Ο Υπουργός Υγείας της ΤΔΒΚ ανακοίνωσε. Ο συναγερμός δόθηκε όταν οι περιπτώσεις αυξήθηκαν στην Κύπρο

Τόσο το βόρειο όσο και το νότο του νησιού της Κύπρου συλλέχθηκαν επειγόντως λόγω της αυξανόμενης επιδημίας του ιού της κορώνας.

Ο υπουργός Υγείας της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου (ΤΔΒΚ) Αλί Πίλι ανακοίνωσε ότι αποφάσισε να συγκαλέσει λόγω των αυξανόμενων υποθέσεων στην ΤΔΒΚ και στο νότο της Κύπρου. Μπαταρία, υπενθυμίζοντας μια δήλωση που έκανε την περασμένη εβδομάδα, “Ορισμένα τμήματα δεν ήθελαν να καταλάβουν” Εξέφρασε ότι θα γίνει το απαραίτητο.

23 ΝΕΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΣΤΗΝ ΤΔΒΚ
Υπουργός Υγείας της ΤΔΒΚ Dr. Ο Ali Pilli εξήγησε ότι ο αριθμός των εξετάσεων που πραγματοποιήθηκαν τις τελευταίες 24 ώρες ήταν 2.000 519, 23 τοπικές, 33 θετικά περιστατικά, 18 άτομα απολύθηκαν. Ο υπουργός Πίλι σημείωσε ότι 2 από τα θετικά περιστατικά έφτασαν στην ΤΔΒΚ από την αεροπορική εταιρεία, 8 άτομα ήταν οι επαφές μιας υπόθεσης που είχε εντοπιστεί στο παρελθόν και ήταν υπό παρακολούθηση κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου και 23 άτομα ήταν τοπικές υποθέσεις.

907 ΝΕΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΣΤΗ ΝΟΤΙΑ ΚΥΠΡΟ
Στην Ελληνοκυπριακή Διοίκηση (GASC), καταγράφηκε αριθμός υποθέσεων. Ενώ 907 νέα κρούσματα εντοπίστηκαν τις τελευταίες 24 ώρες, 4 άτομα πέθαναν λόγω κοροναϊού. Στην Ελληνοκυπριακή Διοίκηση της Νότιας Κύπρου (GASC), 4 άτομα ηλικίας 82, 84, 83 και 88 πέθαναν λόγω του ιού της κορώνας. Σύμφωνα με τη δήλωση του ελληνικού Υπουργείου Υγείας, 907 νέες περιπτώσεις εντοπίστηκαν ως αποτέλεσμα 18 χιλιάδων 70 δοκιμών που διεξήχθησαν σήμερα. Ενώ ο αριθμός των θανάτων αυξήθηκε σε 117 λόγω του ιού της κορώνας στο Νότο, ο συνολικός αριθμός των περιπτώσεων έφτασε τις 21 χιλιάδες 315.

cybrista-coronavirus-alarms-8869-dhaphoto1.jpg

.Source