“Ο Τουρκοκύπριος λαός πιστεύει και δεν πιστεύει.

Ο Γραμματέας Δελτίου Τύπου της Ανεξαρτησίας Road στη δήλωσή του, Κέλεζα Μουσταφά, Πρόεδρος της Δημοκρατίας και άλλοι αξιωματούχοι μετά τις δηλώσεις του Συνταγματικού Δικαστηρίου που έγιναν για αλλαγή της ημερήσιας διάταξης στην Τουρκία, υποστηρίζοντας ότι «μια τέτοια στάση είναι απαράδεκτη», είπε.

Ο Μουσταφά Κέλεζαντ δήλωσε ότι η υπόθεση, στην οποία το Συνταγματικό Δικαστήριο ανακοίνωσε το αποτέλεσμά της, κατατέθηκε για τεχνικούς λόγους από τη Χιζμέτ-Σεν, στην οποία οργανώθηκε το Προσωπικό Θρησκευτικών Υποθέσεων και ότι το ζήτημα δεν σχετίζεται με την ελευθερία της πίστης.

Ο Keleşzade είπε, “Ωστόσο, θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι είναι παράλογο και απαράδεκτο για μια κυβέρνηση που δεν δίνει στα σπίτια Cem το καθεστώς των τόπων λατρείας στη χώρα της και παραμένει σιωπηλή για να χαρακτηρίσει τα σπίτια του Alevis ως στόχους, προσπαθώντας να διδάξει στον Τουρκοκύπριο λαό ένα μάθημα ελευθερίας πίστης. “

«Ο Τουρκοκύπριος λαός σέβεται την ελευθερία του να πιστεύει και όχι. Ο Keleşzade είπε, “Έχουμε δείξει στο παρελθόν ότι ως Τουρκοκύπριοι δεν θα παραμείνουμε σιωπηλοί στις ξένες επεμβάσεις κατά της θέλησής μας από όπου και αν προέρχονται, δεν θα διστάσουμε να τους δείξουμε σήμερα”, δήλωσε ο Keleşzade.

Ο Keleşzade συνέχισε ως εξής:

“Ο Κύπριος τουρκικός λαός και η Τουρκία είναι αδελφοί λαοί. Ως ο δρόμος της ανεξαρτησίας, τονίζουμε για άλλη μια φορά ότι δεν θα επιτρέψουμε την αντιδραστική ατζέντα του μπλοκ AKP-MHP, το οποίο προσπαθεί να δημιουργήσει εχθρότητα μεταξύ των λαών μας και να αυξήσει την υποστήριξή του που σταδιακά λιώνει στην εγχώρια κοινή γνώμη. ”

.Source