Ο υπουργός Εξωτερικών Çavuşoğlu αξιολόγησε την ημερήσια διάταξη σε μια ζωντανή μετάδοση: 2

Ο υπουργός Εξωτερικών Mevlüt Çavuşoğlu δήλωσε ότι η εξωτερική πολιτική της Τουρκίας πρέπει να βασίζεται σε αρχές και να είναι ρεαλιστική και είπε: «Δεν επιδιώκουμε ρητά ή μορφές στην εξωτερική πολιτική. Αντιθέτως, προσπαθούμε να προστατεύσουμε τα εθνικά συμφέροντα και να διαμορφώσουμε την ατζέντα». είπε.

Ο Çavuşoğlu έκανε αξιολογήσεις απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με την ημερήσια διάταξη του προγράμματος που παρακολούθησε στο Haber Türk.

Ερωτηθείς εάν υπάρχει νέο σύνθημα στην τουρκική εξωτερική πολιτική, ο Çavuşoğlu απάντησε ότι η εξωτερική τουρκική πολιτική πρέπει να είναι βασισμένη και ρεαλιστική, λέγοντας: «Δεν επιδιώκουμε ρητά ή μορφές στην εξωτερική πολιτική. Αντιθέτως, προσπαθούμε να προστατεύσουμε τα εθνικά συμφέροντα και διαμορφώστε την ημερήσια διάταξη. ” είπε.

Εφιστώντας την προσοχή στις παραδόσεις του Υπουργείου Εξωτερικών που βασίζονται στις αρχές «Ειρήνη στο εσωτερικό, Ειρήνη στον κόσμο», ο Çavuşoğlu δήλωσε ότι ο κόσμος και η εξωτερική πολιτική αναπτύσσονται γρήγορα και ότι απαιτούνται αλλαγές στην εξωτερική πολιτική ενόψει αυτές τις εξελίξεις.

Δηλώνοντας ότι πρέπει να ακολουθήσουν μια ανθρωπιστική εξωτερική πολιτική, ο Çavuşoğlu δήλωσε επίσης ότι επωφελούνται από την τεχνητή νοημοσύνη και την ψηφιακή τεχνολογία με το νέο τους όραμα εξωτερικής πολιτικής.

Ο Çavuşoğlu δήλωσε ότι παρατήρησε την οικονομική δύναμη να μετατοπίζεται προς την ασιατική ήπειρο και ότι ξεκίνησαν την πρωτοβουλία «Asia Anew».

Σημειώνοντας ότι μόνο η Τουρκία αισθάνεται ότι ο Κάβουσογλου, ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει να κάνει με τον κόσμο και τον εαυτό του «ο κόσμος είναι μεγαλύτερος από 5» και λένε ότι είναι η φωνή των καταπιεσμένων, είπε.

“Δεν βλέπουμε τη Λιβύη ως χώρο ανταγωνισμού με την Αίγυπτο ή οποιαδήποτε άλλη χώρα”.

Αίγυπτος, Τουρκία, Κάβουσογλου όταν ρωτήθηκε για τη δυνατότητα υπογραφής συμφωνίας για τη θαλάσσια δικαιοδοσία, στην περίπτωση της Αιγύπτου αυτό που θα συμβεί θα ήταν κερδοφόρο, είπε όλοι γνωρίζουν.

Ο Κάβουσογλου, η Ελλάδα και η Αίγυπτος υπέγραψαν συμφωνία για την υφαλοκρηπίδα της Τουρκίας και το όριο του σεβασμού, δήλωσε μετά την ομαλοποίηση των σχέσεων με την Αίγυπτο ότι η δυνατότητα διαπραγμάτευσης μιας τέτοιας συμφωνίας και είπε ότι θα μπορούσαν να υπογράψουν τη συμφωνία.

Οι υπουργοί Cavusoglu, η Λιβύη, η Αίγυπτος και το ζήτημα αν υπάρχει αντιπαλότητα μεταξύ της Τουρκίας, “Δεν το βλέπουμε ως ανταγωνιστικό πεδίο στη Λιβύη προς την Αίγυπτο ή άλλη χώρα. Βλέπετε τις άλλες. Ας μας βοηθήσουμε με τη νέα κυβέρνηση και ο Λιβυκός λαός. ” έδωσε την απάντηση.

Ο Çavuşoğlu δήλωσε ότι είχε επίσης ειλικρινείς συνομιλίες με τον υπουργό Εξωτερικών της Αιγύπτου Semih Şukri και ότι ο ομόλογός του είναι κάποιος που μπορεί να “εργάζεται άνετα”.

