Ο Υπουργός Γεωργίας παρουσίασε στον Τζον Κέρι τη θέση της Κύπρου για την κλιματική αλλαγή

Ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Κώστας Κάντιθ, παρουσίασε σήμερα τις απόψεις του για την αλλαγή του κλίματος, μια περιφερειακή πρωτοβουλία της Κύπρου στον Ειδικό Απεσταλμένο του Προέδρου των ΗΠΑ για τον Κλίμα, John on Kerry. Η διάσκεψη κορυφής που ξεκίνησε στις ΗΠΑ στις 22-23 Απριλίου.

Λήψη ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΚΥΠΡΟΥ. ΕΔΩ Android για Android Տ ΕΔΩ για iOS

Κατά τη σημερινή υπουργική συνάντηση, η οποία είχε τη μορφή διαδικτυακής συζήτησης στρογγυλής τραπέζης, οι υπουργοί από διάφορες χώρες είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με τον Τζον Κέρι το ζήτημα της ανταλλαγής απόψεων. Κλιματική αλλαγή.

Σύμφωνα με δήλωση που εξέδωσε το GTP, ο κ. Κάντιθ τόνισε ότι «μόνο μέσω συλλογικής, αποφασιστικής, πιο επείγουσας και φιλόδοξης δράσης θα μπορέσουμε να αποφύγουμε τις τρομερές συνέπειες της ταχείας υπερθέρμανσης του πλανήτη μας», σημειώνοντας ότι η Κύπρος το ξεκίνησε επιτέλους να συντονίζει τη Μέση Ανατολή և Μέση Ανατολή Δράσεις των ανατολικών χωρών για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής.

“Η Κυπριακή πρωτοβουλία βρίσκεται σε εξέλιξη και στοχεύει στην ανάπτυξη ενός περιφερειακού σχεδίου δράσης που αποτελείται από σαφείς, επιστημονικά ορθές πολιτικές που στοχεύουν στην αντιμετώπιση συγκεκριμένων προκλήσεων για την κλιματική αλλαγή στην περιοχή μας”, είπε. Ταυτόχρονα, ο κ. Κάντιθ, σημειώνοντας τη θετική ανταπόκριση των χωρών της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής στα αναμενόμενα αποτελέσματα της Κυπριακής Πρωτοβουλίας.

Σύμφωνα με τον κ. Cadiz, οι επιστημονικές εκθέσεις studies οι μελέτες σκοπιμότητας ειδικών μέτρων πολιτικής θα παρουσιαστούν τον επόμενο Οκτώβριο σε διεθνές επιστημονικό συνέδριο με στόχο την προετοιμασία ενός Περιφερειακού Ολοκληρωμένου Σχεδίου Δράσης που θα εγκριθεί από τη Σύνοδο Κορυφής της Μέσης Ανατολής. Το 2022.

Σχολιάζοντας την παρέμβαση του Κυπριακού Υπουργού, ο Τζον Κέρι τον ευχαρίστησε για την ενημέρωση σχετικά με την Κυπριακή πρωτοβουλία, σημειώνοντας ότι θα περιμένει τα αποτελέσματά της. Ευχαρίστησε επίσης τον Υπουργό για τον σημαντικό ρόλο που έπαιξε η Κύπρος, καθώς και για την υπενθύμιση ότι απαιτείται επείγουσα λύση στην κλιματική αλλαγή. “Αυτό που λέμε δεν είναι αρκετό”, είπε ο ειδικός απεσταλμένος του κλίματος.

Ο κύριος στόχος της Διάσκεψης Κορυφής των ΗΠΑ για το κλίμα είναι να μεγιστοποιήσει τις κλιματικές φιλοδοξίες μεταξύ των μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου, ώστε αυτές οι χώρες να μπορούν να παρουσιάσουν όσο το δυνατόν περισσότερους κοινούς στόχους / φιλοδοξίες στη Σύνοδο Κορυφής της Γλασκόβης για το Κλίμα τον Νοέμβριο του 2021 (COP26). և Επιτύχετε τον στόχο του περιορισμού της υπερθέρμανσης του πλανήτη κάτω από το όριο του 1,5 βαθμού Κελσίου.

Source