Ο υπουργός Οικονομικών Oğuz δήλωσε ότι τα μέτρα που ελήφθησαν κατά του coronavirus αποσκοπούν στη χαλάρωση της οικονομίας – BRTK

Ο υπουργός Οικονομικών Dursun Oğuz δήλωσε ότι η αγοραστική δύναμη του λαού μειώθηκε λόγω της νέας επιδημίας κοροναϊού (Kovid-19) και επεσήμανε ότι έχουν ληφθεί ορισμένα μέτρα για την ανακούφιση του κοινού σε αυτό το πλαίσιο.

Ο Oğuz δήλωσε ότι επεκτάθηκαν οι συντελεστές ΦΠΑ για οχήματα, επεκτάθηκαν μηδενικές αποφάσεις ΦΠΑ σε επιτραπέζιους και φορητούς υπολογιστές, τα ελάχιστα ποσοστά πληρωμής αναδιατάχθηκαν σε πιστωτικές κάρτες, ο πόρος των 100 εκατομμυρίων TL καταβλήθηκε στο Τοπικό Ταμείο Υποστήριξης Εργασίας ως συνεισφορά στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης. δήλωσε ότι μεταφέρθηκε.
Σύμφωνα με τη δήλωση του Υπουργείου Οικονομικών, ο Dursun Oğuz ανακοίνωσε τη «συνέχεια των μέτρων για την ανακούφιση της οικονομίας» κατά του κοροναϊού.

Επισημαίνοντας ότι ο Τουρκοκύπριος λαός και οι τομείς τους επηρεάστηκαν αρνητικά από την επιδημία, όπως και σε ολόκληρο τον κόσμο, ο Υπουργός Oğuz επέστησε την προσοχή στη σημασία ορισμένων αποφάσεων που ελήφθησαν κατά την τελευταία συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου χθες.

Ο υπουργός Οικονομικών Dursun Oğuz δήλωσε ότι η αγοραστική δύναμη των ανθρώπων που πλήττονται από τον νέο τύπο επιδημίας κοροναϊού (Kovid-19) έχει μειωθεί, και σε αυτό το πλαίσιο, έδωσε πληροφορίες σχετικά με τα μέτρα που ελήφθησαν για την ανακούφιση του κοινού.

“ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΦΠΑ ΦΟΡΤΙΣΜΕΝΕΣ ΣΤΙΣ 31 ΜΑΡΤΙΟΥ”
Oğuz, στο πλαίσιο του Κανονισμού περί Φόρων Φόρου Προστιθέμενης Αξίας, Δήλωσε ότι η εφαρμογή ΦΠΑ 0 τοις εκατό στα οχήματα με κινητήρα εδάφους που χρησιμοποιούνται στη γεωργία, 5 τοις εκατό σε μηχανοκίνητα οχήματα με ισχύ κινητήρα 1600cc και κάτω, και 10 τοις εκατό σε μηχανοκίνητα οχήματα με ισχύ κινητήρα πάνω από 1600cc παρατάθηκε έως τις 31 Μαρτίου 2021.
Ο Oğuz σημείωσε ότι οι αποφάσεις μηδενικού ΦΠΑ σε επιτραπέζιους υπολογιστές, φορητούς υπολογιστές, netbook και υπολογιστές tablet, οι οποίες είναι ιδιαίτερα απαραίτητες από τους μαθητές λόγω της πανδημίας, έχουν παραταθεί έως τις 31 Μαρτίου 2021.

“ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΤΙΜΕΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΣΕ ΠΙΣΤΩΤΙΚΕΣ ΚΑΡΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΡΥΘΜΙΣΗ”
Λέγοντας ότι ο Κανονισμός για τις Διαδικασίες και τις Αρχές σχετικά με τη χρήση χρεωστικών καρτών και πιστωτικών καρτών έχει τροποποιηθεί, τα ελάχιστα ποσοστά πληρωμής για τις πιστωτικές κάρτες είναι 1 τοις εκατό για τον Ιανουάριο-Μάρτιο του 2021, 5 τοις εκατό για τον Απρίλιο-Ιούνιο του 2021, 10 τοις εκατό για τον Ιούλιο-Σεπτέμβριο του 2021. ανακοίνωσε ότι αναδιοργανώθηκε.

Ο Oğuz επανέλαβε ότι ο πόρος των 100 εκατομμυρίων TL μεταφέρθηκε στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης ως συνεισφορά στο Ταμείο Υποστήριξης για την Τοπική Απασχόληση.

ΚΛΗΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
Ο υπουργός Οικονομικών Dursun Oğuz ζήτησε αλληλεγγύη με όλο το κοινό ενάντια στον νέο τύπο επιδημίας κοροναϊού.
Ο Oğuz είπε: «Αντιμετωπίζουμε μια παγκόσμια επιδημία που πλήττει ολόκληρο τον κόσμο. Ωστόσο, πιστεύω ότι ως Τουρκοκύπριος λαός, θα ξεπεράσουμε αυτήν την ταραγμένη περίοδο ενισχύοντας τον δεσμό μας ενότητας, αλληλεγγύης και αδελφότητας. Το αίτημά μου από τους ανθρώπους μας ήταν να δώσουμε προσοχή στις μάσκες, την απόσταση και την υγιεινή μας χωρίς να αφήσουμε την προφύλαξη κατά της επιδημίας ».

Source