Ο Τραμπ επιτίθεται στο Ρεπουμπλικανικό Κόμμα επειδή … | Δημοσιογράφος Κύπρος

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ εξαπέλυσε σήμερα έναν νέο γύρο διαμαρτυριών εναντίον των Ρεπουμπλικανών ηγετών, αποκαλώντας τους «τραγικούς» και πυροδοτώντας νέα αναταραχή καθώς οι δύο γερουσιαστές στο στρατόπεδο του πλησιάζουν.

Λίγο πριν φύγει από το γήπεδο γκολφ στο Mar-a-Lago της Φλόριντα, λίγο πριν φύγει ξανά για μια μέρα γκολφ, ο πρώην επιχειρηματίας εξέφρασε την απογοήτευσή του με επαναλαμβανόμενα tweets. Ο λόγος για τον θυμό του. Η πιθανότητα το Κογκρέσο να παρακάμψει το προεδρικό βέτο που έχει επιβάλει στον αμυντικό προϋπολογισμό από τότε που ανέλαβε τα καθήκοντά του για πρώτη φορά.

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε τη Δευτέρα με πλειοψηφία (322-87) για να απορρίψει το βέτο του Τραμπ για αμυντικό νομοσχέδιο 740,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Περίπου 100 Ρεπουμπλικάνοι νομοθέτες στράφηκαν εναντίον του προέδρου.

Η Γερουσία, η οποία ενέκρινε τον αμυντικό προϋπολογισμό με συντριπτική πλειοψηφία, μπορεί να ακολουθήσει το παράδειγμα του Κοινοβουλίου. Ο ηγέτης της πλειοψηφίας Μιτς ΜακΚόνελ ανακοίνωσε ότι η νέα ψηφοφορία θα διεξαχθεί την Τετάρτη.

“Η ασθενώς κουρασμένη ηγεσία των Ρεπουμπλικανών θα μας επιτρέψει να εγκρίνουμε έναν κακό αμυντικό νόμο”, έγραψε ο Τραμπ στο Twitter. Στη συνέχεια επανέλαβε τις θεωρίες συνωμοσίας στις οποίες αναφέρθηκε αρνούμενος την ήττα του από τον Δημοκρατικό Τζο Μπάιντεν στις προεδρικές εκλογές.

“Η ηγεσία του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος επιλέγει την πορεία της λιγότερης αντίστασης. Οι ηγέτες μας (όχι εγώ, φυσικά) πονάμε. “Το μόνο πράγμα που ξέρουν να κάνουν είναι να χάσουν”, πρόσθεσε.

Ο απερχόμενος πρόεδρος, ο οποίος εξακολουθεί να είναι ένας δημοφιλής δημοκρατικός ψηφοφόρος, συνόδευσε το αξίωμά του κάνοντας κρυφές απειλές εναντίον μελών του κόμματός του. “Υστερόγραφο. Επέλεξα πολλούς γερουσιαστές անդամ μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων. Νομίζω ότι ξέχασαν. “

Ο David Perdin և Kelly Lefler προφανώς δεν θα τον αφήσει να ακούσει. Δύο Ρεπουμπλικανικοί γερουσιαστές αγωνίζονται για επανεκλογή στις 5 Ιανουαρίου στη Φλόριντα. Αυτές οι δύο θέσεις θα κρίνουν την ισορροπία κατά τη διάρκεια της θητείας του Μπάιντεν. Εάν κερδίσουν τους Δημοκρατικούς (Rafael Warnock և John on Osof), οι Δημοκρατικοί θα ανακτήσουν τον έλεγχο της Γερουσίας, επιτρέποντας στον Μπάιντεν να ακολουθήσει την πολιτική που θέλει χωρίς να διαπραγματευτεί κάθε φορά με την αντιπολίτευση.

Source