Ο Υπουργός Άκαρ εξήγησε! Το προσωπικό που θα εργαστεί στο Κοινό Κέντρο πήγε στο Αζερμπαϊτζάν

Υπό την προεδρία του υπουργού Akar, πραγματοποιήθηκε συνάντηση αξιολόγησης στο τέλος του έτους με τη συμμετοχή του αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Στρατηγού Yaşar Güler, διοικητών δύναμης και αναπληρωτών υπουργών.

Στη συνάντηση, Διοικητής της Ομάδας Εργασίας του Αφγανιστάν, του Κατάρ, της Σομαλίας, της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης, του Κοσσυφοπεδίου και της Λιβύης, Αρχηγός της Τουρκικής Στρατιωτικής Αντιπροσωπείας στα Αρχηγεία του ΝΑΤΟ, Διοικητής των Τουρκοκυπριακών Ειρηνικών Δυνάμεων στην ΤΔΒΚ, Διοικητές της Πολεμικής Αεροπορίας και του Ναυτικού, τρέχουσες δραστηριότητες και τελευταίες στο πεδίο έδωσε πληροφορίες για την κατάσταση και έκανε μια ετήσια αξιολόγηση.

Συγχαίροντας το προσωπικό της TSK για τις επιτυχημένες δραστηριότητές τους, ο Akar υπογράμμισε ότι ο Mehmetçi εκπλήρωσε με επιτυχία τα καθήκοντα που του έχουν ανατεθεί και ότι θα συνεχίσει να το κάνει.

Κάνοντας αξιολογήσεις σε θέματα άμυνας και ασφάλειας, ο υπουργός Akar υπενθύμισε ότι το Αζερμπαϊτζάν έχει απελευθερώσει τα εδάφη του που βρίσκονται υπό κατοχή εδώ και 30 χρόνια με την «επιχείρηση μιας πατρίδας». Ο Akar δήλωσε ότι στις 9 Νοεμβρίου ανακοινώθηκε εκεχειρία μετά την επιχείρηση, η οποία ολοκληρώθηκε με επιτυχία σε 44 ημέρες, και τόνισε ότι αποφάσισαν να λειτουργήσουν το κοινό κέντρο με τη συμφωνία που είχαν συνάψει με τον Ρώσο υπουργό Άμυνας. Ο Akar είπε, “Το προσωπικό μας έχει πάει στο Αζερμπαϊτζάν και είναι έτοιμο εκεί. Αφού ολοκληρωθεί η κατασκευή του κοινού κέντρου και αρχίσει να λειτουργεί, ένας από τους 35 αξιωματούχους μας θα αρχίσει να εργάζεται αμέσως.
Επιπλέον, ο Akar δήλωσε ότι οι δραστηριότητες των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων στο πλαίσιο της καταπολέμησης των ναρκών και των χειροποίητων εκρηκτικών συνεχίζονται και είπε: «Παρέχουμε στους αδελφούς μας του Αζερμπαϊτζάν την υποστήριξη που μπορούμε και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε στο πλαίσιο δραστηριοτήτων ανθρωπιστικής βοήθειας. και θα συνεχίσουμε να είμαστε “, είπε.

“ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΛΥΣΗ”

Δηλώνοντας ότι υπήρχαν 500 χρόνια κοινής ιστορίας και πολιτιστικών δεσμών μεταξύ των ακάρεων της Τουρκίας και της Λιβύης ότι όλοι συνεργάζονται με τις οδηγίες της Λιβύης και του πρωθυπουργού της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε μια στιγμή που υπενθυμίζουν.
Δηλώνοντας ότι οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις πραγματοποίησαν στρατιωτική εκπαίδευση, συνεργασία και συμβουλευτικές δραστηριότητες στο πλαίσιο της συμφωνίας που συνήφθη στη Λιβύη, ο Akar είπε ότι περίπου 3 χιλιάδες Λιβύοι εκπαιδεύτηκαν ως αποτέλεσμα των μελετών.

Η εθνική κυβέρνηση συμφιλίωσης τόνισε ότι η νόμιμη κυβέρνηση της Λιβύης που αναγνωρίζεται από τον ΟΗΕ Akar, η Τουρκία είπε ότι στη Λιβύη μετά από πρόσκληση της κυβέρνησης, της οποίας η δραστηριότητα είναι απόλυτα σύμφωνη με το διεθνές δίκαιο, είπε.

