Ο Υπουργός Εξωτερικών παρευρίσκεται στο «Φόρουμ Φιλίας» στην Ελλάδα

Η Ελλάδα φιλοξενεί τη Συνάντηση Υπουργών Εξωτερικών «Φόρουμ Φιλίας» σήμερα, στην Αθήνα, με τη συμμετοχή της Αιγύπτου, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, της Κύπρου, του Μπαχρέιν, της Σαουδικής Αραβίας και της Γαλλίας.

Η συνάντηση, η οποία πραγματοποιείται στο πλαίσιο της προώθησης και εδραίωσης των πολυμερών δεσμών φιλίας και συνεργασίας μεταξύ των χωρών εταίρων στην ευρύτερη περιοχή, που εκτείνονται από τη Μεσόγειο έως τον Κόλπο, θα εξετάσουν τις προοπτικές ενίσχυσης της συνεργασίας σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος, συμπεριλαμβανομένων τις προσπάθειες αντιμετώπισης της πανδημίας Covid-19 και των κοινών προκλήσεων ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή.

Η συνάντηση θα ξεκινήσει από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη (περίπου στις 11.15πμ τοπική ώρα) και θα υπάρξει συνέντευξη τύπου μετά την υπουργική σύνοδο ολομέλειας, περίπου στις 13.35.

Στο περιθώριο του Φόρουμ, ο Κύπριος Υπουργός θα πραγματοποιήσει ξεχωριστές συναντήσεις με τους ομολόγους του, με τους οποίους θα συζητήσει επίσης θέματα διμερούς ενδιαφέροντος.

(CNA)

Source