Ο Τούρκος υποψήφιος για εμβόλιο COVID θα ξεκινήσει δοκιμές Φάσης 1

ΑΓΚΥΡΑ

Ο Τούρκος αντιπρόεδρος Fuat Oktay δήλωσε τη Δευτέρα ότι ένας άλλος εγχώριος υποψήφιος εμβολίου COVID-19 θα ξεκινήσει δοκιμές Φάσης 1 αυτήν την εβδομάδα.

“Έχουμε λάβει την είδηση ​​ότι ο υποψήφιος για το εμβόλιο, που αναπτύχθηκε από τον καθηγητή Dr. Osman Erganis από το Πανεπιστήμιο Selcuk, έχει ολοκληρώσει τις προ-κλινικές μελέτες και θα ξεκινήσει τις δοκιμές Φάσης 1. Ο Οκτάι είπε σε συνέντευξή του στο διαδικτυακό κανάλι Yozgat Camlik TV.

Σημειώνοντας ότι επί του παρόντος υπάρχουν 18 εγχώριες μελέτες εμβολίων για το COVID-19 και ότι επτά από αυτές είναι πολλά υποσχόμενες, πρόσθεσε ο Oktay ότι μεταξύ αυτών των επτά μελετών, διεξάγονται τέσσερις κλινικές μελέτες υποψηφίων εμβολίων.

Ο Οκτάι είπε επίσης ότι ένας άλλος υποψήφιος εμβολίου που αναπτύχθηκε από τον καθηγητή Dr. Aykut Ozdarendeli από το Πανεπιστήμιο Kayseri Erciyes θα ξεκινήσει σύντομα τις δοκιμές Φάσης 3, που είναι η τελική φάση.

Όσον αφορά την απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου (ΤΔΒΚ) για μαθήματα Κορανίου, ο Οκτάι δήλωσε ότι η ανακοίνωση της απόφασης κατά τις πρώτες ημέρες του μουσουλμανικού ιερού μήνα του Ραμαζανιού δεν είχε καλές προθέσεις όσον αφορά το χρονοδιάγραμμα.

Τόνισε ότι ως αποτέλεσμα εντατικών διαβουλεύσεων με τον Πρόεδρο της ΤΔΒΚ Ersin Tatar, τον Πρωθυπουργό Ersan Saner και τους αρμόδιους υπουργούς, δεν θα υπάρξει διακοπή και τα μαθήματα θα συνεχιστούν.

Δήλωσε ότι στο παρελθόν, το τουρκικό έθνος υπέφερε από την εσφαλμένη ερμηνεία της χαλαρότητας, η οποία θα έπρεπε να εφαρμοστεί ως εγγύηση των πεποιθήσεων του έθνους, προσθέτοντας ότι δεν θα αφήσουν το ίδιο πράγμα να συμβεί στην ΤΔΒΚ.

Αναφερόμενος στις πρόσφατες εξελίξεις σχετικά με την ΤΔΒΚ, ο Οκτάι είπε ότι τώρα υπάρχει μια διάσταση ότι οι πλευρές μπορούν να συζητήσουν μια λύση σε μια πλατφόρμα βασισμένη στην κυρίαρχη ισότητα των δύο κρατών.

Ο ιστότοπος του Anadolu Agency περιέχει μόνο ένα μέρος των ειδησεογραφικών ειδήσεων που προσφέρονται σε συνδρομητές στο AA News Broadcasting System (HAS) και σε συνοπτική μορφή. Επικοινωνήστε μαζί μας για επιλογές συνδρομής.

.Source