Ο Τούρκος αρχηγός άμυνας επισκέπτεται Τούρκους στρατιώτες στη Λιβύη

ΤΡΙΠΟΛΗ, Λιβύη

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χούλουσι Ακάρ μαζί με κορυφαίους στρατιωτικούς αξιωματούχους επισκέφτηκαν την Κυριακή τα τουρκικά στρατεύματα που αναπτύχθηκαν στη Λιβύη.

Ο Χουλούσι Ακάρ, ο οποίος επισκέφθηκε τη Διοίκηση της Ομάδας Εργασίας της Λιβύης, μίλησε για τα στρατεύματα και είπε ότι οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις έχουν περάσει μια πολυάσχολη περίοδο.

Ο Άκαρ δήλωσε ότι οι ένοπλες δυνάμεις που εκπληρώνουν καθήκοντα για την ασφάλεια 83 εκατομμυρίων ανθρώπων στην Τουρκία κάνουν επίσης το καλύτερο δυνατό για να συμβάλουν στην ασφάλεια όλων των φιλικών χωρών όπως η Λιβύη, το Αζερμπαϊτζάν και η Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου (ΤΔΒΚ).

“Το κύριο πρόβλημα στη Λιβύη είναι ο ηγέτης του πραξικοπήματος [Khalifa] Ο Χατάρ και οι υποστηρικτές του, και εκεί είναι το πρόβλημα, “είπε, υπογραμμίζοντας ότι η νόμιμη κυβέρνηση στη Λιβύη είναι η Κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας (GNA) που ιδρύθηκε με πρωτοβουλία του ΟΗΕ.

Επισημαίνοντας ότι ο Χάφταρ ήταν υπεύθυνος για την αιματοχυσία στη Λιβύη, ο Άκαρ είπε: «Ο δολοφόνος Χαφτάρ και οι υποστηρικτές του θα θεωρηθούν ως νόμιμοι στόχοι παντού, εάν επιτεθούν Τουρκικά στοιχεία».

Η Λιβύη έχει διεισδύσει από εμφύλιο πόλεμο από την εκδίωξη του πρώην ηγεμόνα Muammar Gaddafi το 2011.

Το GNA ιδρύθηκε το 2015 βάσει συμφωνίας υπό την ηγεσία του ΟΗΕ, αλλά οι προσπάθειες για μια μακροπρόθεσμη διευθέτηση απέτυχαν λόγω στρατιωτικής επίθεσης από δυνάμεις πιστές στο Χαφτάρ. Ξεκίνησε μια επίθεση στην πρωτεύουσα Τρίπολη τον Απρίλιο του 2019, αλλά απωθήθηκε.

Στα τέλη Οκτωβρίου συμφωνήθηκε η κατάπαυση του πυρός και οι διαπραγματεύσεις για μια προσωρινή εγκατάσταση πριν από τις προεδρικές και κοινοβουλευτικές εκλογές στις 24 Δεκεμβρίου 2021 συνεχίζονται.

* Γράφοντας από τους Merve Berker και Dilan Pamuk

Ο ιστότοπος του Anadolu Agency περιέχει μόνο ένα μέρος των ειδησεογραφικών ειδήσεων που προσφέρονται σε συνδρομητές στο AA News Broadcasting System (HAS) και σε συνοπτική μορφή. Επικοινωνήστε μαζί μας για επιλογές συνδρομής.

.Source