Ο Τούρκος Αντιπρόεδρος μιλά για τη λύση των δύο κρατών στην Κύπρο. “Υπάρχουν …

Μιλώντας την Τετάρτη, ο Τούρκος Αντιπρόεδρος εξέφρασε τη σταθερή στάση της Τουρκίας σχετικά με την ανάγκη για λύση δύο κρατών για μια διχοτομημένη Κύπρο, δεδομένης της άτυπης συνάντησης που έχει προγραμματιστεί για τον Μάρτιο με την ελληνοκυπριακή πλευρά, σύμφωνα με την έκθεση του πρακτορείου. Anadolu.

“Μπορούμε να μιλήσουμε για διαπραγματεύσεις για δύο ξεχωριστά κράτη που βασίζονται σε δύο ισότιμα ​​κράτη, δύο ίσες κοινωνίες για την Κύπρο”, δήλωσε ο Φουάτ Οκτάι στο BRT στην κατεχόμενη Κύπρο. “Μπορούμε να μιλήσουμε για το πώς να το ολοκληρώσουμε, αλλά τώρα απορρίπτεται η ιδέα ενός ομοσπονδιακού κράτους”, πρόσθεσε ο Οκτάι, ο οποίος πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στα κατεχόμενα εδάφη.

“Δεν θα αφήσουμε τους Τουρκοκύπριους μόνοι. Υπάρχουν δύο διαφορετικοί κόσμοι στο νησί, δύο διαφορετικές δημοκρατίες, δύο διαφορετικές πολιτείες. Δεν υπάρχει άλλη λύση από τη λύση των δύο χωρών, είμαστε σαφείς σε αυτό, θα το συζητήσουμε. “Οι Έλληνες δεν ήθελαν να χωριστούν εδώ και χρόνια”, δήλωσε ο Οκτάι.

Συνέχισε. «Ως εγγυητική μητρική χώρα, θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε τους Τουρκοκύπριους στον αγώνα τους για τα νόμιμα δικαιώματά τους. Τους υποστηρίζουμε πλήρως στο ζήτημα της Βαροσίας. Έλληνες և Κύπριοι δεν μπορούν να δεχτούν το άνοιγμα. “Δεν βλέπουν πώς μπορούν να επωφεληθούν από αυτήν την εξέλιξη. Δεν ακούνε ή δεν βλέπουν. Το ονομάζουμε δικαιοσύνη, είναι αναχρονιστικά. ”

Πέτρος Κρανιάς

,Source