Ο υποψήφιος ναύαρχος Türker Ertürk έδειξε τον ηλεκτρονικό του σφιγκτήρα στη ζωντανή μετάδοση λέγοντας «Όχι ντροπή, αλλά μετάλλιο»

Ο συνταξιούχος ναύαρχος Türker Ertürk, ο οποίος βρισκόταν στο πόδι του με ηλεκτρονικές χειροπέδες για υπογραφή της δήλωσης των συνταξιούχων ναυάρχων, έδειξε τις ηλεκτρονικές χειροπέδες στο πόδι του στη ζωντανή μετάδοση και είπε: «Αφήστε τον τουρκικό λαό να το δει. “Αυτή η χειροπέδα είναι η επιστροφή που υπηρετεί αυτήν την πατρίδα για 31 χρόνια.”

Ο συνταξιούχος ναύαρχος Türker Ertürk, του οποίου η μαρτυρία ελήφθη για υπογραφή της δήλωσης των συνταξιούχων θαυμαστών, ήταν προσκεκλημένος του προγράμματος Merdan Yanardağ στο Tele1. Ο συνταξιούχος ναύαρχος Türker Ertürk, ο οποίος εμφανίστηκε στη ζωντανή μετάδοση με ηλεκτρονικές μανσέτες, είπε: «Έχω έναν ηλεκτρονικό σφιγκτήρα στο αριστερό μου πόδι. Ηλεκτρονικός σφιγκτήρας για 31 χρόνια υπηρεσίας στην πατρίδα. Στην πραγματικότητα, δεν υπάρχει τέτοια δικαστική απόφαση. Αυτή είναι μια διαχειριστική εφαρμογή. Έχουμε αμφιβολίες σχετικά με τη φυγή; Οχι. Πιθανότατα διατάχθηκε από τον υπουργό. Μας συνδέθηκαν ηλεκτρονικοί σφιγκτήρες. Αφήστε το τουρκικό λαό να το δει και αυτό. Αυτό δεν είναι ντροπή για μένα, αυτό είναι πραγματικά μετάλλιο για μένα. ” είπε.

“ΜΕΤΑΦΟΡΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΤΟ ΕΘΝΟ”

«Υπηρέτησα 31 χρόνια με αυστηρή πίστη, υπηρέτησα ως Διοικητής της Ακαδημίας Πολέμου και ταυτόχρονα είμαι ο εγγονός ενός βετεράνου του Πολέμου της Ανεξαρτησίας. Λένε ότι μερικές φορές είμαστε στο Ραμαζάνι και τώρα αναφέρομαι στη δύναμη του έθνους, λέγοντας «Σε παραπέμπω στον Αλλάχ». Το υπέγραψα χωρίς δισταγμό. Έχω μια πρόταση δύο λέξεων εκεί. «Συμφωνώ, υπογράφω». Εκτός από αυτό, δεν έχω καμία αλληλογραφία με κανέναν. Το λέω αυτό από την άποψη της έκφρασης της πραγματικότητας. Εάν είστε αντι-πραξικόπημα και ευαίσθητοι στο Montreux, τότε ο στόχος είναι να κλείσετε την ημερήσια διάταξη. Δεν ήταν η σωστή δουλειά. “

atilla-kiyat.jpgAtilla Kıyat

“Η τιμή μου ανήκει σε μένα”

Στον λογαριασμό των κοινωνικών μέσων για τις ηλεκτρονικές χειροπέδες που επισυνάπτονται στον συνταξιούχο ναύαρχο Atilla Kıyat, του οποίου η μαρτυρία ελήφθη για υπογραφή της δήλωσης των συνταξιούχων θαυμαστών, «έφερα τη στολή μου για 12 χρόνια και για 43 χρόνια με τιμή. Είμαι ένας βετεράνος της Κύπρου. Η ντροπή του ποδιού μου με ηλεκτρονικές μανσέτες σήμερα δεν είναι δική μου. Η τιμή του εγκεφάλου μου, που δεν μπορεί να χειροπέδες μέχρι την ηλικία των 80 και καμία δύναμη δεν μπορεί να φορέσει χειροπέδες μέχρι να πεθάνω, ανήκει σε μένα. ” είπε.

