Ο υπουργός Εσωτερικών Süleyman Soylu ανακοίνωσε: Το PAK είναι έτοιμο για καθήκον

Ο υπουργός Εσωτερικών Suleyman Soylu, “έχουμε προσδιορίσει ως το έτος εκπαίδευσης καταστροφών το 2021. Σε αυτό το πλαίσιο, η Τουρκία διάμετρος 369 έχει το σχέδιο δράσης. Συνολικά, θα υπογραφούν 64 στεγνά με πρωτόκολλο συνεργασίας. Οι στόχοι που υπολογίζουμε για την εκστρατεία του 2021, 51 εκατομμύρια άνθρωποι για να μπορούν να προσφέρουν εκπαίδευση σε καταστροφές. ” είπε.

Ο Σόγλου μίλησε στο Πρόγραμμα Προώθησης της Αστυνομίας Έρευνας και Διάσωσης (PAK) που πραγματοποιήθηκε στη Γενική Διεύθυνση Ασφάλειας Gölbaşı Campus.

Αναφέροντας ότι οι αστυνομικές μονάδες, οι μονάδες έρευνας και διάσωσης χωροφυλακής, οι μη κυβερνητικές οργανώσεις και το AFAD έφεραν μια πολύ σημαντική πειθαρχία στη στιγμή της καταστροφής σε καταστροφές και έρευνα και διάσωση, ο Σόγλου είπε ότι το καθήκον της αστυνομίας δεν είναι μόνο στην αναζήτηση καταστροφών και διάσωση, αλλά τώρα, με τις ομάδες του PAK, είπε ότι θα έκαναν τον πίνακα.

Δηλώνοντας ότι έχουν αποκτήσει πολλές εμπειρίες παρά το τραύμα και τον πόνο που προκλήθηκε από την καταστροφή, ο Soylu είπε: “Υπάρχουν δύο φορτηγά και τέσσερα ρυμουλκούμενα που στέκονται έξω. Αποφασίσαμε να τα δημιουργήσουμε κατά τη διάρκεια του σεισμού στο Elazig. Έχουμε ένα όχημα έτοιμο να προσφέρει έτοιμα γεύματα στους πολίτες μας. Τώρα, δέκα χιλιάδες άνθρωποι θα φάνε σε ένα γεύμα. Έχουμε μια φορητή σούπα κουζίνα για να δώσουμε. Η χωροφυλακή μας ετοιμάζει χωρητικότητα δέκα χιλιάδων. Μετά τον σεισμό του Elazig, ζητήσαμε επίσης από την Ένωση Δήμων, και αυτοί το ετοιμάζουμε. Έτσι θα έχουμε φέρει μια φορητή σούπα κουζίνα χωρητικότητας 30 χιλιάδων στη χώρα μας. μίλησε.

“ΑΥΤΟ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΕΧΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ”

Σημειώνοντας ότι το PAK είναι μια ομάδα που ονειρευόταν για την αστυνομική δύναμη μετά τις ομάδες έρευνας και διάσωσης χωροφυλακής, ο Σόγλου ευχαρίστησε τους συνεισφέροντες. Ο Σόγλου είπε, «Δόξα τω Θεώ, αυτό το όνειρο έγινε πραγματικότητα. Βλέπουμε μεγάλη υποστήριξη και συνεισφορά από το Τουρκικό Ίδρυμα Αστυνομικής Οργάνωσης. Εάν υπάρχει επένδυση που δεν μπορούμε να αντέξουμε από τον κρατικό προϋπολογισμό, το Ίδρυμά μας θα το καλύψει. ” είπε.

Ο Soylu, ο οποίος εξέφρασε επίσης την ευγνωμοσύνη του προς το AFAD, εξήγησε ότι το AFAD συντονίζει όχι μόνο καταστροφές, αλλά και έξοδο από καταστάσεις που αντιμετωπίζουν καταστροφές. Ο Υπουργός Soylu δήλωσε ότι το AFAD εκπληρώνει το καθήκον του ως ένα πολύ σημαντικό και ισχυρό ίδρυμα που θα παρέχει επίσης εκπαίδευση για τις ομάδες με τις οποίες συνεργάστηκε στην καταστροφή.

