Ο Τούρκος υπουργός Εμπορίου Πεκάν, ο οποίος πούλησε υλικά στο υπουργείο του, απολύθηκε

Ο πρόεδρος πραγματοποίησε τη μακρόχρονη αναθεώρηση του υπουργικού συμβουλίου. Σε αντίθεση με τις προσδοκίες, ο Ερντογάν έκανε κάποιες περιορισμένες αλλαγές. Σύμφωνα με το διάταγμα που εκδόθηκε με την υπογραφή του Ερντογάν, ο Υπουργός Εμπορίου αγόρασε 9 εκατομμύρια TL απολυμαντικού από την εταιρεία στην οποία αυτός και η σύζυγός του είναι συνεργάτες. Ruhsar Pekcanκαι αναπληρωτής πρόεδρος του Ομίλου AKP στη θέση του. Μεχμέτ Μουσ διορίστηκε. Με τη διαίρεση του Υπουργείου Οικογένειας, Εργασίας και Κοινωνικών Υπηρεσιών, Υπουργός Zehra Zümrüt SelcukΕνώ απολύθηκε το καθήκον του, διορίστηκαν επίσης δύο νέα υπουργεία. Κατά συνέπεια, το Υπουργείο Οικογένειας και Κοινωνικών Υπηρεσιών Ντέρια ΓιανίκΠρος το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υπηρεσιών Βεντάτ Μπιλίν διορίστηκε.

Οι αποφάσεις σχετικά με τους διορισμούς του Προέδρου Ερντογάν σε ορισμένα υπουργεία δημοσιεύθηκαν στο διπλό τεύχος της Επίσημης Εφημερίδας. Ο Derya Yanık διορίστηκε Υπουργείο Οικογένειας και Κοινωνικών Υπηρεσιών, ο Vedat Bilgin διορίστηκε Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υπηρεσιών και ο Mehmet Muş διορίστηκε Υπουργείο Εμπορίου.

Απολυμαντικό αξίας 9 εκατομμυρίων TL στο Υπουργείο Εμπορίου πριν από την έναρξη διαγωνισμού

Ο πρώην υπουργός Εμπορίου Ruhsar Pekcan και η σύζυγός του Χασάν ΠεκκάνΑποκαλύφθηκε ότι οι εταιρείες Nanoksia Biotechnology και Karon Engineering, των οποίων είναι συνεργάτης, πούλησαν συνολικά 9 εκατομμύρια TL απολυμαντικού στα ιδρύματα του υπουργείου.

Ενώ το Υπουργείο επιβεβαίωσε ότι 507.880 λίρες προϊόντων αγοράστηκαν από την εταιρεία Nanoksia Biotechnology, η ανακοίνωση έγινε ότι “Πραγματοποιήθηκε δεόντως κάτω από τις τιμές της αγοράς”. Σύμφωνα με τη δήλωση του υπουργείου, η αμφιλεγόμενη αγορά πραγματοποιήθηκε χωρίς διαγωνισμό.

Οι ακόλουθες δηλώσεις χρησιμοποιήθηκαν στη δήλωση του Υπουργείου:

Στην πραγματικότητα, κατά τη διάρκεια της πανδημικής περιόδου, ενώ το Υπουργείο μας προμήθευσε προϊόντα όπως μάσκες, απολυμαντικά με βάση το αλκοόλ, γείσα και γάντια για την καταπολέμηση της επιδημίας στο ποσό των 6.556.816.78 TL χωρίς ΦΠΑ, 507.880 TL χωρίς ΦΠΑ από Η εταιρεία βιοτεχνολογίας της Nanoksia σύμφωνα με τις υποχρεωτικές διατάξεις της σχετικής νομοθεσίας, έχει γίνει έρευνα προϊόντων / τιμών και έχει πραγματοποιηθεί δεόντως, πολύ κάτω από τις τιμές της αγοράς.

Αυτές οι ειδήσεις που δεν ταιριάζουν στην αντικειμενική κατανόηση της δημοσιογραφίας, είναι παραμορφωμένες, παραπλανητικές, κακόβουλες και έτοιμες να καταστρέψουν το Υπουργείο μας, δεν αντικατοπτρίζουν την αλήθεια. Παρουσιάζεται στο κοινό, με την επιφύλαξη των νομικών μας δικαιωμάτων. “

.Source