συνταξιούχος-θαυμαστές-έρευνα.jpg

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ

ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΩΝ ΚΑΤΟΧΩΝ;

104 συνταξιούχοι θαυμαστές, ο Πρόεδρος του Κοινοβουλίου Mustafa Şentop “Μπορεί ένας Πρόεδρος να διαλύσει το Μοντρέ; Με την απάντηση “Τεχνικά ναι” στην ερώτηση “Τεχνικά ναι”, δημοσίευσε μια δήλωση στις 4 Απριλίου, σχετικά με τη συζήτηση που ξεκίνησε σχετικά με την ανακάλυψη των φωτογραφιών του με ένα τουρμπάνι και ένα φόρεμα σε ένα λατρευτικό σπίτι όπου ο διοικητής θαλάσσιου εφοδιασμού Πίσω Ναύαρχος Μεχμέτ Ο Σάρι πήγε.

Στην εφημερίδα, “Montreux, όχι μόνο μια συμφωνία που θα διέπει τη διέλευση από τα τουρκικά στενά, την Τουρκία Κωνσταντινούπολη, το Canakkale, αποκαθιστώντας την πλήρη κυριαρχία πάνω από τη θάλασσα του Μαρμαρά και το Βόσπορο, η Λωζάνη είναι μια μεγάλη διπλωματική νίκη που ολοκλήρωσε τη συνθήκη ειρήνης “, ανέφερε η δήλωση. Όσον αφορά τις εικόνες του Πίσω Ναύαρχου Sarı, “Μερικές απαράδεκτες εικόνες, ειδήσεις και συζητήσεις αποτέλεσαν πηγή βαθιάς λύπης για εμάς που αφιέρωσαν τη ζωή τους σε αυτό το επάγγελμα.”

Η κυβέρνηση αντέδρασε έντονα στη δήλωση. Ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είπε, “Δεν είναι ποτέ αποδεκτό για 104 συνταξιούχους θαυμαστές να κάνουν μια τέτοια απόπειρα σε μια χώρα με παρελθόν γεμάτο πραξικοπήματα και δηλώσεις”.

συνταξιούχος-ναύαρχος.jpg

ΤΙ ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΑΙ ΣΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

* Τα τουρκικά στενά είναι μια από τις σημαντικότερες πλωτές οδούς στον κόσμο και διέπονται από πολυεθνικές συνθήκες σε όλη την ιστορία. Η τελευταία αυτής της συνθήκης και το Montreux προστατεύουν τα δικαιώματα της Τουρκίας με τον καλύτερο τρόπο. Όχι μόνο αυτό που διέπει τη διέλευση από τα τουρκικά στενά, την Τουρκία προς την Κωνσταντινούπολη, το Τσανάκκαλε, τη Θάλασσα του Μαρμαρά και την αποκατάσταση της πλήρους κυριαρχίας πάνω στα Στενά, είναι μια σημαντική διπλωματική νίκη που ολοκλήρωσε τη Συνθήκη Ειρήνης της Λωζάνης.

* Το Montreux είναι το βασικό έγγραφο της ασφάλειας των παραποτάμιων χωρών του Εύξεινου Πόντου και είναι το συμβόλαιο που καθιστά τη Μαύρη Θάλασσα μια ειρηνική θάλασσα. Το Μοντρέ, η Τουρκία σε κάθε πόλεμο είναι μια σύμβαση που αποτρέπει τον ακούσιο πόλεμο από την πλευρά ενός από τα πολεμικά μέρη.

* Montreux, Τουρκία II. Τον επέτρεψε να διατηρήσει την ουδετερότητά του κατά τον Παγκόσμιο Πόλεμο. Για αυτούς και παρόμοιους λόγους, ένα σημαντικό μέρος στην επιβίωση της Τουρκίας έγινε στη συζήτηση της Σύμβασης του Μοντρέ, η οποία θα μπορούσε να οδηγήσει σε κάθε είδους συζήτηση ήρθε στο τραπέζι και πιστεύουμε ότι πρέπει να αποφευχθεί η δράση.

*Αφ ‘ετέρου; Ορισμένες απαράδεκτες εικόνες, ειδήσεις και συζητήσεις στον Τύπο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης υπήρξαν πηγή βαθιάς λύπης για όσους από εμάς αφιερώσαμε τη ζωή τους σε αυτό το επάγγελμα.

