«Ο Τουρκοκύπριος λαός δεν ήρθε εύκολος στις μέρες μας» – BRTK

Μιλώντας για την επέτειο του ιδρυτή Προέδρου Ντενκτάς, Πρόεδρος του Συμβουλίου Υγείας Τουρισμού Κύπρου Δρ. Ο Ahmet Savaşan επεσήμανε ότι οι στάσεις του ΟΗΕ και της ελληνοκυπριακής διοίκησης αφήνουν την τουρκοκυπριακή ηγεσία με την ίδια αποφασιστικότητα να συνεχίσει τον αγώνα του Ντενκτάς και των φίλων του.

Ο Ahmet Savaşan δήλωσε ότι ο αξιοπρεπής αγώνας του Ντενκτάς, του μεγάλου ηγέτη και πολιτικού που αφιέρωσε τη ζωή του στον αγώνα για την ύπαρξη τουρκοκυπρίων, ενισχύει την τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου καθημερινά για τον λαό του και το κράτος, δικαιώματα, ισότητα και ελευθερία, η πραγματική ιδέα της αιτίας της ειρήνης και η υπεράσπιση της ένωσης με τη μητρική πατρίδα, η Τουρκία δήλωσε ότι κατανοείται καλύτερα κάθε μέρα.

Δηλώνοντας ότι ο Ντενκτάς είναι ένας μεγάλος ηγέτης και πολιτικός αποδεκτός από τον κόσμο, ο Σάβασαν είπε ότι η Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου, ο Δρ. Μικρό λάδι που καίει, ο πολιτικός ρόλος του Ντενκτάς, ο τουρκοκυπριακός λαός και η πατρίδα της Τουρκίας πληρώνουν ένα βαρύ τίμημα για αυτό με την ισχυρή υποστήριξη του ιδρύματος που υπενθυμίζεται, σημειώνοντας ότι οι Τουρκοκύπριοι δεν ήταν εύκολο αυτές τις μέρες.

Ο Ahmet Savaşan δήλωσε ότι η Ελληνοκυπριακή Διοίκηση της Νότιας Κύπρου δεν λαμβάνει ακόμη συγκεκριμένα μέτρα που δείχνει ότι θέλει να μοιραστεί τη διοίκηση και τον πλούτο με τον Τουρκοκύπριο λαό και τόνισε ότι η τρέχουσα νοοτροπία της ελληνικής ηγεσίας εμποδίζει τη δημιουργία μιας κοινής ομοσπονδιακής εταιρικής σχέσης στην Κύπρο. Επισημαίνοντας ότι η δήλωση του Προέδρου Έρσιν Τατάρ ότι η τουρκοκυπριακή πλευρά θα εδρεύει στη βάση της ίσης κυριαρχίας στο τραπέζι των συσκέψεων που θα δημιουργηθεί είναι ένα εξαιρετικά σημαντικό βήμα για την επίτευξη μιας βιώσιμης συμφωνίας, ο Σάβασαν επεσήμανε ότι αυτό στέφθηκε επίσης τον αγώνα του Ντενκτάς.

Για να επιτύχει μια δίκαιη, ολοκληρωμένη και βιώσιμη λύση στο νησί και να δημιουργήσει ειρήνη και σταθερότητα στην περιοχή, Δρ. Στο τέλος του μηνύματος Savaşan, το οποίο ξεκίνησε από τον Fazıl Küçük και ότι οι θέσεις αυτές υπερασπίστηκαν από τον Rauf R. υποκύπτουμε για άλλη μια φορά με σεβασμό και ευγνωμοσύνη.

Source