Ο Υπουργός Οικονομικών ζητά αυστηρότερες και περισσότερες δημόσιες δαπάνες [ΒΙΝΤΕΟ]

Μινιστικοί άξονες με πτώση. Σε εγκύκλιο προς όλα τα υπουργεία, τους επιτρόπους και τις ανεξάρτητες αρχές, ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Οικονομικών, Γιώργος Βορ Παντελής, προειδοποιεί για την επείγουσα ανάγκη περιορισμού των δημοσίων δαπανών.

Σύμφωνα με τον ίδιο, μετά την ψηφοφορία για τον προϋπολογισμό του 2021, βάσει του δωδέκατου που εγκρίθηκε από το κοινοβούλιο, οι αποζημιώσεις για τον Ιανουάριο ανήλθαν σε 603 εκατομμύρια ευρώ. Και αυτό δείχνει ότι έως ότου ψηφιστεί ο νέος προϋπολογισμός և το μεσοπρόθεσμο δημοσιονομικό πρόγραμμα για την περίοδο 2021-2023, δεν χρειάζεται να υποβάλετε αίτημα στο Υπουργείο Οικονομικών για νέες υπηρεσίες ή στόχους.

“Θα ήθελα να εκφράσω την πεποίθησή μου ότι η εκτέλεση των δαπανών θα καθοδηγείται από ένα πνεύμα προβληματισμού, αυστηρότητας, ακραίας ανάγκης και θα είναι σύμφωνο με την προαναφερθείσα απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων”.

Αναφερόμενος στα κονδύλια για την επιδημία το 2020, είπε ότι θα απαλλαγούν από την απαγόρευση μεταφοράς χρημάτων από άλλη υπηρεσία.

Ο κ. Παντελής τόνισε ότι “εάν είναι απαραίτητο, οι πιστώσεις θα μπορούσαν να επεκταθούν σε άλλα κονδύλια του προϋπολογισμού για να καλύψουν την επιδημία, υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα υπερβούν τα 62,1 εκατομμύρια ευρώ, το δωδέκατο αντίστοιχο ποσό”.

Εν τω μεταξύ, ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος συναντήθηκε με τους Υπουργούς Υγείας και Οικονομικών σήμερα.

Ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ δήλωσε ότι «ήταν μια πολύ σημαντική συνάντηση. “Επειδή, στην πραγματικότητα, ερευνήσαμε τις λεπτομέρειες των διαφόρων προτάσεων, τόσο σε πολιτικό όσο και σε τεχνοκρατικό επίπεδο.”

Ο κ. Σιζόπουλος δεν απέκλεισε τη δυνατότητα συνάντησης με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ξανά.

Source