Ο Υπουργός Εξωτερικών της τελευταίας στιγμής Çavuşoğlu αξιολόγησε την ημερήσια διάταξη σε μια ζωντανή μετάδοση: 1

Ο υπουργός Εξωτερικών Mevlut Cavusoglu, “η πλατφόρμα δεν βρίσκεται στην Τουρκία στην ανατολική Μεσόγειο, λέγοντας ότι δεν θα λειτουργήσει ποτέ. Έχουμε αποδείξει ότι τα βήματα που κάνουμε στον τομέα επειδή ακούνε την υπόσχεσή μας. Είμαστε καλά απαλλαγμένοι από ένα μερίδιο δίκαιο. ” είπε.

Ο Çavuşoğlu έκανε αξιολογήσεις απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με την ημερήσια διάταξη του προγράμματος που παρακολούθησε στο Habertürk.

Ο Cavusoglu επισημαίνοντας ότι το πρόβλημα δεν μπορεί να λυθεί σε μία συνάντηση μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, εξέφρασε την ανάγκη να επικεντρωθεί στις λύσεις στα δύσκολα ζητήματα.

Ο Çavuşoğlu δήλωσε ότι παρόλο που οι συναντήσεις με τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών Νίκος Ντεντιάς πραγματοποιήθηκαν σε θετική ατμόσφαιρα από το αναμενόμενο, ο καλεσμένος υπουργός “δεν συμπεριφέρθηκε ειλικρινά” στη συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε αργότερα, “Διαφορετικά, έχουμε μια απάντηση σε όσα λένε, εμείς εκφράζουμε τη δικαιοσύνη μας ως κράτος και έθνος, δεν το φοβόμαστε. ” μίλησε.

Περιγράφοντας την απόπειρα του γαλλικού σεισμικού ερευνητικού πλοίου να εισέλθει στα τουρκικά χωρικά ύδατα συνοδευόμενα από μια ελληνική φρεγάτα ως «μια ακούσια απόπειρα», είπε ο Çavuşoğlu, «Εάν αυτό το πλοίο μας ζήτησε άδεια να διεξαγάγουμε επιστημονική έρευνα στο ηπειρωτικό μας ράφι, θα το αξιολογούσαμε θετικά. Τα πλοία μας θα μπορούσαν να κάνουν έρευνα αλλού. Δεν είμαστε κλειστή χώρα, εφόσον σέβονται την υφαλοκρηπίδα μας. ” χρησιμοποίησε την έκφραση.

Εκφράζοντας ότι συμφωνήθηκε οδικός χάρτης κατά την αποδοχή του Dendias του Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο Çavuşoğlu είπε:

“Μετά τη συνάντησή μας στην Αθήνα, θα φέρουμε τον Πρόεδρό μας μαζί με τον Πρωθυπουργό Μιτοκάκη. Αυτή μπορεί να είναι μια υψηλή στρατηγική συνάντηση, ίσως μια υψηλή συνάντηση. Θα συμβουλευτούμε και θα αποφασίσουμε τη μορφή σύμφωνα με τις εξελίξεις στο μέλλον.”

Όσον αφορά τη συνεργασία της αμυντικής βιομηχανίας μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ, ο Çavuşoğlu δήλωσε ότι μπορεί να πουλήσει ή να αγοράσει τα προϊόντα που παράγει σύμφωνα με τις ανάγκες των χωρών, “Εάν λύσουμε τα προβλήματά μας, θα τα λύσουμε μαζί. Οτιδήποτε αγοράσει η Ελλάδα μετά από αυτό το σημείο θα να μην είναι χρήσιμο. ” είπε.

ή οποιαδήποτε άλλη χώρα στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου μπορεί να δημιουργήσει τους δικούς της μηχανισμούς, συμπεριλαμβανομένου του Cavusoglu τριπλού τετραγώνου, των διαφορετικών περιοχών της Τουρκίας, υπό την προϋπόθεση ότι σχηματίζεται από οποιαδήποτε χώρα ή μπλοκ εναντίον σας υπενθυμίζει να δημιουργήσετε διαφορετικούς μηχανισμούς.

Ο Cavusoglu, εάν η Ελλάδα συνήψε με την Ανατολική Μεσόγειο διττές συμφωνίες, την Τουρκία και την Κύπρο, σημειώνοντας ότι αγνοεί τη συμφωνία για τα δικαιώματα της Τουρκίας, “η πλατφόρμα δεν λέει ότι η ανατολική Μεσόγειος της Τουρκίας δεν θα λειτουργήσει ποτέ. Η υπόσχεσή μας για τα βήματα που θα κάνουμε στο πεδίο επειδή το ακούνε. Έχουμε αποδείξει. Είμαστε υπέρ ενός δίκαιου μεριδίου. ” χρησιμοποίησε την έκφραση.