* TAF και ειδικά οι Ναυτικές Δυνάμεις μας τα τελευταία χρόνια. Βίωσε μια πολύ σκόπιμη επίθεση από το FETO και θυσίασε το πολύτιμο προσωπικό του σε αυτές τις προδοτικές συνωμοσίες. Το πιο σημαντικό μάθημα που πρέπει να αντληθούν από αυτές τις δαγκάνες. Είναι απαραίτητο για το TSK να διατηρήσει επιμελώς τις θεμελιώδεις αξίες του συντάγματος, οι οποίες δεν μπορούν να αλλάξουν και δεν μπορούν να προταθούν για αλλαγή.

* Για αυτούς τους λόγους, καταδικάζουμε τις προσπάθειες να δείξουμε το TSK και τις Ναυτικές Δυνάμεις μας από αυτές τις αξίες και μακριά από τη σύγχρονη πορεία που είχε σχεδιάσει ο Atatürk και αντιτάσσουμε με όλη μας την ύπαρξη.

* Διαφορετικά, η Τουρκική Δημοκρατία, που είναι ιστορίες στην ιστορία, θα είναι σε θέση να αντιμετωπίσει τα πιο επικίνδυνα γεγονότα, κινδύνους και απειλές για τη ζωή και την επιβίωση για τους καταθλιπτικούς. Είναι απαραίτητο να εκπαιδεύσετε το προσωπικό της Διοίκησης Ναυτικών Δυνάμεων, που έχει ένα ένδοξο παρελθόν που αναδύεται από το στήθος του τουρκικού έθνους και που είναι οι προστάτες της Μητέρας και της Γαλάζιας Πατρίδας, σύμφωνα με τις αρχές και τις επαναστάσεις του Atatürk.

* Υποστηρίζουμε τους μακροχρόνιους Τούρκους Ναυτικούς μας που εργάζονται αφοσιωμένοι σε κάθε γωνιά της χώρας μας στη θάλασσα, στη ξηρά, στον αέρα, στην εσωτερική ζώνη ασφαλείας και πέρα ​​από τα σύνορα, και που εργάζονται με καρδιά και ψυχή για την προστασία των δικαιωμάτων μας και ενδιαφέροντα για την Γαλάζια Πατρίδα.

