Ο Τραμπ απαγόρευσε την απαγόρευση του δημοσιογράφου Κύπρου για πάντα από το Twitter

Το Twitter, το οποίο αποφάσισε να αποκλείσει τον Ντόναλντ Τραμπ από την πλατφόρμα πολλαπλών προκλήσεων βίας, δεν θα του επιτρέψει να επιστρέψει, ακόμα κι αν διοριστεί εκ νέου για την προεδρία, δήλωσε ο επικεφαλής οικονομικός διευθυντής της εταιρείας την Τετάρτη (10 Φεβρουαρίου).

“Σύμφωνα με τους κανόνες μας, όταν απομακρύνεστε από την πλατφόρμα, απομακρύνεστε από την πλατφόρμα, είτε είστε σχολιαστής, CFO, πρώην ή τρέχων πολιτικός”, δήλωσε ο Ned Segal στο CNBC Financials.

Ο Ντόναλντ Τραμπ “αποκλείστηκε όταν ήταν πρόεδρος. “Δεν υπάρχει διαφορά μεταξύ των πολιτικών που εξακολουθούν να λειτουργούν ή δεν λειτουργούν”, πρόσθεσε ο διευθύνων σύμβουλος της Twitter Inc.

Τον Ιανουάριο, μετά την εισβολή του δισεκατομμυριούχου Ρεπουμπλικανών στο Καπιτώλιο, το Twitter τέθηκε σε αναστολή και στη συνέχεια διαγράφηκε από τον λογαριασμό του Ντόναλντ Τραμπ. Ο ιστότοπος των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης έχει διαγράψει αρκετούς λογαριασμούς εξτρεμιστών που υποστήριξαν τον πρώην πρόεδρο, συμπεριλαμβανομένων 70.000 συνδεδεμένων με το συνωμοτικό κίνημα QAnon.

Η απόφαση αποκλεισμού του Trump, την οποία ακολούθησαν 88 εκατομμύρια χρήστες, δεν του άρεσαν οι οπαδοί του, καθώς και ορισμένοι υποστηρικτές της ελευθερίας του Διαδικτύου, οι οποίοι είδαν την κίνηση ως ένδειξη της τεράστιας δύναμης των κοινωνικών μέσων.

Ωστόσο, αυτό δεν εμπόδισε το Twitter να δει τον αριθμό των χρηστών του να αυξάνεται περισσότερο από το συνηθισμένο τον Ιανουάριο.

Πηγή: 247news

Source