Ο φαρμακοποιός συνελήφθη στις ΗΠΑ για εσκεμμένη διάσπαση 500 δόσεων εμβολίου

Ένας φαρμακοποιός στην πολιτεία του Ουισκόνσιν των ΗΠΑ συνελήφθη λόγω υποψίας ότι απενεργοποίησε σκόπιμα περισσότερες από 500 δόσεις εμβολίου Corona. Αναφέρεται ότι ο φαρμακοποιός, ο οποίος κατηγορήθηκε για σαμποτάζ, αφαίρεσε σκόπιμα τα εμβόλια από το ψυγείο, αναγκάζοντάς τα να καταστούν άχρηστα.

Στο νοσοκομείο Aurora στο Ουισκόνσιν, ανακαλύφθηκε ότι 57 μπουκάλια εμβολίων που έπρεπε να αποθηκευτούν στο ψυγείο ήταν έξω. Ο ύποπτος, του οποίου η ταυτότητα δεν αποκαλύφθηκε, απολύθηκε από τη δουλειά του.

Κάθε εκτεθειμένο φιαλίδιο εμβολίου περιείχε 10 δόσεις εμβολίου. Οι εργαζόμενοι που δεν γνωρίζουν πόσο καιρό έχουν εκτεθεί τα εμβόλια εμβολιάστηκαν περίπου 60 άτομα με αυτές τις δόσεις. Οι υπόλοιπες 500 δόσεις εμβολίου καταστράφηκαν.

Ο κατασκευαστής, Moderna, ανακοίνωσε ότι η αφαίρεση μη αποτελεσματικών εμβολίων από την ψυχρή αλυσίδα δεν ενέχει κίνδυνο για την ασφάλεια. Δεν είναι γνωστό γιατί ο ύποπτος απέκλεισε σκόπιμα τα εμβόλια.

πανό134

Όσοι εμβολιάστηκαν σε αναποτελεσματικές δόσεις ενημερώθηκαν και θα πρέπει να εμβολιαστούν εκ νέου. Ωστόσο, οι πρώτες δόσεις των 570 ατόμων που χρειάστηκαν να εμβολιαστούν λόγω του περιστατικού αναβλήθηκαν αναγκαστικά.

Αξιωματούχοι της αστυνομίας σημείωσαν ότι δεν υπήρχε ζημιά εκτός από τη σκόπιμη αφαίρεση των φιαλών εμβολίου από το ψυγείο, αλλά ο ύποπτος γνώριζε ότι τα εμβόλια θα γίνουν αχρησιμοποίητα.

Το συμβάν στην Αμερική έλαβε χώρα σε ένα περιβάλλον όπου η ευρεία δημόσια υποψία για εμβόλια αντανακλάτο στις δημοσκοπήσεις. Τόσο πολύ ακόμη και μεταξύ των επαγγελματιών του τομέα της υγείας που κατατάσσονται πρώτοι στον εμβολιασμό, υπάρχουν εκείνοι που είναι απρόθυμοι να εμβολιαστούν.

Αξιωματούχοι του νοσοκομείου στο Ουισκόνσιν ανακοίνωσαν ότι τα εμβόλια βρέθηκαν να εκτίθενται στις 26 Δεκεμβρίου, λέγοντας ότι ήταν ατύχημα κατά την πρώτη εξέταση. Αναφέρθηκε ότι ο ύποπτος εξομολογήθηκε σκόπιμα να αποκλείσει εμβόλια κατά την μετέπειτα ανάκρισή του.

Ο ύποπτος συνελήφθη και στάλθηκε στη φυλακή του Ozaukee την τελευταία ημέρα του 2020 για ζημιά σε περιουσιακά στοιχεία και θέτοντας σε κίνδυνο την ασφάλειά του παραβιάζοντας σκόπιμα ένα συνταγογραφούμενο φάρμακο.


Ημερομηνία ενημέρωσης: 02 Ιανουαρίου 2021, 15:41

Source