Όσον αφορά το ερώτημα εάν είναι δυνατή μια τέτοια σχέση με το Ισραήλ, ο Çavuşoğlu είπε, “Εάν θέλαμε να διορίσουμε πρέσβη στο Ισραήλ, θα το λέγαμε ξεκάθαρα. Δεν έχουμε τέτοια απόφαση.” έδωσε την απάντηση.

Ο Τσαβούσογλου είπε επίσης για τις σχέσεις με το Ισραήλ, “Εάν υπάρχει αλλαγή στην πολιτική της νέας κυβέρνησης, θα την αξιολογήσουμε.” χρησιμοποίησε την έκφραση.

Σε απάντηση στην ερώτηση σχετικά με το άνοιγμα πρεσβείας στο Κοσσυφοπέδιο στην Ιερουσαλήμ, ο Çavuşoğlu είπε, “(Κοσσυφοπέδιο) Πήρε μια εξαιρετικά ατυχής λανθασμένη απόφαση. Κάναμε προτάσεις. Δυστυχώς, παραιτήθηκαν από τις αρχές για χάρη της αναγνώρισης.” έκανε την αξιολόγησή του.

Σχέσεις με τις ΗΠΑ

Cavusoglu, για την επίλυση διαφορών του συστήματος αεροπορικής άμυνας S-400 μεταξύ των ΗΠΑ και της Τουρκίας, «επιβάλλοντας από τη μία πλευρά» η αξιολόγηση διαπίστωσε ότι ένα πρόβλημα δεν μπορεί να λυθεί.

Επισημαίνοντας ότι πρέπει να υπάρχει μια λύση που μπορεί να γίνει αποδεκτή και από τις δύο πλευρές, ο Çavuşoğlu είπε, “Πού υπάρχει επιβολή ότι δεν θα το πάρετε από κάποιον άλλο, ποια προϋπόθεση θα λάβω από εμένα, ποιος θα την αποδεχθεί; Από τώρα πρέπει να επιτύχουμε συναίνεση σε έναν οδικό χάρτη. Μόνο μονομερείς προσεγγίσεις Δεν είναι η σωστή προσέγγιση, ούτε εναντίον μας, ανεξάρτητα από το ποιος. ” είπε.

Ο Çavuşoğlu, σχετικά με το ερώτημα αν υπάρχει κάποιος τύπος τύπου Κρήτης για το ζήτημα S-400, είπε: “Δεν δώσαμε τόσα πολλά χρήματα για να το πάρουμε και να το κρατήσουμε οπουδήποτε. Το S-400 χρειάζεται έναν τύπο. Αγοράσαμε για χρήση. ” έδωσε την απάντηση.

Αμυντική βιομηχανία

Ο Cavusoglu δήλωσε ότι μετατρέπει την Τουρκία σε Συρία και Λιβύη, οι διαφορές απόψεων για τη συνεργασία, “Μπορείτε να εφαρμόσετε τη διαφορά απόψεων. Αλλά οι διαφωνίες πρέπει να είναι στην ικανότητά σας να μετατρέψετε τη συνεργασία. Το κάνουμε.” είπε.

Cavusoglu, η Τουρκία δήλωσε ότι αποτελεί προϋπόθεση οποιασδήποτε τρίτης χώρας σχετικά με την αγορά SIH.

Μιλώντας για την ένταση μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, ο Çavuşoğlu είπε, “Εάν όλοι μπορούν να καταλήξουν σε συμφωνία, μπορούν να δώσουν σε όλους ένα αμυντικό κλάδο προϊόν. Αυτό δεν είναι εκδήλωση αντι-Ρωσίας. Σήμερα, εάν η Ρωσία χρειάζεται τα προϊόντα μας, όπως ακριβώς αγοράσαμε το S-400 από αυτούς, είμαστε η Ρωσία. Μπορούμε επίσης να καθίσουμε και να διαπραγματευτούμε μαζί του. ” μίλησε.

“Λέτε ότι μπορούμε επίσης να πουλήσουμε όπλα στη Ρωσία;” Ο Çavuşoğlu είπε ότι θα μπορούσαν να πουλήσουν εξοπλισμό στη Ρωσία ή σε άλλη χώρα.

