Ο υπουργός Υγείας Δρ. Ο Ali Pilli έκανε δηλώσεις σχετικά με την εφαρμογή εμβολίων Covid-19 και την προμήθεια εμβολίων.

πανό8

Μερικά από αυτά έχουν επίσης επικοινωνήσει με το υπουργείο μας. Ωστόσο, η παροχή αποτελεσματικών και αξιόπιστων εμβολίων και δημόσιας υγείας είναι οι κορυφαίες προτεραιότητές μας.

Τα εμβόλια έρχονται στη χώρα μας και μεταξύ χωρών, συμπεριλαμβανομένης της απουσίας του πρωτοκόλλου μας είναι μια υποδομή για την ανάλυση οποιασδήποτε έρευνας από την Τουρκία και η Ευρωπαϊκή Ένωση βγήκε και πρέπει να βγούμε από την ανάλυση.

Η ανάλυσή μας που έγινε με συγκατάθεση στην Τουρκική Δημοκρατία και την ΕΕ και αναξιόπιστο εμβόλιο δεν είναι υπό αμφισβήτηση.

Δεν είναι δυνατόν να δοθούν διαβεβαιώσεις σχετικά με την αποτελεσματικότητα, την ασφάλεια και τις παρενέργειες των εμβολίων σε μη κυβερνητικές πωλήσεις. Επιπλέον, δεν είναι δυνατόν να ληφθούν εγγυήσεις σχετικά με τις παρενέργειες που προκαλούνται από τα εμβόλια που παρέχονται από τους μεσάζοντες, ή να αποζημιωθούν για προβλήματα όπως παρενέργειες εκτός από τα εμβόλια που πρέπει να γίνουν βάσει του πρωτοκόλλου.

40 χιλιάδες άτομα εμβολιάστηκαν σε 25 κέντρα με τη συνεργασία του Υπουργείου μας και των τοπικών κυβερνήσεων. Επί του παρόντος, έχει ξεκινήσει η δεύτερη δόση εμβολίων Pfizer-BioNTech και έχει γίνει ο απαραίτητος προγραμματισμός για τη δεύτερη δόση του Sinovac στις 12 Φεβρουαρίου.

Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου, Τουρκία και Ευρωπαϊκή Ένωση για να επικοινωνήσουν κανάλι. Συνολικά, δόθηκαν 4.500 δόσεις εμβολίου με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Δημοκρατία της Τουρκίας, δώσαμε 40.000 δόσεις εμβολίου. Οι προσπάθειές μας συνεχίζονται εντατικά για την παροχή 600.000 δόσεων εμβολίου απαραίτητων για τον εμβολιασμό 300.000 ατόμων, που είναι ο στόχος μας.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι αν δεν είναι όλοι ασφαλείς στον κόσμο, κανείς δεν θα είναι απολύτως ασφαλής.

Σχέδιο και ομάδες στόχων εμβολίων TRNC Covid-19

Σύμφωνα με τις συστάσεις της ΠΟΥ, το Υπουργείο Υγείας της ΤΔΒΚ έχει προετοιμάσει το ακόλουθο σχέδιο εμβολιασμού τριών σταδίων. Κατά τη δημιουργία αυτού του σχεδίου, πρωταρχικός μας στόχος είναι να προστατεύσουμε τις πιο ευάλωτες ομάδες που θα επηρεαστούν σοβαρά από την ασθένεια και να μειώσουμε τους θανάτους λόγω της νόσου. Ο άλλος στόχος μας είναι να ενσταλάξουμε τις επαγγελματικές ομάδες σε κρίσιμες θέσεις εργασίας για τη βιώσιμη συνέχεια της κοινωνικής ζωής.

Ακολουθεί το πρόγραμμα εμβολίων Covid-19 και οι ομάδες στόχοι με λεπτομέρειες.

πανό134

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΒΗΜΑ

Ομάδες στόχου

Ομάδα 1

  • • Επαγγελματίες υγείας (δημόσιοι και ιδιωτικοί)
  • • Φροντιστές ηλικιωμένων
  • • Ηλικιωμένοι κάτοικοι γηροκομείων
  • Ασθενείς στο κρεβάτι

Ομάδα 2

Άτομα 65 ετών και άνω

Ομάδα 3

Άτομα με χρόνια νόσο (Άτομα με τουλάχιστον μία χρόνια ασθένεια που ενέχουν κίνδυνο για το Covid-19 ανεξαρτήτως ηλικίας)

ΔΕΥΤΕΡΟ ΕΠΙΠΕΔΟ

Εργαζόμενοι κατ ‘οίκον φροντίδας, όσοι είναι κοινωνικοοικονομικά αδύναμοι και πρέπει να ζουν σε ανθυγιεινά συλλογικά περιβάλλοντα, σε αυτούς που εργάζονται σε σχολεία, νηπιαγωγεία, νηπιαγωγεία και παιδικές υπηρεσίες

Ηλικιακή ομάδα 50-64 ετών χωρίς χρόνια ασθένεια

Επαγγελματικές ομάδες σε βασικές θέσεις και σε εντατική επαφή (ειδικά αστυνομία, ένοπλες δυνάμεις, πυροσβεστική κλπ.)

Όσοι εργάζονται στους τομείς των εστιατορίων και του τουρισμού

Εργαζόμενοι στις δημόσιες μεταφορές

Επαγγελματίες πολιτιστικοί εργαζόμενοι με υψηλό κίνδυνο μόλυνσης, μουσική σκηνής κ.λπ.

Εργαζόμενοι σε περιβάλλοντα που διευκολύνουν τη μετάδοση ιών. (Μέρη όπου η ελάχιστη κοινωνική απόσταση δεν μπορεί να διατηρηθεί και όπου ο αερισμός είναι ανεπαρκής, με ισχυρό σχηματισμό αερολύματος)

Αθλητές που κερδίζουν τα προς το ζην από τον αθλητισμό

ΤΡΙΤΟ ΣΤΑΔΙΟ

Ομάδα 1

Υγιείς ενήλικες ηλικίας 18-50 ετών

Στόχος μας για τον σχηματισμό μιας ουσιαστικής προστασίας στην κοινωνία και για την υγεία των ανθρώπων μας είναι ο εμβολιασμός 300.000 ατόμων έως το τέλος Μαρτίου (75% της κοινωνίας) εάν φτάσουμε στο εμβόλιο.

Δρ. Ali Pilli

Υπουργός Υγείας

Source