Ο Υπουργός Οικονομικών Oğuz ανακοινώνει τη συνέχεια των μέτρων ανακούφισης της οικονομίας που λαμβάνονται κατά του κοροναϊού

Ο υπουργός Οικονομικών Dursun Oğuz ανακοίνωσε τη συνέχεια των μέτρων που ελήφθησαν για την ανακούφιση της οικονομίας από τον κοροναϊό.

Επισημαίνοντας ότι ο Τουρκοκύπριος λαός και οι τομείς τους επηρεάστηκαν αρνητικά από την επιδημία, όπως και σε ολόκληρο τον κόσμο, ο Υπουργός Oğuz επέστησε την προσοχή στη σημασία ορισμένων αποφάσεων που ελήφθησαν κατά την τελευταία συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου χθες.

Υπουργός Οικονομικών Dursun Oğuz, προκειμένου να ανακουφίσουμε λίγο τον λαό μας ότι η αγοραστική δύναμη των ανθρώπων που πλήττονται από τον νέο τύπο επιδημίας κοροναϊού (Kovid-19) έχει μειωθεί. Εντός του πεδίου εφαρμογής του Κανονισμού περί Φόρων περί Φόρου Προστιθέμενης Αξίας ·

  • 0% στα οχήματα με κινητήρα εδάφους που χρησιμοποιούνται στη γεωργία,
  • 5% για μηχανοκίνητα οχήματα με ισχύ κινητήρα 1600cc και κάτω,
  • Η εφαρμογή ΦΠΑ 10% για μηχανοκίνητα οχήματα με ισχύ κινητήρα άνω των 1600cc έχει παραταθεί έως τις 31 Μαρτίου 2021,
  • Λόγω της πανδημίας, οι αποφάσεις μηδενικού ΦΠΑ σε επιτραπέζιους, φορητούς υπολογιστές, netbook και υπολογιστές tablet, που χρειάζονται ιδιαίτερα οι μαθητές, έχουν παραταθεί έως τις 31 Μαρτίου 2021,
  • Ο κανονισμός για τις αρχές και τις διαδικασίες για τη χρήση χρεωστικών καρτών και πιστωτικών καρτών τροποποιήθηκε, αναθεωρώντας τα ελάχιστα ποσοστά πληρωμής για τις πιστωτικές κάρτες ως 1% για τον Ιανουάριο-Μάρτιο του 2021, 5% για τον Απρίλιο-Ιούνιο του 2021 και 10% για τον Ιούλιο-Σεπτέμβριο του 2021. εξήγησε.
  • Επανέλαβε επίσης ότι ένας πόρος ύψους 100 εκατομμυρίων TL μεταφέρθηκε στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης ως συνεισφορά στο Ταμείο Υποστήριξης της Τοπικής Απασχόλησης στην Εργασία.

Ο Dursun Oğuz, Υπουργός Οικονομικών, ζήτησε αλληλεγγύη προς όλους τους ανθρώπους ενάντια στον νέο τύπο επιδημίας κοροναϊού. «Αντιμετωπίζουμε μια παγκόσμια επιδημία που πλήττει ολόκληρο τον κόσμο. Ωστόσο, πιστεύω ότι ως Τουρκοκύπριος λαός, θα ξεπεράσουμε αυτήν την ταραγμένη περίοδο ενισχύοντας τον δεσμό μας ενότητας, αλληλεγγύης και αδελφότητας. Το αίτημά μου από τους πολίτες μας είναι ενάντια στην επιδημία “Να προσέξουμε τις μάσκες μας, την απόσταση και την υγιεινή χωρίς να αφήσουμε την προφύλαξη”

.Source