Η απόφαση της Ρωσίας να περιορίσει τις πτήσεις προς την Τουρκία

Ο Cavusoglu, νέοι τύποι στην Τουρκία κορανοϊός (Kovid-19) της Ρωσίας λόγω του αυξανόμενου αριθμού περιπτώσεων που είχε αποφασίσει να περιορίσει τις πτήσεις προς την Τουρκία, δήλωσε: “Επίσης, σταματούν πτήσεις. Ο λόγος είναι, δυστυχώς, η αύξηση του θετικού αριθμού Kovid στην Τουρκία.” είπε.

Πίσω από αυτήν την απόφαση δεν είναι «πολιτικό κίνητρο», είπε ο Κάβουσογλου, η Τουρκία βρίσκεται επίσης στην αύξηση του αριθμού των υποθέσεων-19 για να πολεμήσει για τον Κόβιτς αποφάσισε ότι υπογραμμίστηκαν πρόσθετα μέτρα.

Ο Καβούσογλου, μετά την πτώση του αριθμού των περιπτώσεων, ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Μεχμέτ Νούρι Ερσούλ με τη Μόσχα θα πει όλο και περισσότερο στην Τουρκία πέρυσι, την εφαρμογή του μοντέλου συνεργασίας που έγινε με τη Γερμανία, είπε: “Πρώτα είπαν ότι έχετε τις απόψεις των υπουργών υγείας μας. Τώρα η Ρωσία μια αντιπροσωπεία Antalya Θα δουν αυτές τις πρακτικές στο πεδίο, πώς λειτουργεί ο ασφαλής τουρισμός. Τότε θα πάμε. ” μίλησε.

Μετά την πτώση του αριθμού των περιπτώσεων στην Τουρκία, ο Κάβουσογλου είπε ότι πιστεύει ότι θα επανεξετάσει την απόφαση της Ρωσίας, με τη Γερμανία να περνά πέρυσι σε συνεργασία με τη Ρωσία, είπε ότι το μοντέλο μπορεί να εφαρμοστεί για ασφαλή τουρισμό.

Άτυπη συνάντηση για την Κύπρο σε μορφή 5 + 1

Ο Çavuşoğlu δήλωσε ότι ο σκοπός της άτυπης συνάντησης 5 + 1 για την Κύπρο, η οποία θα πραγματοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα στη Γενεύη της Ελβετίας με τη συμμετοχή των εγγυητικών χωρών, είναι “να μιλήσουμε για το τι θα διαπραγματευτούν”.

Ο Cavusoglu είπε ότι η Τουρκία και η κατανόηση της ΤΔΒΚ θα πάνε μια εποικοδομητική συνάντηση, “θα σας πούμε τι θέλετε με σαφή τρόπο. Δεν θα καταλαβαίναμε γιατί η Ομοσπονδία.” μίλησε.

Σχέσεις με την Κίνα

Cavusoglu, σε μια ερώτηση σχετικά με τις σχέσεις με την Κίνα και την αυτόνομη περιφέρεια Xinjiang Uyghur, “Η Τουρκία φυσικά είναι ευαίσθητη στο Ανατολικό Τουρκεστάν. Κάνει το ρόλο της σε αυτό το θέμα και θα συνεχίσει να το κάνει.” έδωσε την απάντηση.

Οι διμερείς επαφές της Τουρκίας σε κάθε επίπεδο και σε επαφή, ο Κάβουσογλου δήλωσε ότι εξέφρασε τρυφερότητα και προσδοκίες σε αυτό το ζήτημα, αυτό το θέμα που θεωρούν ως ανθρωπιστικό πρόβλημα, τόνισε ο Ουιγκούρ ότι αγνόησε τους δεσμούς με τους Τούρκους της Τουρκίας.

Ο Τσαβούσογλου είπε, “Φυσικά, η πίεση της διεθνούς κοινότητας είναι σημαντική, αλλά πρέπει να το διαχειριστούμε καλά με το Πεκίνο και να σταματήσουμε εδώ τις παραβιάσεις”. μίλησε.

“Γνωρίζουμε ποιος είναι πίσω από αυτούς που έκαναν αυτές τις επιθέσεις”

Απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με τις σχέσεις με τη Συρία, ο Çavuşoğlu δήλωσε ότι η Συρία είναι γειτονική χώρα και ο λαός της είναι αδελφός.

Ο Çavuşoğlu δήλωσε ότι το συριακό καθεστώς δεν είναι ένα καθεστώς αναγνωρισμένο από τη διεθνή κοινότητα και ότι, ως εκ τούτου, οι σχέσεις μπορούν να διαμορφωθούν με υγιή τρόπο μόνο μετά από ένα νέο σύνταγμα, “Φροντίζουμε και υποστηρίζουμε τη συνοριακή και εδαφική ακεραιότητα της Συρίας περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο.” είπε.