Η Τουρκία, με την Ελλάδα και άλλες χώρες στην Ανατολική Μεσόγειο, ειδικά τα ζητήματα συνεργασίας για την υφαλοκρηπίδα και την ηπειρωτική συνεργασία, μπορούν να αντιμετωπιστούν με το επίκεντρο Cavusoglu, “Είμαστε υπέρ της ανταλλαγής, διατηρώντας παράλληλα την εύνοιά μας από το μερίδιο αλλά για εσάς. δεν έχω μάτια για αυτό. ” μίλησε.

Σχέσεις με την Αίγυπτο

Ο Çavuşoğlu δήλωσε ότι, μετά τη διακοπή των επαφών με την Αίγυπτο, ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι οι δύο χώρες θα μπορούσαν να πραγματοποιήσουν επαφές σε υπουργικό επίπεδο και ότι συναντήθηκε επίσης με τον υπουργό Εξωτερικών της Αιγύπτου Samih Şükri σε διεθνείς συναντήσεις.

Δηλώνοντας ότι αυτός και ο Şükri δούλευαν στον χάρτη πορείας κατά τη διάρκεια των συνεδριάσεων της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) το 2019, ο Çavuşoğlu είπε, “Εκείνη την εποχή, οι συνθήκες δεν ήταν ώριμες και τώρα ωρίμασαν. Στη συνέχεια, συμφωνήσαμε καταρχήν να μην είμαστε εναντίον του καθενός άλλα, ειδικά στη διεθνή πλατφόρμα είπε.

Ο Cavusoglu μεταξύ Τουρκίας και Αιγύπτου δηλώνει τώρα ότι η απόφαση να διατηρηθεί το επίπεδο των Υπουργείων Εξωτερικών των σχέσεων, αναπληρωτές υπουργοί κατά την πρώτη εβδομάδα του Μαΐου για να πραγματοποιήσει τις συνομιλίες, θα συναντηθεί με τον Υπουργό, κ. Προωθώντας τη διαδικασία και τις πρεσβευτικές σχέσεις με ραντεβού ανέφεραν ότι μίλησαν για να φέρουν ένα καλύτερο σημείο στο μέλλον.

Η αιγυπτιακή αντιπολίτευση μέσα σε εκείνες που βρέθηκαν σε ακραία ρητορική πριν από την έναρξη των βημάτων εξομάλυνσης που εκφράστηκαν στην πρόταση Cavusoglu της Τουρκίας, η Τουρκία δεν είναι μόνο για την Αίγυπτο, ενάντια σε χώρες που είναι φιλικές ή φιλικές με τόνο που δεν μπορούσε να δεχτεί τη χώρα που αναφέρθηκε ότι αντιμετωπίζει ευαίσθητο στην ακραία ρητορική.

Ο Cavusoglu, το πολιτικό κόμμα της Τουρκίας για σχέσεις με μια χώρα, πολιτικό κίνημα ή επισήμανση δεν συνδέεται με ένα άτομο, “Αν φέρει, θα επέλεγε τους λαούς της χώρας στους οποίους εργαζόμαστε με τον καλύτερο τρόπο με αυτήν την κυβέρνηση”. είπε.

Δηλώνοντας ότι ήταν εναντίον του πραξικοπήματος στην Αίγυπτο και των θανάτων ανθρώπων ως αποτέλεσμα του πραξικοπήματος, ο Çavuşoğlu είπε, “Δεν ήμασταν εναντίον μας επειδή ήμασταν η Μουσουλμανική Αδελφότητα. ένα πραξικόπημα, θα είχαμε υιοθετήσει την ίδια στάση. Είμαστε εναντίον όσων γίνονται το πραξικόπημα. ” μίλησε.

Από την άλλη πλευρά, ο Çavuşoğlu δήλωσε ότι αντιτίθενται στη δήλωση της Μουσουλμανικής Αδελφότητας ως τρομοκρατικής οργάνωσης και είπε: “Η Μουσουλμανική Αδελφότητα είναι ένα πολιτικό κίνημα, όχι μια τρομοκρατική οργάνωση. Είναι ένα πολιτικό κίνημα που προσπαθεί να φτάσει στην εξουσία μέσω αρχαιρεσίες.” χρησιμοποίησε την έκφραση.

(Θα συνεχίσει)

Source