Ο υπουργός Εξωτερικών Mevlüt Çavuşoğlu και ο Ersin Tatar αντιδρούν στον Έλληνα Υπουργό:

Σημαντικές επικεφαλίδες από τις δηλώσεις του Ersin Tatar.

Ο Πρόεδρος της ΤΔΒΚ Ερσίν Τατάρ, σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου είπε, «Εάν δεν επιβληθεί συμφωνία σε εμάς, ο Τουρκοκύπριος λαός φυσικά θα θέλει να συνάψει συμφωνία με την κυριαρχία τους. Στο παρόν στάδιο, σύμφωνα με την παλιά αντίληψη, η διαφορά είναι η εξής: Στην παλιά συμφωνία, χρησιμοποιήθηκαν κυρίαρχες λέξεις, ήταν εξαπάτηση. Το βασικό είναι η ανεξαρτησία », είπε.

Ο Πρόεδρος της ΤΔΒΚ Έρσιν Τατάρ, “Ο Τουρκοκύπριος λαός πάντα μεριμνά για την υποστήριξη της μητρικής Τουρκίας. Η εγγύησή σας είναι εξαιρετικά σημαντική για εμάς. Η Τουρκία είναι ο εγγυητής των αγαπημένων μας. “Θα πάμε στο συνέδριο στη Γενεύη με αυτήν την κατανόηση.”

Ο Πρόεδρος της ΤΔΒΚ Ersin Tatar, σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Υπουργό Εξωτερικών Mevlüt Çavuşoğlu είπε: «Η απάντηση του Çavuşoğlu ήταν κατάλληλη, δεν θα αφήσουμε να καταναλώνονται τα δικαιώματά μας. Ο Έλληνας υπουργός Ντέντιας τελείωσε, πήρε την απάντησή του ».

Σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον υπουργό Εξωτερικών Mevlüt Çavuşoğlu, ο Πρόεδρος της ΤΔΒΚ Ersin Tatar είπε: «Πριν ανακοινωθεί η αιτιολογημένη απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου, ορισμένοι έκαναν προκλητικές δηλώσεις. “Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μου δόθηκαν, δεν μπορεί να υπάρξει τέτοιο ζήτημα στην ΤΔΒΚ.”

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΤΟΜΕΙΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ÇAVUŞOĞLU

Ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Κάβουσογλου, “καθώς και η Τουρκία την επόμενη περίοδο, θα είμαστε πάντα δίπλα στην ΤΔΒΚ και τον Τουρκοκύπριο λαό. “Η ασφάλεια και η ευημερία του τουρκοκυπριακού λαού είναι η ασφάλεια και η ευημερία του τουρκικού λαού”, είπε.

Ο υπουργός Εξωτερικών Mevlüt Çavuşoğlu δήλωσε στην κοινή συνέντευξη Τύπου που πραγματοποίησε με τον Πρόεδρο της ΤΔΒΚ Ersin Tatar, “Η τουρκική πλευρά έκανε την απαραίτητη προσπάθεια για μια ομοσπονδιακή λύση”.

Ο υπουργός Εξωτερικών Mevlüt Çavuşoğlu δήλωσε στην κοινή συνέντευξη Τύπου που πραγματοποίησε με τον Πρόεδρο της ΤΔΒΚ Ersin Tatar: Θέλουν να συνεχίσουν να πολεμούν, αφήστε τους να αποφασίσουν. ” είπε.

Ο υπουργός Εξωτερικών Mevlüt Çavuşoğlu δήλωσε σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Πρόεδρο της ΤΔΒΚ Ersin Tatar, “Μετά από ένα ορισμένο σημείο της συνέντευξης τύπου, ο Έλληνας υπουργός Dendias τον κατηγόρησε για ψευδείς κατηγορίες και αντιφατικές δηλώσεις, αυτό είναι απαράδεκτο”

Ο υπουργός Εξωτερικών Mevlüt Çavuşoğlu είπε, “Τα δύο κράτη πρέπει να αναγνωριστούν με το ίδιο καθεστώς στο νησί”

Ο υπουργός Εξωτερικών Mevlüt Çavuşoğlu είπε, “Σε θέματα που αφορούν την Κύπρο, η Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) αγνοεί την ΤΔΒΚ και υποστηρίζει τη Νότια Κύπρο, ακόμα κι αν είναι 100% λάθος”.

Ο Υπουργός Εξωτερικών Mevlüt Çavuşoğlu, σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Πρόεδρο της ΤΔΒΚ Ersin Tatar, είπε: «Όλοι σέβονται την αρχή της ανεξαρτησίας του δικαστικού σώματος και τις δεσμευτικές αποφάσεις του Συνταγματικού Δικαστηρίου, αλλά έχουμε το δικαίωμα να επικρίνουμε. Εάν το δικαστήριο δεν συμμορφώθηκε με το νόμο και το αίτημα, μπορούμε να το επικρίνουμε. Αυτή είναι μια ιδεολογική απόφαση », είπε.

Ο υπουργός Εξωτερικών Mevlüt Çavuşoğlu είπε για την απόφαση να κλείσει τα μαθήματα Κορανίου στην ΤΔΒΚ, «Είναι σημαντικό ότι αυτή η απόφαση λαμβάνεται την πρώτη εβδομάδα του Ραμαζανιού. Αποφασίστηκε επίσης να δημιουργηθούν ιδεολογικές ευαισθησίες στην Τουρκία “, είπε.

Source