Διαβάζοντας ένα κεφάλαιο από μια επιστολή που γράφτηκε από ένα παιδί που επλήγη από τον σεισμό του Elazig, ο Soylu είπε:

“(Μπαίνετε σε αυτά τα ερειπωμένα σπίτια, δεν φοβάστε ότι θα καταρρεύσει σε σας). Η έβδομη τάξη της Μελτέμ μας εντυπωσιάστηκε από αυτό που είδε στον σεισμό του Ελάζιγκ και έγραψε μια επιστολή στους θείους της αστυνομίας. Στρατιώτης και άλλοι. Ποτέ μην τα παρατάς, η ζωή όλων είναι στα χέρια σου.) Στην πραγματικότητα, ο Meltem μας έδωσε ολόκληρο τον κωδικό πρόσβασης.

Η ζωή μας, οι ευθύνες, οι ευθύνες που δίνονται από το έθνος, τα ζητήματα που αντιμετωπίζουμε δεν μας δίνουν την ευκαιρία να εγκαταλείψουμε, να κουραστούμε, να κοιμηθούμε ή να παραμελήσουμε. Αυτά είναι επαγγέλματα θυσίας. Δεν μπορούμε να γυρίσουμε την πλάτη μας σε κανέναν. Δεν μπορούμε να κλείσουμε τα μάτια και τα αυτιά μας στην αδικία. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο βρισκόμαστε στο Idlib, ανοίγουμε πηγάδια στην Αφρική και σπεύδουμε να βοηθήσουμε ανθρώπους που έχουν κολλήσει με θάνατο στο Αιγαίο. “

“ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ Εστιάζουμε στη διαχείριση αντί του αποκλεισμού”

Ο υπουργός Εσωτερικών Süleyman Soylu τόνισε ότι διαχειρίζονται έντονα προβλήματα ασφάλειας, όπως τρομοκρατία, μετανάστευση και διαδρομές ναρκωτικών, αλλά σημειώθηκε αύξηση των κινδύνων καταστροφών, γεγονός που αποτελεί πραγματικότητα αυτής της γεωγραφίας. Το Soylu συνέχισε ως εξής:

“2019-2020 μεταξύ της σεισμικής δραστηριότητας της Τουρκίας αυξήθηκε κατά 43 τοις εκατό του αριθμού των καταγεγραμμένων σεισμών. Αυτή η κινητικότητα δεν συγκεντρώνεται σε ένα μέρος. Ανατολικά της χώρας, δυτικά, Αιγαίο και καταγράφουμε σεισμούς στη Μεσόγειο, όπως συνέβη τελευταία στην Κύπρο Ως εκ τούτου, όπως και η μετανάστευση, πρέπει να επικεντρωθούμε στη διαχείριση και όχι στην πρόληψη. Η Τουρκία έχει υιοθετήσει ένα ορόσημο που ξεκινά πραγματικά τον σεισμό του 1999 για τον εαυτό του, έχει λάβει σημαντικά βήματα για τη διαχείριση των καταστροφών. της επέμβασης των Προεδρικών αναμνήσεων καταστροφών και σε τρεις πυλώνες, όπως βελτιώσεις μετά την καταστροφή, Έχουμε καθορίσει μια σύγχρονη, ολοκληρωμένη στρατηγική διαχείρισης καταστροφών. Έχουμε βάλει τις δραστηριότητες και τις μελέτες μας σε ένα αναλυτικό πλαίσιο λαμβάνοντας κάθε ένα από αυτά τα στάδια σε ένα αναλυτικό πλαίσιο Με βάση τη σημασία της διαχείρισης της προ-καταστροφής, έχουμε καθορίσει το θέμα του 2020 ως έτος ετοιμότητας για καταστροφές. Έχουμε προσδιορίσει το 2021 ως έτος εκπαίδευσης για καταστροφές. 369 σχέδια δράσης έχουν ευρύ πεδίο στην Τουρκία. Σύνολο 64 Θα υπογραφεί πρωτόκολλο συνεργασίας με το ίδρυμα. Ο στόχος που υπολογίσαμε για την εκστρατεία για το 2021 είναι να προσφέρουμε εκπαίδευση σε καταστροφές σε 51 εκατομμύρια ανθρώπους. “