jpg

ΟΝΟΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΕΠΟΠΤΗ

1. ΕΕ Ναύαρχος Ergun MENGİ

2. ΕΕ Ναύαρχος Alaettin SEVIM

3. ΕΕ Ναύαρχος Ναζίφ ÖZDAĞDEVİREN

4. ΕΕ Ναύαρχος Isik BIREN

5. ΕΕ Ναύαρχος Αχμέτ ŞENOL

6. ΕΕ Ναύαρχος Χασάν HOŞGİT

7. ΕΕ Ναύαρχος Vedat ERSİN

8. ΕΕ Ναύαρχος Μετίν

9. ΕΕ Amiral Atilla ΧΕΡΙΑ

10. ΕΕ Ναύαρχος Nurhan KAHYAOĞLU

11. Ε. Ναύαρχος der κάτω από ÇELEBİ

12. Κείμενο Ναυάρχου POYRAZLAR

13. Ε. Ναύαρχος Mücahit ŞİŞLİOĞLU

14. Ε. Amiral Engin BAYKAL

15. Ε. Ναύαρχος Hüseyin ÇİFTÇİ

16. Ε. Amiral Atilla KIYAT

17. Ε. Ναύαρχος Vehbi ALPMAN

18. Ε. Admiral Celal PARLAKOĞLU

19. Ε. Ναύαρχος Mustafa Ekmel EkZDENGİL

20. Ε. Ναύαρχος Σερντάρ DÜLGER

21. Ε. Amiral Abdullah METE

22. ΕΕ. Ναύαρχος Ertan DEMİRTAŞ

23. Ε. Ναύαρχος Orhun ÖZDEMİR

24. Ε. Ναύαρχος Ersin GÜLER

25. Ε. Αμάρχης Ναντίρ KINAY

26. Ε. Ναύαρχος Hüseyin HOŞGİT

27. Ε. Ναύαρχος İlker GÜVEN

28. Ε. Amiral Baha EREN

29. Ε. Ναύαρχος Αμπντουλάχ Γκαβρέμολλου

30. Ε. Ναύαρχος Şükrü BOZOĞLU

31. ΕΕ. Ναύαρχος Hakan ERCAN

32. Ε. Ναύαρχος Mesut OZEL

33. ΕΕ. Ναύαρχος Taner EZGÜ

34. E. Amiral mbrahim AKIN

35. Ε. Ναύαρχος Omer AKDAĞLI

36. Ε. Ναύαρχος Mehmet OTUZBİROĞLU

37. Ε. Amiral Taner BALKIŞ

38. ΕΕ. Ναύαρχος İzzet ARTUNÇ

39. Ε. Amiral Hakan ERAYDIN

40. ΕΕ. Ναύαρχος Mehmet Ali ÇINAR

41. Ο.Ν. Ναύαρχος Ντένιζ ΟΡΝΗΜΑΤΑ

42. ΕΕ. Ναύαρχος Yalçın ERTUNA

43. ΕΕ. Ναύαρχος Türker ERTÜRK

44. Ο Ναύαρχος Aydin CANEL

45. Ε. Ναύαρχος Σάμι ÖRGÜÇ

46. ​​ΕΕ. Ναύαρχος Yalçın KAVUKÇUOĞLU

47. Ε. Ναύαρχος Ναζίμ ÇUBUKÇU

48. Ε. Ναύαρχος Αχμέτ AKSOY

49. Ε. Ναύαρχος Can ERENOĞLU

50. ΕΕ. Ναύαρχος Doğan HACİPOĞLU

51. Ε. Ναύαρχος Αμπντουλάχ ΑΚΓΟΥΛ

52. Ε. Ναύαρχος Aziz ÖZTÜRK

53. ΕΕ. Ναύαρχος A. Serdar AKINSEL

54. Ε. Ναύαρχος İlker GÜVEN

55. Ε. Ναύαρχος Μουσταφά İPTEŞ

56. E. Amiral Caner BENER

57. Ε. Ναύαρχος Nejat BERKSUN

58. Ε. Ναύαρχος Kadir SAGDIÇ

59. Ε. Ναύαρχος Tayfun TANSAN

60. Ε. Ναύαρχος Αλέξανδρος YILDIRIM

61. Ε. Ναύαρχος Ali Yuksel ONEL

62. ΕΕ. Ναύαρχος Uğur YİĞİT

63. Ε. Ναύαρχος Μουσταφά ΟΖΜΠΥ

64. ΕΕ. Ναύαρχος Cem GÜRDENİZ

65. Ε. Ναύαρχος Bülent BOSTANOĞLU

66. Ε. Ναύαρχος Murat BILGEL

67. Ε. Ναύαρχος Cengiz ALPÖZÜ

68. ΕΕ. Ναύαρχος Σερντάρ Οκάν ΚΙΡΚΕΚ

69. Ε. Amiral Tufan MİMİR

70. ΕΕ. Ναύαρχος Turgut TUFAN

71. Ε. Ναύαρχος Turhan OZER

72. Ε. Ναύαρχος Alper TEZEREN

73. Ε. Ναύαρχος Μουσταφά ÜLTANUR

74. Ε. Ναύαρχος Ruhsar ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

75. Ε. Admiral Cemal ÜREN

76. ΕΕ. Ναύαρχος Gündüz Alp DEMİRUS

77. Ε. Amiral Deniz CORA

78. ΕΕ. Ναύαρχος Gürkan İNAN

79. ΕΕ. Ναύαρχος Atilla TONGUÇ

80. Ε. Ναύαρχος Μουσταφά ΚΑΡΑΣΑΒΟΥΝ

81. ΕΕ. Ναύαρχος Erol YUKSEL

82. Ε. Ναύαρχος Özbek GÜRGÜN

83. E. Admiral Bülent OLCAY

84. Ε. Ναύαρχος Nejat GULIKEN

