Ο υπουργός Selçuk ήταν ο προσκεκλημένος του σπιτιού του Βετεράνου της Κύπρου, γνωστού ως “Reşat Baba” στο iftar.

Ο Zehra Zümrüt Selçuk, Υπουργός Οικογένειας, Εργασίας και Κοινωνικών Υπηρεσιών, επισκέφθηκε το σπίτι του 86χρονου βετεράνου της Κύπρου Reşat Çolak, ο οποίος ζει στο Aydınlıkevler της Άγκυρας κατά τη διάρκεια του τέταρτου γρήγορου Ραμαζανιού.

Η οικογένεια Çolak καλωσόρισε τον υπουργό Selçuk με ένα μήνυμα «Καλώς ήλθατε στο Gazi House» που κρέμεται στην πόρτα. Ο παλαιότερος βετεράνος της Τουρκίας, ο Κολάκ, που είχε μετατρέψει το σπίτι του σε μουσείο. Η περιοδεία του Υπουργού Selçuk ξεκίνησε μόλις μπήκε μέσα

Ο Βετεράνος Colak της Κύπρου δήλωσε ότι η ιδέα της έκθεσης σχεδόν 300 υλικών που αποτελούνται από μετάλλια, πλάκες και μοντέλα στο σπίτι του δημιουργήθηκε μετά την υποδοχή που δόθηκε στην τιμή των βετεράνων από το Υπουργείο Οικογένειας, Εργασίας και Κοινωνικών Υπηρεσιών τα τελευταία χρόνια. Έχοντας συνομιλήσει για λίγο, ο υπουργός Selçuk, ο Gazi Çolak και η σύζυγός του Süheyla Çolak είχαν μαζί ένα iftar.

Ο υπουργός Selçuk είχε τσάι και κουβέντα με το ζευγάρι Çolak μετά το iftar. Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας, ο Γκάζι Σολάκ είπε ότι οι συγγενείς του τον ονόμασαν «Ρέσατ Μπάμπα».

Ο Γκάζι Σολάκ, ο οποίος είπε τις αναμνήσεις του σχετικά με την Κυπριακή Ειρηνευτική Επιχείρηση στον Υπουργό Σελτσούκ που βιώνει ακόμα τον ενθουσιασμό της πρώτης ημέρας, έδειξε επίσης τις φωτογραφίες του μία προς μία. Το ζευγάρι Çolak δήλωσε ότι είναι πολύ χαρούμενοι που μοιράζονται το ίδιο τραπέζι με τον υπουργό Selçuk στο iftar.

Ο υπουργός Selçuk επισκέφθηκε την οικογένεια μαρτύρων

Στη συνέχεια, ο υπουργός Σελτσούκ επισκέφθηκε το πατρικό σπίτι του αρχηγού πεζικού καπετάνιου Μπουράκ Κοσκούν, ο οποίος μαρτύρησε στο βόρειο Ιράκ. Ο Selçuk ενδιαφερόταν στενά για τη μητέρα του μάρτυρα Gülten Coşkun, τον πατέρα του μάρτυρα Gülbay Coşkun και την αδελφή του μάρτυρα, Burcu Coşkun. Οι επισκέψεις, συνοδευόμενες από τους συγγενείς των μαρτύρων και γενικός διευθυντής των βετεράνων Selim Çelenk, ολοκληρώθηκαν με προσευχές στις ψυχές των μαρτύρων μας.

Source