Ο υπουργός Εσωτερικών της Λιβύης, Μπασάσα, συζητά για «συνεργασία ασφαλείας» με αιγυπτιακή αντιπροσωπεία

Διαφήμιση

TRABLUS (AA) – Ο υπουργός Εσωτερικών της Λιβύης, Fethi Başağa, με αντιπροσωπεία από την Αίγυπτο στην πρωτεύουσα Τρίπολη, συζήτησε κοινά θέματα ασφάλειας και την ανάπτυξη της συνεργασίας στον τομέα της ασφάλειας μεταξύ των δύο χωρών.

Σύμφωνα με τη γραπτή δήλωση του Υπουργείου Εσωτερικών, ο Αρχηγός Πληροφοριών της Λιβύης Imad et-Tripoli ήταν επίσης παρών στη συνάντηση της Başağa με την αιγυπτιακή αντιπροσωπεία ασφαλείας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, σημειώθηκε ότι εκτός από την ανάπτυξη της συνεργασίας στον τομέα της ασφάλειας, συζητήθηκε η υποστήριξη της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός μεταξύ των κομμάτων της Λιβύης και τα αποτελέσματα των συνεδριάσεων της Μικτής Στρατιωτικής Επιτροπής 5 + 5 που πραγματοποιήθηκαν στη Γενεύη της Ελβετίας στις 19-23 Οκτωβρίου.

Αναφέρθηκε ότι η εν λόγω συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των πολιτικών ασφάλειας του Υπουργείου Εσωτερικών της Λιβύης, οι οποίες στοχεύουν στην ανάπτυξη συνεργασίας με γειτονικές χώρες και στην αποστολή κοινής δράσης μεταξύ του Καΐρου και της Τρίπολης.

Ενώ το υπουργείο δεν κοινοποίησε πληροφορίες σχετικά με τα μέλη της αιγυπτιακής αντιπροσωπείας, τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι η αντιπροσωπεία που αποτελείται από διπλωμάτες και προσωπικό ασφαλείας προεδρεύεται από τον Υφυπουργό της Αιγυπτιακής Γενικής Οργάνωσης Πληροφοριών Eymen Bedi.

Ως αποτέλεσμα των συνεδριάσεων της Μικτής Στρατιωτικής Επιτροπής 5 + 5 που πραγματοποιήθηκαν στη Γενεύη της Ελβετίας, στις 19-23 Οκτωβρίου, υπογράφηκε μόνιμη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός μεταξύ της κυβέρνησης της Λιβύης και των αντιπροσωπειών από τις δυνάμεις του Χαλιφά Χάφταρ.

Ο Αμπάς Καμίλ, επικεφαλής της Αιγυπτιακής Γενικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, συναντήθηκε με τον Χαλίφα Χαφτάρ, τον αρχηγό των παράνομων ενόπλων δυνάμεων στα ανατολικά της χώρας, στη Βεγγάζη στις 19 Δεκεμβρίου.

Νομική προειδοποίηση:

Όλα τα δικαιώματα των δημοσιευμένων ειδήσεων, στηλών, φωτογραφιών, σειρών άρθρων και όλων των ειδών έργων ανήκουν στον Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş. Ακόμα και αν εμφανίζεται η πηγή, ολόκληρη η εργασία δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς ειδική άδεια.

.Source