85. E. Admiral Turgay ERDAĞ

86. Ε. Ναύαρχος mailsmail TAYLAN

87. Ε. Ναύαρχος Aydin GÜRÜL

88. Ε. Amiral Raif NALDEMİR

89. Ε. Amiral Numan ALANSAL

90. Ε. Ναύαρχος Tanzar Dinçer

91. Ε. Amiral Erol ADAYENER

92. Ε. Ναύαρχος Haluk Sayin

93. Ε. Ναύαρχος Ferhat FERHANOĞLU

94. Ε. Ναύαρχος Μεχμέτ Αλί ÖZGÜVEN

95. Ε. Ναύαρχος Ali Sadi ÜNSAL

96. Ε. Ναύαρχος Dogan DENIZMEN

97. Ε. Ναύαρχος Taner AKKAYA

98. Ε. Ναύαρχος Necati KURT

99. Ε. Ναύαρχος Tayfun URAZ

100. ΕΕ. Ναύαρχος Engin HEPER

101. ΕΕ Ναύαρχος Hayati Bilgic

102. ΕΕ Ναύαρχος Χασάν Νιαχτ Ντουζάν

103. ΕΕ Ναύαρχος Ömer Bayram ÇETİN

104. ΕΕ. Ναύαρχος Mithat Kemal ALGÜL

συνταξιούχος-Admirals.jpg

ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΔΗΛΩΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΟΙΚΗΤΩΝ

Η Γενική Εισαγγελία της Άγκυρας ξεκίνησε έρευνα εναντίον 104 συνταξιούχων ναυάρχων στις 4 Απριλίου με την κατηγορία “συμφωνίας για διάπραξη εγκλημάτων κατά της ασφάλειας του κράτους και της συνταγματικής τάξης”.

Ο Γενικός Εισαγγελέας της Άγκυρας κάλεσε έξι συνταξιούχους ναύαρχους και έναν συνταξιούχο στρατηγό να καταθέσει στο πλαίσιο της έρευνας σχετικά με τη “Διακήρυξη του Μοντρέ.” Στην κοινοποίηση, ζητήθηκε από 7 συνταξιούχους στρατιώτες να καταθέσουν στο Γραφείο κατά της Τρομοκρατίας την Πέμπτη 22 Απριλίου.

Ως αποτέλεσμα των αναζητήσεων που έγιναν στα σπίτια συνταξιούχων στρατιωτών στην Κωνσταντινούπολη, την Άγκυρα, τη Μούλα και την Αττάλεια, κατασχέθηκαν τα κινητά τηλέφωνα και οι υπολογιστές τους.

Η περίοδος κράτησης 10 από τους υπόπτους παρατάθηκε κατά τέσσερις ημέρες στις 8 Απριλίου.

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΙ ΕΠΟΠΤΕΥΤΕΣ ΕΛΕΓΧΟΙ ΔΩΡΕΑΝ

Οι ύποπτοι των οποίων η δίωξη αποφάσισε να απελευθερωθεί υπό την προϋπόθεση του δικαστικού ελέγχου Alaettin Sevim, Atilla Kezek, Atilla Kıyat, Bülent Olcay, Kadir Saıdıç, Mustafa Özbey, Ramazan Cem Gürdeniz, Turgay Erdağ, Türker Ertürk, Ali Sadi Ünsal, Cemil Şüsül , Engin Baykal, Nadir Hakan Ένας όρος δικαστικού ελέγχου επιβλήθηκε στους Eraydın και Ergun Mengi από τη δικαστική απόφαση της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και την επαρχία.

Ο συνταξιούχος οπίσθιος ναύαρχος Gürdeniz, ένας από τους υπόπτους που ελευθερώθηκαν υπό δικαστικό έλεγχο, έκανε δήλωση στα μέλη του Τύπου στην έξοδο του δικαστηρίου, λέγοντας: “Είναι σημαντικό να είσαι στη δεξιά πλευρά, να είσαι στη δεξιά πλευρά. Είναι ένα πλήρες ατύχημα επικοινωνίας από μια τόσο απλή δήλωση τύπου. Αλλά μην ψάχνετε για την αιτία αυτού του ατυχήματος σε εμάς. Metin. Επειδή είναι ένα πολύ σαφές κείμενο που ετοιμάστηκε με καλές προθέσεις, αλλά αυτό … ακόμα ευχαριστώ το νομικό σύστημα, το το σύστημα δικαιοσύνης και η αστυνομική οργάνωση εκ μέρους μου “, είπε.

Source