Ο Τούρκος Αντιπρόεδρος μιλά για τη λύση των δύο κρατών στην Κύπρο. “Υπάρχουν …

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 13:25

Μιλώντας την Τετάρτη, ο Τούρκος Αντιπρόεδρος εξέφρασε τη σταθερή στάση της Τουρκίας σχετικά με την ανάγκη για λύση δύο κρατών για μια διχοτομημένη Κύπρο, δεδομένης της άτυπης συνάντησης που έχει προγραμματιστεί για τον Μάρτιο με την ελληνοκυπριακή πλευρά, σύμφωνα με την έκθεση του πρακτορείου. Anadolu.

“Ο Βάρος δεν μπορεί να διατηρηθεί ως ερείπιο, μπορεί να γίνει ξανά το μαργαριτάρι της Κύπρου. Όλοι επωφελούνται από αυτό. Η πρωτοβουλία για τον Βάρο θα συνεχιστεί. “Ελλάδα ական Η ελληνοκυπριακή πλευρά πρέπει να ξεχάσει ότι θα τραβηχτεί ο Βάρος.” Πεπερασμένος: «Θεωρία β», είπε ο Τούρκος αντιπρόεδρος.

Ο Οκτάι είπε ότι η πρωτοβουλία Βαρόσι ήταν μια εκδήλωση καλής θέλησης, προσθέτοντας ότι “εδώ είμαστε οι ιδιοκτήτες. Το tdbk »: Το άνοιγμα του Βαρόσι, πρόσθεσε, αποφασίστηκε από την «κυβέρνηση» και υποστηρίχθηκε από την Τουρκία. «Είναι καλύτερο για τον Βάρο να είναι κλειδωμένο, για τα ποντίκια να περπατούν ή για τα παιδιά να κάνουν ποδήλατα εκεί», ρώτησε.

Περιέγραψε τη χθεσινή δήλωση του Ταγίπ Ερντογάν για το Κυπριακό ως ιστορικά σαφές ότι η ομοσπονδία έχει τελειώσει, ότι δεν υπάρχει άλλη διέξοδος από μια λύση δύο κρατών, όπως η δήλωση του Τούρκου προέδρου. “Θα γνωρίζετε καλά τους τρελούς Τούρκους.” Το βιβλίο του Turgun Ozakman “This Crazy Turks”).

“Μπορούμε να μιλήσουμε για διαπραγματεύσεις για δύο ξεχωριστά κράτη που βασίζονται σε δύο ισότιμα ​​κράτη, δύο ίσες κοινωνίες για την Κύπρο”, δήλωσε ο Φουάτ Οκτάι στο BRT στην κατεχόμενη Κύπρο. “Μπορούμε να μιλήσουμε για το πώς να το ολοκληρώσουμε, αλλά τώρα απορρίπτεται η ιδέα ενός ομοσπονδιακού κράτους”, πρόσθεσε ο Οκτάι, ο οποίος πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στα κατεχόμενα εδάφη.

“Δεν θα αφήσουμε τους Τουρκοκύπριους μόνοι. Υπάρχουν δύο διαφορετικοί κόσμοι στο νησί, δύο διαφορετικές δημοκρατίες, δύο διαφορετικές πολιτείες. Δεν υπάρχει άλλη λύση από τη λύση των δύο χωρών, είμαστε σαφείς σε αυτό, θα το συζητήσουμε. “Οι Έλληνες δεν ήθελαν να χωριστούν εδώ και χρόνια”, δήλωσε ο Οκτάι.

Συνέχισε. «Ως εγγυητική μητρική χώρα, θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε τους Τουρκοκύπριους στον αγώνα τους για τα νόμιμα δικαιώματά τους. Τους υποστηρίζουμε πλήρως στο ζήτημα της Βαροσίας. Έλληνες և Κύπριοι δεν μπορούν να δεχτούν το άνοιγμα. “Δεν βλέπουν πώς μπορούν να επωφεληθούν από αυτήν την εξέλιξη. Δεν ακούνε ή δεν βλέπουν. Το ονομάζουμε δικαιοσύνη, είναι αναχρονιστικά. ”

Απαντώντας και πάλι στον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, αναφερόμενο στην κατεχόμενη Τουρκία, ο Φουάτ Οκτάι είπε ότι «οι εντυπώσεις είναι διαφορετικές, η πραγματικότητα είναι διαφορετική». “Τα μεγάλα ψέματα που είπε ο Έλληνας πρωθυπουργός στο πρόσωπο που εκπροσωπεί την ελληνοκυπριακή πλευρά είναι στην πραγματικότητα τα λόγια που κοιτάζει στον καθρέφτη. “Αν θέλουν να δουν τον εισβολέα, αφήστε τους να κοιτάξουν στον καθρέφτη”, είπε.

Πέτρος Κρανιάς

,Source