Ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών συνεχίζει τις προκλήσεις. «Το … |: Δημοσιογράφος Κύπρος

Ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών Hakim Hakim Aksoy κατηγορεί την Ελλάδα για πρόκληση και κλιμάκωση των εντάσεων

Η Άγκυρα καλεί την Ελλάδα να “ενεργήσει υπεύθυνα, να προωθήσει την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή στο πλαίσιο της κοινής λογικής και της καλής γειτονίας”, κατηγορώντας την Αθήνα ότι προκαλεί τις υποχρεώσεις του Αιγαίου-Μεσογείου.

“Χωρίς προϋποθέσεις για διάλογο, δεν υπάρχει αλλαγή στη στάση μας απέναντι στην έναρξη συνομιλιών πληροφοριών με την Ελλάδα. Ωστόσο, βλέπουμε ότι προκλητικά βήματα από την Ελλάδα συνεχίζονται στην περιοχή, τα οποία αυξάνουν τις εντάσεις. “Το πιο πρόσφατο παράδειγμα είναι ότι η Ελλάδα κήρυξε 15 στρατιωτικές ασκήσεις στο ΝΟΤΑΜ, συμπεριλαμβανομένων των νησιωτικοποιημένων νησιών. Փակ Έκλεισε την περιοχή του Αιγαίου մի από τις 4 Ιανουαρίου έως τις 26 Φεβρουαρίου 2021 – μια μεγάλη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου”, ανέφερε. Ο εκπρόσωπος Τύπου του Τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών Χάμι Ακσόι δήλωσε.

“Προτρέπουμε την Ελλάδα να ενεργήσει υπεύθυνα, προωθώντας την κοινή λογική και τις προσπάθειές μας για την προώθηση της ειρήνης και της σταθερότητας στην περιοχή στο πλαίσιο των σχέσεων καλής γειτονίας”, κατέληξε η δήλωση.

Πηγή: Πρώτο τεύχος

Source