Ο Τραμπ καλεί τα κράτη να «αναλάβουν δράση» για να επιταχύνουν τα εμβόλια

Trump στα κράτη για την επιτάχυνση των αιτήσεων εμβολιασμού

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση διανέμει εμβόλια εναντίον νέων τύπων κοροναϊού σε πολιτείες και κάλεσε τις κρατικές διοικήσεις να «αναλάβουν δράση» για να επιταχύνουν τις αιτήσεις.

Trump στα κράτη για την επιτάχυνση των αιτήσεων εμβολιασμού

ΕΝΑ-
ΕΝΑ
Α +

Τραμπ, “οι εφαρμογές εμβολιασμού προχωρούν πιο αργά από το αναμενόμενο“Έκανε δήλωση για την κριτική του.

Υπογραμμίζοντας ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση διανέμει εμβόλια στα κράτη, δήλωσε ο Τραμπ.Είναι πλέον ευθύνη των κρατών να χορηγούν εμβόλια. Λαμβάνω δράσηχρησιμοποίησε την έκφραση.

Σύμφωνα με τα νέα στον τύπο, στη χώρα εμβολιασμός το ημερολόγιό του κινείται πολύ πιο αργά από το αναμενόμενο.

Αν και η κυβέρνηση Trump έχει υποσχεθεί ότι “τα εμβόλια θα φτάσουν τα 20 εκατομμύρια άτομα έως το τέλος του 2020”, σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC), μόνο 2,1 εκατομμύρια άτομα έχουν εμβολιαστεί μέχρι στιγμής.

Λαμβάνοντας υπόψη την εκτίμηση του υπουργού Υγείας των ΗΠΑ Alex Azar ότι όλοι οι Αμερικανοί θα εμβολιαστούν έως το δεύτερο εξάμηνο του 2021, τουλάχιστον 3,5 εκατομμύρια άνθρωποι θα πρέπει να εμβολιάζονται καθημερινά στη χώρα.

Η κυβέρνηση Trump υποστηρίζει επίσης ότι η ομοσπονδιακή διοίκηση έχει παραδώσει εμβόλια στα κράτη το συντομότερο δυνατό, διατηρώντας το λόγο τους, και τώρα η ευθύνη φέρει οι τοπικές κυβερνήσεις.

Άλλα παγκόσμια νέα

.Source