Ο Τραμπ καλεί τους υποστηρικτές του να διαμαρτυρηθούν στις 6 … | Δημοσιογράφος Κύπρος

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ κάλεσε τους υποστηρικτές του να συγκεντρωθούν στην Ουάσινγκτον στις 6 Ιανουαρίου, κάνοντας μια τελευταία προσπάθεια να πιέσει το Κογκρέσο να μην επικυρώσει τη νίκη του Μπάιντεν στις προεδρικές εκλογές.

Σύμφωνα με το APE-MPE, χιλιάδες υποστηρικτές του απερχόμενου Προέδρου των ΗΠΑ αναμένεται εκείνη την ημέρα να υποστηρίξουν τον Τραμπ για αβάσιμες κατηγορίες ότι υπήρξε «μαζική» απάτη στις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου.

Οι διαδηλωτές αναμένεται να συμπεριλάβουν ορισμένες βίαιες ομάδες, όπως η ακροδεξιά Proud Boys, οι οποίες αναμένεται να βγουν στους δρόμους στην Ουάσινγκτον μετά από ταραχές στις 12 Δεκεμβρίου. Μετά από αυτό, πολλοί επιτέθηκαν με μαχαίρια, և δεκάδες άνθρωποι συνελήφθησαν.

Το Σαββατοκύριακο, ο Τραμπ έγραψε δύο μηνύματα στο λογαριασμό του στο Twitter, προτρέποντας τους υποστηρικτές του να συμμετάσχουν στο ράλι, αποκαλώντας τις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου “τη μεγαλύτερη απάτη στην ιστορία του έθνους μας”.

“Θα συναντηθούμε στην Ουάσινγκτον στις 6 Ιανουαρίου. Μην το χάσεις. “Θα ακολουθήσουν πληροφορίες”, δήλωσε ο Τραμπ.

Τα τελευταία βήματα του Ντόναλντ Τραμπ
Ο απερχόμενος πρόεδρος ελπίζει ότι το ράλι θα ασκήσει πίεση στο Κογκρέσο να μην επικυρώσει τη νίκη του Τζο Μπάιντεν.

Στις 6 Ιανουαρίου, ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μάικ Πενς αναμένεται να προεδρεύει σε ακρόαση του Κογκρέσου για την έγκριση της ψηφοφορίας στο Σώμα, όπου ο Μπάιντεν έλαβε 306 ψήφους και ο Τραμπ 232.

Κατά τη διάρκεια αυτής της συνάντησης, στην οποία συμμετέχουν γερουσιαστές, μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων, ο Αντιπρόεδρος θα ανοίξει, θα διαβάσει τα πρακτικά της καταμέτρησης των ψήφων σε κάθε πολιτεία και θα ανακοινώσει τον νικητή των εκλογών. Η διαδικασία αναμένεται να είναι επίσημη, ως συνήθως.

Αλλά ο Τραμπ και οι υποστηρικτές του προσπαθούν να πιέσουν τον Πενς να απορρίψει τις ψήφους ψηφοφόρων στην πολιτεία που ψήφισαν τον Μπάιντεν, μια δύναμη που είναι μόνο ο Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ.

Ελλείψει αποδεικτικών στοιχείων για να τεκμηριώσουν τους ισχυρισμούς του για «μαζική απάτη», μερικές από τις 50 αγωγές που κατατέθηκαν από τους συμμάχους του Τραμπ σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες είτε έχουν απορριφθεί είτε απολυθεί.

Πηγή: iefimerida.gr

Source