Ο υπουργός Υγείας Ali Pilli: “Εάν είναι απαραίτητο, θα ληφθούν δραστικά μέτρα”

Κάνοντας μια σύντομη δήλωση στον Τύπο πριν από τη συνεδρίαση της Ύπατης Επιτροπής για τις μεταδοτικές ασθένειες, ο υπουργός Υγείας Αλί Πίλι είπε: «Υπάρχει πλήρες κλείσιμο;» “Δεν μπορώ να πω τίποτα σαφές”, είπε στην ερώτηση.

Ο Πίλι είπε ότι η προώθηση των διακοπών του Φεβρουαρίου μπορεί να έρθει στο προσκήνιο.

Η Ανώτατη Επιτροπή Μεταδοτικών Νοσημάτων πραγματοποίησε έκτακτη συνεδρίαση λόγω της αύξησης των περιπτώσεων στο νότο της Κύπρου και της ΤΔΒΚ.

Μιλώντας στον Τύπο πριν από τη συνεδρίαση της Ύπατης Επιτροπής, ο Υπουργός Υγείας Ali Pilli υπενθύμισε ότι 907 περιπτώσεις εντοπίστηκαν σήμερα στη νότια Κύπρο και 33 περιπτώσεις, 23 εκ των οποίων ήταν τοπικές, στην ΤΔΒΚ, και είπε: «Θα κάνουμε την απαραίτητη αξιολόγηση».

Σχετικά με την ερώτηση σχετικά με την κατάσταση των σχολείων με μπαταρίες, δήλωσε ότι δεν υπάρχει ζήτημα κλεισίματος των σχολείων και ότι ενδέχεται να προωθηθούν οι διακοπές του Φεβρουαρίου.

Σημειώνοντας ότι η προστασία της δημόσιας υγείας είναι η προτεραιότητά τους, ο Πίλι τόνισε ότι εάν χρειαστεί θα ληφθούν δραστικά μέτρα.

Εκφράζοντας ότι δεν θέλουν να συμβούν απώλειες, ο Πίλι είπε, “Υγεία πρώτα”.

“Το πλήρες κλείσιμο θα έρθει στην ημερήσια διάταξη;” Ο Πίλι σημείωσε ότι δεν θα έλεγε τίποτα καθαρά. Ο Πίλι δήλωσε επίσης ότι στο Συμβούλιο Υπουργών δεν έγινε συζήτηση με τον Πρωθυπουργό Ersan Saner.

Source