Ο υπουργός Εσωτερικών Σόγλου δήλωσε ότι πραγματοποίησε την πρώτη εκπαίδευση καταστροφών με κυβερνήτες τη Δευτέρα με βιντεοδιάσκεψη, και δημιούργησαν έναν μετρητή για εκπαίδευση, “Αυτή τη στιγμή υπάρχουν 26 χιλιάδες 250 άτομα στο μετρητή μας. Ας ελπίσουμε ότι θα ολοκληρώσουμε 51 εκατομμύρια άτομα μαζί σε αυτόν τον μετρητή μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους. Ετοιμάζουμε τα σχέδια, έχουμε ολοκληρώσει επτά από αυτά. Θα το έχουμε τελειώσει μέχρι το τέλος του 2021. Κάνουμε μια σοβαρή επένδυση χωρητικότητας για 20 χρόνια. Σήμερα έχουμε το δεύτερο μεγαλύτερο δίκτυο παρατήρησης στην Ευρώπη. ” μίλησε.

Υπενθυμίζοντας τις αναμνήσεις της αντίδρασης σε καταστροφές, ίσως στον μεγαλύτερο κίνδυνο που πρέπει να περάσει η ευγενής επιχείρηση μπροστά στο χάος και τον πανικό που έπρεπε να έχουν στη ζωή του Τουρκικού Σχεδίου Αντιμετώπισης Καταστροφών, είναι η πρώτη μεγάλη εφαρμογή που έγινε στο Elazig, σημείωσε ότι σημαντικά βήματα έχουν ελήφθη. Noble, “Αμέσως μετά πραγματοποιήσαμε σε όλη την Τουρκία περίπου 900 συναντήσεις ομάδας εργασίας. Σχέδιο αντιμετώπισης καταστροφών της Τουρκίας στο πλαίσιο των οποίων 565 ήταν στην Κωνσταντινούπολη. Απαιτείται στον σεισμό του 2020, το πεδίο που είδαμε πολλά από τα βασικά οφέλη αυτού του σχεδίου σε συντονισμό μεταξύ των δύο ιδρυμάτων στην αίτηση. ” είπε.

Ο υπουργός Soylu δήλωσε ότι έχουν λάβει σημαντικά μέτρα για την αύξηση της ικανότητας αναζήτησης και διάσωσης και ότι το AFAD αύξησε τόσο την ικανότητα αναζήτησης και διάσωσης όσο και έδωσε πιστοποίηση σε ιδρύματα που συμμετέχουν σε δραστηριότητες έρευνας και διάσωσης.

Αναφερόμενος σε μελέτες ταυτοποίησης καταστροφών, η οποία αποτελεί σημαντική ανεπάρκεια στην αναζήτηση και διάσωση, ο Σόουλου επέστησε την προσοχή στο γεγονός ότι με τη δημιουργία μιας μονάδας με την ονομασία Disaster Criminal Investigation (AKI) στο τμήμα ποινικού τμήματος, υπέγραψαν μια πρώτη στον τομέα αυτό. Ο υπουργός Εσωτερικών Σόγλου δήλωσε τα εξής:

“Μπορώ εύκολα να πω ότι οι ομάδες AKI μας είναι ένα βήμα μπροστά από τα παραδείγματα στον κόσμο σήμερα όσον αφορά την τεχνολογία που χρησιμοποιούν. Ο μεγαλύτερος λόγος για αυτό είναι ότι αυτές οι ομάδες όχι μόνο αναγνωρίζουν τις ταυτότητες των ζωών μας που έχασαν τη ζωή τους στην περιοχή της καταστροφής, αλλά έχουν επίσης τη δυνατότητα να διερευνήσουν τα εγκλήματα στην περιοχή της καταστροφής και να εντοπίσουν και να προσδιορίσουν τεχνικά ζητήματα.

Source