Ο φαρμακοποιός συνελήφθη στις ΗΠΑ για την απρόσκοπτη απενεργοποίηση εμβολίων Coronavirus

Ο φαρμακοποιός, κατηγορούμενος για σαμποτάζ, συνελήφθη με την κατηγορία ότι απομάκρυνε σκόπιμα περισσότερες από 500 δόσεις εμβολίου κοραναϊού από το ψυγείο και καθιστώντας το άχρηστο. Στο νοσοκομείο Aurora στο Ουισκόνσιν, ανακαλύφθηκε ότι 57 μπουκάλια εμβολίων που έπρεπε να αποθηκευτούν στο ψυγείο ήταν έξω. Ο ύποπτος, του οποίου η ταυτότητα δεν έχει αποκαλυφθεί, συνελήφθη και στάλθηκε στη φυλακή Ozaukee την τελευταία ημέρα του 2020 για ζημιά σε περιουσιακά στοιχεία και ότι έθεσε σε κίνδυνο την ασφάλειά του διακόπτοντας σκόπιμα ένα συνταγογραφούμενο φάρμακο.

Κάθε εκτεθειμένο φιαλίδιο εμβολίου περιείχε 10 δόσεις εμβολίου. Οι εργαζόμενοι που δεν γνωρίζουν πόσο καιρό έχουν εκτεθεί τα εμβόλια εμβολιάστηκαν περίπου 60 άτομα με αυτές τις δόσεις. Οι υπόλοιπες 500 δόσεις εμβολίου καταστράφηκαν.

ΑΙΤΙΟΛΟΓΗΣΗ ΑΠΟ ΜΟΝΤΕΡΝΑ

Ο κατασκευαστής, Moderna, ανακοίνωσε ότι η αφαίρεση μη αποτελεσματικών εμβολίων από την ψυχρή αλυσίδα δεν ενέχει κίνδυνο για την ασφάλεια.

Όσοι εμβολιάστηκαν από αναποτελεσματικές δόσεις ενημερώθηκαν και δήλωσαν ότι πρέπει να εμβολιαστούν ξανά. Ωστόσο, οι πρώτες δόσεις των 570 ατόμων που χρειάστηκαν να εμβολιαστούν λόγω του περιστατικού αναβλήθηκαν αναγκαστικά.

Αρχικά αρνήθηκε

Σύμφωνα με τις ειδήσεις στη Φωνή της Αμερικής, αξιωματικοί της αστυνομίας σημείωσαν ότι δεν υπήρχε ζημιά εκτός από τη σκόπιμη αφαίρεση των φιαλών εμβολίου από το ψυγείο, αλλά ο ύποπτος γνώριζε ότι τα εμβόλια δεν θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν.

Αξιωματούχοι του νοσοκομείου στο Ουισκόνσιν ανακοίνωσαν ότι τα εμβόλια βρέθηκαν να εκτίθενται στις 26 Δεκεμβρίου, λέγοντας ότι ήταν ατύχημα κατά την πρώτη εξέταση. Αναφέρθηκε ότι ο ύποπτος εξομολογήθηκε σκόπιμα να αποκλείσει εμβόλια κατά την μετέπειτα ανάκρισή του.

.Source