Υπενθυμίζοντας ότι οι πολιτικές διαπραγματεύσεις στη Λιβύη συνεχίζονται, ο Akar είπε:

“Λέμε επίσης σε όλους τους συνομιλητές μας ότι είμαστε σε σχέση με τις προσπάθειές μας και την υποστήριξη για μια πολιτική λύση που θα έρθει το συντομότερο δυνατό. Προσπαθούμε να γίνει η διαδικασία με αυτόν τον τρόπο. Όπως είπαμε από την αρχή,” η Λιβύη ανήκει στους Λίβυους και οι αδελφοί μας στη Λιβύη θα λύσουν το πρόβλημα στη Λιβύη. ” Υποστηρίζουμε την πολιτική λύση. Παρέχουμε κάθε είδους βοήθεια και υποστήριξη στους Λιβύους αδελφούς μας και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε. Πάντα ήμασταν με τους Λιβύους αδελφούς μας στο δίκαιο σκοπό τους. “

“ΔΕΝ ΘΑ ΔΕΘΟΥΜΕ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΝΤΟΥΜΠΤΙ”

Το Αιγαίο της Τουρκίας, στο πλαίσιο σχέσεων καλής γειτονίας με όλα τα προβλήματα στην ανατολική Μεσόγειο και την Κύπρο, βάσει του διεθνούς δικαίου, ότι οι προσπάθειες εξεύρεσης πολιτικών λύσεων που εκφράζουν τον Akar, είπε:

“Σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, είναι διμερείς συμφωνίες και πολύ σοβαρές επιθέσεις κατά των δικαιωμάτων που ανήκουν στην Τουρκία στο πλαίσιο των συμβάσεων. Ενάντια σε αυτά, συνεχίζουμε τον αγώνα μας μέρα και νύχτα για να προστατεύσουμε και να προστατεύσουμε τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της χώρας και του έθνους μας. Είπαμε ότι δεν θα δώσουμε την ευκαιρία σε κανένα τετελεσμένο γεγονός, ότι δεν θα παραβιάσουμε ποτέ τα δικαιώματα και τους νόμους μας, ότι δεν υπάρχει άλλος τρόπος από το να αποδεχθούμε την τουρκική παρουσία στην ΤΔΒΚ, και εάν η ύπαρξη του τουρκικού λαού με κυρίαρχα και ίσα δικαιώματα δεν γίνει αποδεκτή, δεν θα υπάρξει καμία λύση με κανέναν τρόπο, συνεχίζουμε να λέμε.

“ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ, ΒΑΣΗ ΧΗΜΙΚΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ …”

Επισημαίνοντας ότι η Ελλάδα οπλίζει 16 μη στρατιωτικούς υποψήφιους στο Αιγαίο κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου, ο Akar είπε, “Τι είδους λογική είναι αυτό; Σαν να μην ήταν αρκετό, συνεχείς αφίξεις και αναχωρήσεις για τη διαιτησία αυτών των νησιών … Ποια είναι αυτή η πρόκληση, όχι παρενόχληση;” ερωτηθείς.

Μεταξύ της Τουρκίας και της Ελλάδας στο πλαίσιο διερευνητικών μέτρων και μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης και στον διαχωρισμό υγρών θυμίζει συνομιλίες στα κεντρικά γραφεία του ΝΑΤΟ, είπε:

“Λέμε” ναι “σε όλα αυτά, η ελληνική πλευρά δεν έρχεται σε κανένα από αυτά. Γιατί; Επειδή φοβούνται, φοβούνται. Γιατί φοβούνται; Δεν έχουν δίκιο. Έχουμε δίκιο, είμαστε ισχυροί γι ‘αυτόν. Επομένως, δεν μένουμε μακριά από καμία συνάντηση. Συνεχίζουμε τις σχέσεις μας με αυτόν τον τρόπο. λέμε ότι μια στιγμή πριν καθίστε, στο πλαίσιο της συζήτησης για σχέσεις καλής γειτονίας, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, ας βρούμε πολιτικές λύσεις σε όλα τα προβλήματά μας μέσω του διαλόγου. φαινόμενα έντασης. “Επειδή δεν εμπιστεύονται τον εαυτό τους, μόνοι τους, όποιον βρίσκεται πίσω τους. Αλλά χιονίζει επίσης στα βουνά που εμπιστεύονται. Στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, κανείς δεν είπε ναι στις εγωιστικές απαιτήσεις τους με βάση χαλασμένο συλλογισμό, εκτός από ένα ή δύο κράτη.”

Η Τουρκία δεν είναι ο μόνος τομέας σε αυτό το θέμα, τονίζοντας ότι συνέχισε επίσης να αγωνίζεται στο τραπέζι Akar, “Το μόνο πράγμα είναι ότι είναι αντικειμενικοί που θέλουμε από τρίτες χώρες”, είπε.

Στο τέλος των λόγων του, ο Χουλούσι Ακάρ τιμά την ευγνωμοσύνη των μαρτύρων και των βετεράνων, «Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, επίσης γνωστές ως εστία του Προφήτη και αναδύονται από το στήθος αυτού του έθνους, υπό το φως της λογικής και της επιστήμης, σύμφωνα με το Σύνταγμα και τους νόμους, σύμφωνα με τις οδηγίες του Προέδρου μας,« Αν πεθάνω ένας μάρτυρας. Είναι υπό τη διοίκηση του έθνους του, στο καθήκον του. χρησιμοποίησε τις εκφράσεις.

.Source