Όταν ρωτήθηκε για την ανθρωπιστική κατάσταση στο Idlib, ο Çavuşoğlu είπε, “Υπάρχει ένα καθεστώς που δεν πιστεύει σε μια πολιτική λύση, πιστεύει σε μια στρατιωτική λύση. Υπάρχουν εκείνοι που υποστηρίζουν το καθεστώς. Μόνο το καθεστώς δεν μπορεί να βρει αυτό το θάρρος. στο Idlib πέρυσι. Το ανθρωπιστικό δράμα συνεχίζεται. Οι βάναυσες επιθέσεις του καθεστώτος κατά του καθεστώτος έχουν αρχίσει να αυξάνονται, οι παραβιάσεις αυξάνονται. ” βρήκε την αξιολόγηση.

Ερωτηθείς για τον ισχυρισμό ότι η επίθεση στη βάση Basika στο βόρειο Ιράκ πραγματοποιήθηκε από την πολιτοφυλακή al-Hashd al-Shaabi, “Η παρουσία του PKK εδώ αποτελεί απειλή για όλους. Η πολιτοφυλακή δεν είναι ανεξάρτητη. Γνωρίζουμε ποιος είναι πίσω από εκείνους που πραγματοποίησαν αυτές τις επιθέσεις. πολιτοφυλακές που υποστηρίζουν το συνεργαζόμενο PKK. ” έδωσε την απάντηση.

Δηλώνοντας ότι μίλησαν σε όλους σχετικά με το θέμα, ο Çavuşoğlu δήλωσε ότι στην προσεχή περίοδο, θα διεξαχθούν διμερείς, τριπλάσιες συνομιλίες για το θέμα.

Ο Τσαβούσογλου είπε, “Αυτό είναι ένα ζωτικό ζήτημα για εμάς. Είναι επίσης ζωτικό ζήτημα για τη σταθερότητα και την ειρήνη του Ιράκ. Η εφαρμογή της Συμφωνίας Σιντζάρ είναι σημαντική εδώ.” είπε.

Πάντα έρχονται σε επαφή με το Ιράν για τη μεταφορά του Ιράκ στον Κάβουσογλου, της Τουρκίας από το PKK εναντίον του Ιράν / YPG τρομοκρατικών επιθέσεων στο Ιράν Ο υπουργός Εξωτερικών Mohammad Javad εξέφρασε επανειλημμένα τη γνώμη τους με ευγένεια.

Σχέσεις Τουρκίας-ΕΕ

Ο Κάβουσογλου, η Τουρκία-Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) σχετικά με τα θέματα μεταξύ θα διεξαχθούν τον Ιούνιο δήλωσαν ότι αναμένουν συγκεκριμένα βήματα από τη Διάσκεψη Κορυφής των Ηγετών της ΕΕ.

Ο υπουργός Çavuşoğlu είπε, “Βλέπουμε ότι το έργο που σχετίζεται με τη διαδικασία προσχώρησης είναι πολύ δύσκολο, αλλά μπορούν να ληφθούν μέτρα σε άλλους τομείς; μίλησε.

Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης

Ο Cavusoglu, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την Τουρκία για αποχώρηση από τη Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης, τα 47 μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης, μόνο 11 χώρες έχουν υπογράψει τη σύμβαση χωρίς να καθορίσουν επιφύλαξη και δήλωσαν ότι επιβεβαίωσε.

Μετά την απόσυρση της σύμβασης από την Τουρκία, ο Cavusoglu που περιγράφει αυτόν τον αριθμό είναι 10, δηλώθηκε στις κριτικές της Τουρκίας ότι έχει την ευκαιρία να κάνει επιφυλάξεις και δήλωσε ότι η σύμβαση υπογράφηκε εγκρίνοντας αναπάντητη.

Ο Çavuşoğlu είπε, “Η Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης εκπονήθηκε με καλή πίστη, αλλά δηλητηριάστηκε. Ως εκ τούτου, υπήρξαν πολύ σοβαρές συζητήσεις σε όλες σχεδόν τις χώρες μέλη (λόγω της Σύμβασης της Κωνσταντινούπολης). Μια χώρα όπως η Πολωνία σκέφτεται να χωρίσει σήμερα. Είναι εξαιρετικά λάθος να το αξιολογούμε ως «κυβέρνηση ή χώρα», τόσο εντός όσο και εκτός ». είπε.

(Ολοκληρώθηκε)

Source