Ο υπουργός Σελτσούκ έσπασε γρήγορα στο σπίτι του βετεράνου της Κύπρου «Ρέσατ Μπάμπα» – Γκαζέτε Ντεμοκράτ

Η υπουργός ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ, Εργασίας και Κοινωνικών Υπηρεσιών Zehra Zümrüt Selçuk ξεκίνησε γρήγορα στο σπίτι του Βετεράνου Reşat Çolak της Κύπρου (86). Ο Selçuk επισκέφθηκε το πατρικό σπίτι του αρχηγού του πεζικού διοικητή, Burak Coşkun, ο οποίος μαρτύρησε στο βόρειο Ιράκ μετά την επίσκεψη.

Ο Υπουργός Οικογένειας, Εργασίας και Κοινωνικών Υπηρεσιών, Selçuk, ήταν ο προσκεκλημένος του σπιτιού των Βετεράνων της Κύπρου, ο οποίος έζησε στην Άγκυρα και γνωστός ως Reşat Baba, στο 4ο iftar του Ραμαζανιού. Η οικογένεια Çolak καλωσόρισε τον υπουργό Selçuk με το σημείωμα «Καλώς ήλθατε στο σπίτι του Γκάζι» που κρέμεται στην πόρτα. Το παλαιότερο μουσείο σπιτιών της Τουρκίας που μετέτρεψε τους Βετεράνους της Κύπρου Colak, ο υπουργός Selcuk κοίταξε γύρω από το σπίτι.

Ο Βετεράνος Colak της Κύπρου δήλωσε ότι η ιδέα της έκθεσης σχεδόν 300 υλικών που αποτελούνται από μετάλλια, πλάκες και μοντέλα στο σπίτι του δημιουργήθηκε μετά την υποδοχή που δόθηκε στην τιμή των βετεράνων από το Υπουργείο Οικογένειας, Εργασίας και Κοινωνικών Υπηρεσιών τα τελευταία χρόνια. είχε ένα iftar με τον Colak. Ο υπουργός Selçuk είχε τσάι και κουβέντα με το ζευγάρι Çolak μετά το iftar. Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας, ο Γκάζι Κολάκ είπε ότι οι συγγενείς του τον ονόμασαν «Ρέσατ Μπάμπα». Ο Γκάζι Σολάκ, ο οποίος είπε τις αναμνήσεις του για την Κυπριακή Ειρηνευτική Επιχείρηση στον Υπουργό Σελτσούκ, που βιώνει ακόμα τον ενθουσιασμό της πρώτης ημέρας, έδειξε τις φωτογραφίες του. Το ζευγάρι τσαλάκ δήλωσε ότι ήταν πολύ χαρούμενοι που μοιράστηκαν το ίδιο τραπέζι με τον υπουργό Selcuk στο iftar. Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ SELÇUK ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΜΑΤΡΙΚΟΥ Ο υπουργός Σέλτσου επισκέφθηκε το σπίτι του πατέρα του αρχηγού του πεζικού διοικητή κα Burak Coşkun, ο οποίος πέθανε μάρτυρας στα βόρεια του Ιράκ μετά από ένα iftar με την οικογένεια Çolak. Ο Selçuk ενδιαφερόταν στενά για τη μητέρα του μάρτυρα Gülten Coşkun, τον πατέρα του μάρτυρα Gülbay Coşkun και την αδελφή του μάρτυρα, Burcu Coşkun.

Οι επισκέψεις, συνοδευόμενες από τους συγγενείς των μαρτύρων και γενικός διευθυντής των βετεράνων Selim Çelenk, ολοκληρώθηκαν με προσευχές στις ψυχές των μαρτύρων μας.

Source