Ο Τραμπ δεν εγκαταλείπει… Διαρρέει ηχητικές εγγραφές σκάνδαλου: Αλλαγή αποτελεσμάτων

Στις 59η προεδρικές εκλογές που πραγματοποιήθηκαν στις ΗΠΑ στις 3 Νοεμβρίου, ο υποψήφιος του Δημοκρατικού Κόμματος Τζο Μπάιντεν πήρε το προβάδισμα έναντι του υποψηφίου του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος Ντόναλντ Τραμπ. Ο Μπάιντεν, ο οποίος θα πάρει τον όρκο του στις 20 Ιανουαρίου, μετρά κυριολεκτικά τις ημέρες που θα αναλάβει.

Αν και απομένουν μόνο μέρες στην τελετή παράδοσης, δεν είναι απολύτως σαφές ότι ο Τραμπ παραδέχτηκε την ήττα. Δεν θέλει να αφήσει την έδρα του, ο Τραμπ επέστρεψε επανειλημμένα με άδεια χέρια από το Ανώτατο Δικαστήριο, παρόλο που υπέβαλε αγωγές για αυτό που χαρακτήρισε δόλιο.

Εξαντλώντας ενώπιον του νόμου, ο Τραμπ πήγε τα πράγματα σε διαφορετική διάσταση. Εμφανίστηκαν φωνητικές ηχογραφήσεις του Προέδρου Τραμπ για τη Γεωργία, μια από τις πιο κρίσιμες πολιτείες των εκλογών. Οι φωνητικές ηχογραφήσεις που κατασχέθηκαν από την εφημερίδα Washington Post και περιλαμβάνονται στην ημερήσια διάταξη των ΗΠΑ περιλαμβάνουν τη συνάντηση του Τραμπ με τον Μπραντ Ράφενσπερτζερ, τον κορυφαίο εκλογικό αξιωματούχο του κράτους.

«ΔΕΝ ΕΧΩ ΧΩΡΩ»

Ο Τραμπ θέλει ο Τζο Μπάιντεν να βρει αρκετές ψήφους για να αλλάξει το αποτέλεσμα στην πολιτεία όπου έχασε 11.779 ψήφους.

Στην σχεδόν 1 ώρα καταγραφή της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στις 2 Ιανουαρίου, ο Trump προσπάθησε να ασκήσει πίεση στον Raffensperger, λέγοντας: «Απλώς πείτε ότι επανυπολογίζετε, δεν υπάρχει τίποτα λάθος με αυτό. Δεν υπάρχει πιθανότητα να χάσω τη Γεωργία, δεν θα μπορούσε να συμβεί. Κερδίσαμε με εκατοντάδες χιλιάδες ψήφους ».

«ΕΓΚΛΗΜΑ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΠΟΙΝΗ»

Ο Raffensperger, ο οποίος υποστηρίζει ότι τα αποτελέσματα των εκλογών είναι σωστά και ανταποκρίνεται στο αίτημα του Trump, απαντά, “Κύριε Πρόεδρε, το πρόβλημα εδώ είναι ότι τα δεδομένα που έχετε είναι λάθος.”

Απαντώντας σε αυτήν την απάντηση με καλυμμένη απειλή, ο Πρόεδρος Τραμπ είπε: «Ξέρεις τι έχει γίνει και δεν το αναφέρεις. Πρόκειται για ποινικό αδίκημα. Δεν μπορείτε να το αφήσετε να συμβεί. Αυτός είναι ένας μεγάλος κίνδυνος για εσάς και τον δικηγόρο σας », λέει.

.Source