Ο υπουργός Οικονομικών του Οντάριο παραιτείται εν μέσω οργής για διακοπές στην Καραϊβική

Ο υπουργός Οικονομικών του Οντάριο Ροντ Φίλιπς παραιτήθηκε μετά από δημόσια οργή για διακοπές στην Καραϊβική που πήρε νωρίτερα αυτό το μήνα παραβιάζοντας τις ταξιδιωτικές προειδοποιήσεις της κοροναϊκής της κυβέρνησής του.

Ο Φίλιπς, μέλος του κυβερνώντος Προοδευτικού Συντηρητικού Κόμματος στην επαρχία του Καναδά, παραδέχτηκε αυτήν την εβδομάδα ότι ταξίδεψε στο γαλλικό νησί St. Barts στις 13 Δεκεμβρίου, μετά τη λήξη της νομοθετικής συνόδου.

Ομοσπονδιακοί και επαρχιακοί ηγέτες σε ολόκληρο τον Καναδά έχουν παροτρύνει το κοινό να αποφύγει τα μη απαραίτητα ταξίδια λόγω της πανδημίας.

Σήμερα, μετά τη συνομιλία μου με τον Ροντ Φίλιπς, δέχτηκα την παραίτησή του ως υπουργός Οικονομικών του Οντάριο », δήλωσε σε δήλωσή του ο πρωθυπουργός του Οντάριο Ντουγκ Φορντ.

«Σε μια εποχή που ο λαός του Οντάριο έχει θυσιάσει τόσα πολλά, η σημερινή παραίτηση είναι μια απόδειξη ότι η κυβέρνησή μας παίρνει στα σοβαρά την υποχρέωσή μας να κρατήσουμε τον εαυτό μας σε υψηλότερα πρότυπα».

Ο Ford είπε ότι ζήτησε από τον Peter Bethlenfalvy να ενταχθεί στον ρόλο του υπουργού Οικονομικών και να παραδώσει τον προϋπολογισμό της κυβέρνησης για το 2021, επιπλέον του τρέχοντος ρόλου του ως προέδρου του Υπουργείου Οικονομικών της επαρχίας.

Source