζεται για να κάνει μια ταινία στα μέσα της δεκαετίας του 1980, “Ήταν πολύ δύσκολο να φτιάξεις ταινίες στη σειρά. Συγκεκριμένα, η ταινία έκανε το σημείο όπου το νοσταλγικό της βιομηχανίας στην Τουρκία φάνηκε να ανεβαίνει στο Έβερεστ. Είχα μια μεγάλη έρημο να ξεπεραστεί. Όταν προσπαθούσα να κάνω μια ταινία Εν τω μεταξύ, Το γράψιμο, με μια έννοια, με έφερε μαζί με μια αίσθηση ολοκλήρωσης αυτού που ανέπτυξα. ” είπε.

“Άρχισα να χτίζω τον αισθητικό μου κόσμο μέσα στην πρώτη μου ρομαντική ταινία”

Δηλώνοντας ότι ενδιαφέρεται αναπόφευκτα να αναπτύξει χαρακτήρες και με δραματική δομή ενώ γράφει ιστορίες και δοκίμια σεναρίων, ο Ζαΐμ δήλωσε ότι η ανάπτυξή του στο σημείο γραφής με αυτήν την έννοια είναι πολύ χρήσιμη όταν δημιουργεί ιστορίες στον κινηματογράφο.

Ο Derviş Zaim επεσήμανε ότι οι τεχνικές εφαρμογές στον κινηματογράφο μπορούν να μαθευτούν σε σύντομο χρονικό διάστημα, αλλά σε μια αφήγηση, τα θεμελιώδη σημεία διακοπής πρέπει να ακολουθηθούν και να συνεχιστούν ως εξής:

“Προσπάθησα να το κάνω. Προσπάθησα να γίνω καλός λογοτεχνικός αναγνώστης. Άρχισα να έχω δικά μου δοκίμια. Αυτά τα δοκίμια μεγάλωσαν σταδιακά σε όγκο. Στη συνέχεια εξελίχθηκαν σε μυθιστόρημα. Η εργασία για ένα μυθιστόρημα με βελτίωσε επίσης πολύ, με μαγειρεύει αργά.” Στην πραγματικότητα, ενώ έγραφα το πρώτο μου μυθιστόρημα, «Άρης στη χώρα των θαυμάτων», άρχισα να χτίζω τον αισθητικό μου κόσμο μέσα μου. Προσπάθησα επίσης να δημιουργήσω τα θεμέλια του ηθικού μου κόσμου. Εν ολίγοις, δύο από τις στρατιωτικές προϋποθέσεις για να γίνει συγγραφέας ένας συγγραφέας είναι η δημιουργία ενός ηθικού και αισθητικού συστήματος. Έτσι τα βιβλία με έκαναν να τα σκεφτώ. Αργότερα, αυτή η κατάσταση με στήριξε στον κινηματογράφο. Ένας σκηνοθέτης θα πρέπει συνειδητά ή ασυνείδητα να καθιερώσει το ηθικό και αισθητικό του σύστημα στα έργα του. “

Μετά την εγκατάσταση ενός μεταπτυχιακού στην Αγγλία και επέστρεψε στην Τουρκία εκφράζοντας προσπάθειες για να εφαρμόσει το δικό του σενάριο Zaim, “Δεν βλέπω το ενδιαφέρον. Η δεκαετία του ’30 ήταν στην νεαρή ηλικία μου. Αυτό υποδηλώνει ότι,” Τώρα κάνω μια ορμή λογικής που παίρνω “ή” περισσότερο περιμένω Δεν θα μου δοθούν πολλές ευκαιρίες ». Ως εκ τούτου, είπα, «Θα κάνω μια τέτοια δουλειά που θα μου φέρει τις συνθήκες που μπορώ να χειριστώ. Δηλαδή, η επιθυμία θα καθορίσει τις δυνατότητες.» Υπό αυτήν την έννοια, εγκατέλειψα να γράφω το σενάριο με τη λογική ενός τακτικού στρατού και σκέφτηκα ότι θα ήταν πιο λογικό να γράφω και να γυρίζω την ταινία σε αντάρτικο στιλ. παραγωγή.” μίλησε.

“ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΓΟΥΙΡΙΛΙΑΣ ΣΤΥΛ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΝΑ ΔΙΑΤΥΠΟΥΝ

Ο κύριος σκηνοθέτης δήλωσε ότι έκανε τη δεύτερη ταινία του, “Filler and Çimen”, βασισμένο στο σκάνδαλο Susurluk και εξήγησε:

