Ο υπουργός Εξωτερικών Mevlüt Çavuşoğlu και ο Ersin Tatar αντιδρούν στον Έλληνα Υπουργό:

Σημαντικές επικεφαλίδες από τις δηλώσεις του Ersin Tatar.

Ο Πρόεδρος της ΤΔΒΚ Ερσίν Τατάρ, σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου είπε, “Εάν δεν επιβληθεί συμφωνία σε εμάς, ο Τουρκοκύπριος λαός φυσικά θα θέλει να συνάψει συμφωνία με την κυριαρχία τους. Το κυριότερο είναι η ανεξαρτησία”. αυτός είπε.

Ο Πρόεδρος της ΤΔΒΚ Ersin Tatar, “Η υποστήριξη των Τούρκων της Κύπρου ασχολήθηκε πάντα με τη μητέρα πατρίδα της Τουρκίας. Ο εγγυητής σας είναι υψίστης σημασίας για εμάς. Είναι ο απαραίτητος εγγυητής της Τουρκίας μας. Θα πάμε στο συνέδριο στη Γενεύη αυτή η κατανόηση”, είπε .

Ο Πρόεδρος της ΤΔΒΚ Ersin Tatar, σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Υπουργό Εξωτερικών Mevlüt Çavuşoğlu, δήλωσε: “Η απάντηση του Çavuşoğlu ήταν κατάλληλη, δεν θα προσβάλουμε τα δικαιώματά μας. Ο Έλληνας υπουργός Dendias ξεπέρασε το σχέδιο, έλαβε την απάντησή του.”

Σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Πρόεδρο της ΤΔΒΚ Έρσιν Τατάρ και τον υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, σχετικά με το κλείσιμο των μαθημάτων Κορανίου στην ΤΔΒΚ, ορισμένοι έκαναν προκλητικές δηλώσεις πριν από την ανακοίνωση της αιτιολογημένης απόφασης του Συνταγματικού Δικαστηρίου.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΤΟΜΕΙΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ÇAVUŞOĞLU

Ο υπουργός Εξωτερικών Mevlut Cavusoglu, “καθώς και η Τουρκία την επόμενη περίοδο, θα είμαστε πάντα μαζί με τον λαό της Τουρκίας και την ΤΔΒΚ Κύπρου. Η Κύπρος, η ασφάλεια και η ευημερία του τουρκικού λαού είναι η ασφάλεια και η ευημερία του τουρκικού λαού”, είπε.

Ο υπουργός Εξωτερικών Mevlüt Çavuşoğlu δήλωσε στην κοινή συνέντευξη Τύπου που πραγματοποίησε με τον Πρόεδρο της ΤΔΒΚ Ersin Tatar, “Η τουρκική πλευρά έκανε την απαραίτητη προσπάθεια για μια ομοσπονδιακή λύση.”

Ο υπουργός Εξωτερικών Mevlüt Çavuşoğlu δήλωσε σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Πρόεδρο της ΤΔΒΚ Ersin Tatar, “Η Ελλάδα πρέπει να ενεργήσει ειλικρινά σε αυτό το ζήτημα. Θέλουν να συνεχίσουν τον αγώνα, πρέπει να αποφασίσουν για αυτό”. είπε.

Ο υπουργός Εξωτερικών Mevlüt Çavuşoğlu δήλωσε σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Πρόεδρο της ΤΔΒΚ Ersin Tatar, “Μετά από ένα ορισμένο σημείο της συνέντευξης τύπου, ο Έλληνας υπουργός Dendias τον κατηγόρησε για ψευδείς κατηγορίες και αντιφατικές δηλώσεις, αυτό είναι απαράδεκτο”

Ο υπουργός Εξωτερικών Mevlüt Çavuşoğlu είπε, “Τα δύο κράτη πρέπει να αναγνωριστούν με το ίδιο καθεστώς στο νησί”

Ο υπουργός Εξωτερικών Mevlüt Çavuşoğlu είπε, “Σε θέματα που αφορούν την Κύπρο, η Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) αγνοεί την ΤΔΒΚ και υποστηρίζει τη Νότια Κύπρο, ακόμα κι αν είναι 100% λάθος”.

Ο υπουργός Εξωτερικών Mevlüt Çavuşoğlu, σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Πρόεδρο της ΤΔΒΚ Ersin Tatar σχετικά με το κλείσιμο των μαθημάτων Κορανίου στην ΤΔΒΚ, δήλωσε: «Όλοι σέβονται την αρχή της ανεξαρτησίας του δικαστικού σώματος και τις δεσμευτικές αποφάσεις του Συνταγματικού Δικαστηρίου, αλλά έχουμε το δικαίωμα να επικρίνουμε. “Αν δεν ενήργησε, μπορούμε να το επικρίνουμε. Πρόκειται για μια ιδεολογική απόφαση”, είπε.

Ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Καβούσογλου, η απόφαση για το κλείσιμο μαθημάτων Κορανίου στην ΤΔΒΚ, “την πρώτη εβδομάδα του Ραμαζανιού, αυτή η απόφαση είναι σημαντική. Αυτή η απόφαση δημιούργησε επίσης ιδεολογικές ευαισθησίες στην Τουρκία”, είπε.

.Source