«Ο τόνος και το στυλ της σχέσης του Μπάιντεν με τον Πούτιν

Στην καθημερινή συνέντευξη Τύπου, η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Jen Psaki αξιολόγησε τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν στη Ρωσία για τη δηλητηρίαση της ρωσικής αντιπολίτευσης Aleksey Navalnıy και τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών και απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων.

Επισημαίνοντας ότι οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν τις κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας σε συντονισμό με την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ), ο Ψάκη είπε, “Η κοινότητα πληροφοριών πιστεύει σε μεγάλο βαθμό ότι η Ρωσική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας χρησιμοποιεί νευρικό αέριο εναντίον του Ρώσου αντιπάλου Alexei Navalny.” χρησιμοποίησε την έκφραση.

Ο Ψάκη δήλωσε ότι η χρήση χημικών όπλων επηρεάζει άμεσα τις απαιτήσεις του διεθνούς δικαίου και ότι έρχονται επίσης σε επαφή με το Κογκρέσο για έναν νόμο για τα βιολογικά και χημικά όπλα.

Τονίζοντας ότι οι κυρώσεις που επιβάλλονται σήμερα στη Ρωσία είναι σημαντικές όσον αφορά τη διατλαντική ενότητα και τη συνεργασία, ο Ψάκη είπε, “Επαναλαμβάνουμε επίσης την έκκλησή μας προς τη ρωσική κυβέρνηση να απελευθερώσει τη Ναβάλνι το συντομότερο δυνατό και άνευ όρων.” χρησιμοποίησε την έκφραση.

“ΘΑ ΠΑΡΕΧΟΥΜΕ ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΤΩΝ ΗΠΑ”

Υπογραμμίζοντας ότι διατηρούν το δικαίωμα να λάβουν πρόσθετα μέτρα για το ζήτημα Ναβάλνι προς τη Ρωσία, ο Ψάκη είπε, “Ο τόνος και το ύφος της σχέσης του Μπάιντεν με τον Ρώσο πρόεδρο Πούτιν θα είναι πολύ διαφορετικό από αυτό της κυβέρνησης Τραμπ.” βρήκε την αξιολόγηση.

Υπενθυμίζοντας ότι έχουν αναπτύξει σχέσεις με τη Ρωσία σε ορισμένους τομείς, ο Ψάκη είπε, “Υπάρχουν τομείς όπου έχουμε σημαντικές συγκρούσεις και δυσκολίες με τη Ρωσία. Θα μιλήσουμε για αυτά τα ζητήματα τόσο με τη Ρωσία όσο και με πολλούς από τους παγκόσμιους εταίρους μας και θα τα απαραίτητα μέτρα σύμφωνα με τα συμφέροντα των Ηνωμένων Πολιτειών. ” είπε.

Ο Ψάκη σημείωσε ότι θα χρησιμοποιήσουν όλα τα μέσα που έχουν για την απελευθέρωση Αμερικανών πολιτών που συνελήφθησαν στη Ρωσία.

Ο MUHAMMED BIN συνεχίζει να υπερασπίζεται την υλοποίηση της επιβολής κυρώσεων στον SELMAN

Ο Ψάκη συνέχισε να υποστηρίζει ότι αυτή ήταν η σωστή απόφαση, αφού ο Σαουδάραβος Πρίγκιπας Μωάμεθ Μπιν Σαλμάν ζητήθηκε να μην επιβάλει κυρώσεις στη δολοφονία του Χασόγκι παρά την έκθεση πληροφοριών.

“Έχουμε αρχίσει να αναδιοργανώνουμε τις σχέσεις μας με τη Σαουδική Αραβία από την πρώτη ημέρα του καθήκοντός μας. Ανακοινώσαμε επίσης την έκθεση πληροφοριών σχετικά με αυτό το ζήτημα, αλλά αυτή η έκθεση έλεγε ήδη τι είναι γνωστό. Είχε προηγουμένως δηλωθεί ότι ένας αθώος δημοσιογράφος (Jamal Khashoggi) ) που έλεγε την αλήθεια σκοτώθηκε σε έναν φοβερό φόνο μίλησε.

Ο Ψάκη υποστήριξε ότι επέβαλαν κυρώσεις σε πολλά ονόματα υψηλού επιπέδου που εμπλέκονται στη δολοφονία του Khashoggi και προσπάθησαν να διασφαλίσουν ότι ένα τέτοιο έγκλημα δεν θα διαπραχθεί ξανά και είπε: «Πρέπει επίσης να αναπτύξουμε τις σχέσεις μας. Έχουμε σημαντικά έργα σε πολλούς τομείς από την ανταλλαγή πληροφοριών με τη Σαουδική Αραβία έως την πρόληψη στρατιωτικών απειλών στην περιοχή. Αυτά είναι τα εθνικά συμφέροντα των ΗΠΑ. ” έκανε το σχόλιό του.

ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΚΑΙ ΑΦΙΞΗ ΤΗΣ ΝΑΒΑΛΝΗΣ

Υποστηρίχθηκε ότι η ρωσική αντιπολίτευση Aleksey Navalnıy, που πήρε το αεροπλάνο από το Τομσκ της Ρωσίας στη Μόσχα στις 20 Αυγούστου 2020, δηλητηριάστηκε κατά τη διάρκεια της πτήσης.

Ο Ναβάλνι, σε αντίθεση με το Κρεμλίνο, μεταφέρθηκε από το Όμσκ, όπου έλαβε την πρώτη θεραπεία, στο Charite Hospital του Βερολίνου στις 22 Αυγούστου 2020. Μετά τη θεραπεία, ο Alexei Navalny ισχυρίστηκε ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν τον είχε δηλητηριάσει μέσω της ρωσικής υπηρεσίας πληροφοριών.

Ο Ναβάλνι συνελήφθη στο αεροδρόμιο της Μόσχας στις 17 Ιανουαρίου, μόλις επέστρεψε από τη Γερμανία. Στις 2 Φεβρουαρίου, το Δημοτικό Δικαστήριο της Μόσχας μετέτρεψε την ποινή φυλάκισης των 3,5 ετών που είχε ανασταλεί στη Navalniy, η οποία εκδόθηκε στο παρελθόν ως αποτέλεσμα της υπόθεσης διαφθοράς, σε κανονική φυλάκιση 2,5 ετών, υπολογίζοντας την ποινή φυλάκισης που πέρασε στο σπίτι.

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΣΔΑ) αποφάσισε στις 16 Φεβρουαρίου να ενημερώσει τη Ρωσία ότι έλαβε προσωρινό μέτρο για την άμεση απελευθέρωση του Ναβάλνι. Το Κρεμλίνο υποστήριξε ότι η απόφαση της ΕΣΔΑ ήταν παράνομη.

.Source