Ο Υπουργός Εξωτερικών ενέκρινε την τροποποίηση του νόμου για … Δημοσιογράφος Κύπρος

Η συνεδρίαση του Έκτακτου Υπουργικού Συμβουλίου πραγματοποιήθηκε σήμερα στις 13:00 Στις 00, στο Προεδρικό Μέγαρο, υπό την προεδρία του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασίας, αναφέρθηκε στην εκλογική νομοθεσία.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Κυριάκος Κούσιος είπε μετά τη σύνοδο ότι εγκρίθηκε η τροποποίηση του νόμου για την εκλογή των μελών της Βουλής των Αντιπροσώπων “προκειμένου να αποσαφηνιστεί το όνομα κάθε κόμματος στη δήλωση που υποβλήθηκε στην Εκλογική Επιτροπή, η οποία καταχωρήθηκε στο Μητρώο Πολιτικά κόμματα.”

Στη συνέχεια τόνισε ότι «αφού η αλλαγή πραγματοποιήθηκε λίγο πριν από τις κοινοβουλευτικές εκλογές», είναι πιθανό ένα κόμμα να χρησιμοποιήσει το όνομα που χρησιμοποιήθηκε στις προηγούμενες κοινοβουλευτικές εκλογές για να εκλέξει μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων. Εκπρόσωποι. Δηλαδή, Μάιος 2016. “

Καταλήγοντας, σημείωσε ότι ταυτόχρονα, το Συμβούλιο Υπουργών “αποδέχτηκε την πρόταση του Υπουργείου Εσωτερικών να δώσει προτεραιότητα στον εμβολιασμό όλου του προσωπικού που θα εργαστεί για τις κοινοβουλευτικές εκλογές του Μαΐου 2021”.

Source