“Είναι μια ταινία που προσπαθεί να αντιμετωπίσει τη σχέση μεταξύ κράτους και μαφίας. Υπάρχει επίσης μια στάση ημι-αντάρτικου στιλ εκεί. Αυτή η κατάσταση συνεχίστηκε ειδικά μέχρι την ταινία” Mud “, την οποία έκανα στις αρχές της δεκαετίας του 2000. Αλλά στις μεταγενέστερες περιόδους της καριέρας μου, υπήρξαν πράγματα που γύρισα ξανά σε αντάρτες. Ευτυχώς, συνέβη. Εάν ξεκινήσετε πάντα να κάνετε επιχειρήσεις με τακτικούς στρατούς, με μια συγκεκριμένη μέθοδο διαχείρισης, μπορείτε να αρχίσετε να στεγνώνετε μετά από λίγο. Η επιχειρηματική δραστηριότητα σε αντάρτικο μπορεί μερικές φορές να σας αναζωογονήσει. Αλλά η δημιουργία μιας αντάρτικης ταινίας δεν είναι εύκολη. Επειδή το έργο που προσπαθείτε να κάνετε πρέπει να είναι κατάλληλο για αυτό. “

“ΕΑΝ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥΣ, ΟΤΙ ΚΑΝΕΤΕ ΣΥΝΤΑΓΕΣ, ΚΑΛΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΟ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ”

Ο Ντέρβις Ζαΐμ, ο οποίος έχει επίσης κάνει πολλές ταινίες για το Κυπριακό, είπε: «Προσπαθώ πάντα να δώσω προσοχή στα ζητήματα που σχετίζονται με την επιβίωση των ανθρώπων και την οικοδόμηση των αξιών τους. Το Κυπριακό εξακολουθεί να είναι ένα συνεχιζόμενο πρόβλημα. Επομένως, να κάνω μια δουλειά όπου μπορώ να εγείρω ερωτήσεις σχετικά με το τι ζουν εκεί άνθρωποι. Υπό αυτήν την έννοια, πιστεύω ότι ανεξάρτητα από το πόσο καλά φτιαγμένα συντάγματα, πολιτικές και πολιτικές δομές, εάν οι άνθρωποι δεν πάρουν την τάξη τους, αυτά τα καλοφτιαγμένα συντάγματα, τα καλά κατασκευασμένα πολιτικά συστήματα δεν θα λειτουργήσουν. Επομένως, αφορά τον εαυτό κάποιου, ειδικά για την καρδιά και το μυαλό. Η τέχνη είναι επίσης εκεί για αυτό. Ο κινηματογράφος, η λογοτεχνία, η ποίηση είναι εκεί για αυτό. Απαιτούνται ποιητές γι ‘αυτό. Υπό αυτή την έννοια, στο πλαίσιο αυτής της λογικής, προσπάθησα να κάνω μερικές ταινίες για το Κυπριακό που συνεχίζεται εδώ και περίπου μισό αιώνα. ” Μίλησε με τη φόρμα.

Ο κύριος σκηνοθέτης Zaim υπογράμμισε ότι προσπαθεί πάντα να λαμβάνει υπόψη τις δυνατότητες του παγκόσμιου κινηματογράφου και τα λόγια των επιτυχημένων σκηνοθετών και συνέχισε τα λόγια του ως εξής:

«Ταυτόχρονα, σκέφτηκα ότι, αντί να συνεργαζόμαστε με τις συνταγές που μας δόθηκαν με τη μέθοδο κοπής και επικόλλησης, έπρεπε να δημιουργήσουμε το δικό μας σύστημα, να κάνουμε επιχειρήσεις με τη δική μας γλώσσα, τον δικό μας τρόπο κατανάλωσης γιαουρτιού και να χτίσουμε δομές. Αυτή είναι η κατάσταση της απελευθέρωσης. Αυτή είναι μια από τις στάσεις για το πώς να γίνετε πιο απελευθερωμένοι. Για να ελευθερωθείτε, πρέπει επίσης να κάνετε ερωτήσεις σχετικά με τον τρόπο που λέτε ιστορίες. Πρέπει να γνωρίζετε καλά γιατί οι ιστορίες σας, γιατί επιλέγετε αυτές τις ιστορίες. Αυτό σας φέρνει στο σημείο όπως η ανάγκη να πείτε τις ιστορίες σας στη δική σας γλώσσα. Πρώτα απ ‘όλα, ένα από τα πρώτα πράγματα που κοίταξα ήταν η οθωμανική περίοδος και η πολιτιστική ατμόσφαιρα εκείνης της περιόδου. Αναρωτήθηκα πώς θα μπορούσα να μεταφέρω μερικά από τα έργα της στον κινηματογράφο. «Περιμένοντας τον Ουρανό», «Σημείο», «Σκιές και Εικόνες», Όνειρο »και εν μέρει« Ελέφαντας » και ο Grass ήταν διαφορετικές απαντήσεις σε αυτό. “

Ο Ζαΐμ, ο οποίος ενημέρωσε ότι η τελευταία του ταινία “Flash Memory”, που αφορά τα γεγονότα στη Συρία, θα κυκλοφορήσει το επόμενο έτος λόγω της πανδημίας, πρόσθεσε ότι άκουσε τις ιστορίες πολλών προσφύγων που έφυγαν από τη Συρία και ότι ήταν φιλοξενούμενος στα σπίτια τους.

πανό134

Source